زد فایل

مرجع دانلود فایل ,تحقیق , پروژه , پایان نامه , فایل فلش گوشی

زد فایل

مرجع دانلود فایل ,تحقیق , پروژه , پایان نامه , فایل فلش گوشی

دانلود تحقیق وحدت ملی و انسجام اسلامی

اختصاصی از زد فایل دانلود تحقیق وحدت ملی و انسجام اسلامی دانلود با لینک مستقیم و پر سرعت .

دانلود تحقیق وحدت ملی و انسجام اسلامی


دانلود تحقیق وحدت ملی و انسجام اسلامی

 مقدمه
وحدت یعنی با حفظ کرامت انسانی و ارزشهای دینی و مذهبی، مصالح کیان اسلام را در نظر داشت و مسلمانان با هر مذهب و اعتقادی که دارند خود را برادر دینی هم بدانند و فریب دسیسه های دشمنان مشترک خود را نخورند که دشمنان می خواهند اصل اسلام را که متشکل از اهل تسنن و تشیع است، نابود کنند.
رهبر معظم انقلاب همانند سالهای گذشته که هر کدام را به نام مبارکی نام گذاری فرمودند، امسال را به نام سال وحدت ملی و انسجام اسلامی مزین نمودند ...این نام گذاری دقیقا وقتی انجام شد که دشمنان قسم خورده اسلام و خصوصا تشیع به شدت در حال لطمه زدن به پیکره جامعه اسلامی بودند و لذا این نام گذاری برای کسایی که نگران اوضاع بودند شادی آفرین بود.

نکته ای که میخواهیم بدان اشاره ای کوتاه داشته باشیم دقتی است که برخی از توجه به آن خواسته یا ناخواسته کوتاهی کردند و آن بخش اول پیام رهبری بود (وحدت ملی) یقینا ایشان از روی اهمیت موضوع ابتدا به وحدت ملی اشاره فرمودند و بعد به مقوله انسجام اشاره کردند. زیرا تا وقتی وحدت ملی محقق نگردد، هیچگاه نطفه ی انسجام بسته نخواهد شد.
ولی متاسفانه عده ای با بی توجهی به اهمیت وحدت ملی خود را شتابان به بخش بعدی که همان انسجام اسلامی بود رساندند که این شتابزدگی باعث ایجاد نگرانی میان برخی از دوستان شد! ما میبایست ابتدا بنیان وحدت ملی را استوار کنیم که همان وحدت مد نظر اهل بیت است، سپس با یک قدرت و وحدت عمل صحیح به استقبال انسجام اسلامی برویم که نتیجه ی این نوع وحدت اتحاد عملی جامعه اسلامی میباشد ... ولی وقتی شاهد هستیم هنوز در برخی نکات به وحدت ملی نرسیده یا فاصله داریم چگونه میتوانیم امیدوار باشیم به زودی ثمرات انسجام اسلامی را ببینیم؟
وحدت در هیچ فرهنگ لغتی به معنای زیر پا گذاشتن یا دوری و دست بر داشتن از اعتقادات و ارزشهای یک جامعه نیست. وحدت یعنی یک نوع نزدیکی و ایجاد فضاهای سالم برای گفتگو و در صورت امکان نزدیک شدن به دیدگاههای مقابل و مقابله با تفرقه افکنی بیگانگان است.
حال این سؤال مطرح میشود که آیا میان اهل سنت و شیعه وحدت صد در صد ایجاد خواهد شد‌؟
اگر منظور از وحدت و اتحاد، وحدت اعتقادی است باید گفت: هیچگاه چنین وحدتی به وقوع نخواهد پیوست. چون این وحدت به معنی ذوب شدن یکی در دیگری است. همانطور که مقام معظم رهبری نیز بدان اشاره فرمودند: بحثها و گفتگوهای طلبگی و علمی باید وجود داشته باشد و این هیچ لطمه ای به جریان وحدت نخواهد زد. ما میتوانیم با برگزاری سمینارها و نشستهای کارشناسی به یک نزدیکی نسبی در مقوله وحدت برسیم که این خود خیلی خوب و مفید خواهد بود.
اما اگر منظور از وحدت، وحدت سیاسی است؛ باید گفت: این یک ضرورت غیر قابل انکار است. در شرایطی که دشمنان دین و مذهب در صدد تفرقه افکنی بین مذاهب اسلامی میباشند، ایجاد وحدت و همبستگی امت اسلامی از ضروریات است و بر همه واجب است با پرهیز از تفرقه و اختلاف در پیکره جامعه اسلامی نقشه شوم این دشمنان خدا را با درایت و زیرکی نقش بر آب کنند.
قرآن یکی از حکمت های وجوب حج را منافعی می داند که مسلمانان آن را مشاهده می کنند: «لیشهدوا منافع لهم»
به نظر مرحوم علامه طباطبایی(ره)، مهم ترین منافع مورد نظر در این آیه، استحکام هر چه بیش تر پیوند برادری

 و همبستگی میان مومنان و نشان دادن قدرت آنان در صورت حفظ این یگانگی است; و برای تحقق چنین هدف والایی در ایام حج جدال و منازعه حرام شده است.اتحاد و یکپارچگی-اتحاد به معنای یکی شدن است. این واژه از ریشه «وحد» به مفهوم یکتایی و یگانگی می باشد. در اصطلاح سیاسی، یگانه شدن دو یا چند کشور و پذیرش  نظام سیاسی، نظامی و اقتصادی واحد است که در پی آن، به همه آن ها یک امت و کشور اطلاق می شود. معمولا  دولت های تشکیل دهنده اتحاد یا اتحادیه دارای هدف های سیاسی، اقتصادی، ایدئولوژی و فرهنگ مشابهی  هستند.به تحقیق اگر مسلمانان به ابعاد گوناگون حج توجه کنند و بدون تعصب آن گونه که مستحق مناسک حج است
عمل کنند; آن گاه حج یکی از بهترین جلوه های وحدت و انسجام اسلامی و زمینه ساز تفاهم جهان اسلام خواهد  بود. یکی از مهمترین دستاوردهای حج ایجاد امنیت می باشد چرا که در منطق قرآن امنیت، از پیش نیازهای حج محسوب می شود. اعمال حج در سرزمین «مکه» صورت می گیرد که با دعا و درخواست حضرت ابراهیم(ع) به وادی امن مبدل شد و خدای متعال نیز سرزمین مکه را سرزمینی آزاد قرار داد و به آن منتهای حرمت را اعطا کرد و آنجا را بیت الله الحرام نام نهاد; بیت الحرامی که انسان در آن حق تجاوز به هیچ چیزی را ندارد و در چنین فضایی همه موجودات در امان می باشند، شخص محرم حتی حق ندارد مورچه ای را که بر بدنش راه می رود بردارد و به زمین بزند، بلکه باید مورچه را به آرامی در جای امنی قرار دهد; از این جهت همه چیز در مکه دارای امنیت می باشد. بنیان مرصوص-از دیگر کارکردهایی که قرآن برای حج بر می شمارد تقویت دین است.

 

 

شامل 9 صفحه word


دانلود با لینک مستقیم


دانلود تحقیق وحدت ملی و انسجام اسلامی
نظرات 0 + ارسال نظر
امکان ثبت نظر جدید برای این مطلب وجود ندارد.