زد فایل

مرجع دانلود فایل ,تحقیق , پروژه , پایان نامه , فایل فلش گوشی

زد فایل

مرجع دانلود فایل ,تحقیق , پروژه , پایان نامه , فایل فلش گوشی

دانلود پاورپوینت راهنمای جمعیت و اصول تنظیم خانواده

اختصاصی از زد فایل دانلود پاورپوینت راهنمای جمعیت و اصول تنظیم خانواده دانلود با لینک مستقیم و پر سرعت .

دانلود پاورپوینت راهنمای جمعیت و اصول تنظیم خانواده


دانلود پاورپوینت راهنمای جمعیت و اصول تنظیم خانواده

فصل اول:

ابزارهای جمعیت شناسی

تعداد (count):

به مطلق جمعیت و یا تعداد هر واقعه ی جمعیتی که در یک منطقه ی مشخص و در یک دوره ی زمانی مشخص اتفاق افتاده باشد، مثل تولد 1,200,000 نوزاد زنده در ژاپن در سال 1997 و 1,186,000 نوزاد زنده در ایران در سال 2002 ، اطلاق می گردد. مقادیر خام وقایع جمعیتی، پایه و اساس همه ی اطلاعات آماری و تحلیلی هستند.

میزان (Rate)

از تقسیم فراوانی واقع در یک جمعیت طی دوره ی زمانی مشخص (معمولاً یک سال)، بر جمعیت در معرض خطر با آن واقعه در همان دوره ی زمانی، حاصل می گردد.

میزان ها، صحبت از عادی بودن به روز یک واقعه ی خاص در جمعیت می کنند. به طور مثال، در گینه ی نو، 34 تولد زنده به ازای 1000 نفر جمعیت در سال 1997، رخ داده است.

اکثر میزان ها، نشان دهنده ی واقعه در 1000 نفر جمعیت هستند. میزان های خام، برای کل جمعیت محاسبه می شوند؛ حال آن که میزان های اختصاصی، برای گروه های خاصی از جمعیت که بیشتر در معرض خطر با آن واقعه ی جمعیتی هستند، محاسبه می گردند. مثل میزان باروری عمومی، که تعداد تولد زنده در 1000 نفر زن 49 – 15 ساله را نشان می دهد. میزان ها می توانند برای سن، جنس، شغل و ... اختصاصی محاسبه شوند. بعضی از شاخص ها که به عنوان میزان تلقی می گردد، در عمل، به واژه ی «نسبت» نزدیک تر هستند.

نسبت (Ratio)

به حاصل تقسیم یک گروه خاص جمعیتی به گروه خاص جمعیتی دیگر، «نسبت» گفته می شود. به طور مثال، نسبت جنسی در سال 1375 در ایران، 103 پسر به ازای 100 دختر بوده است.

سهم (Proportion):

به سهم یک گروه خاص جمعیتی از کل جمعیت اطلاق می شود و به معنای تقسیم گروه خاص جمعیتی به کل جمعیت است. مثل نسبت جمعیت شهری مالزی، که 57% کل جمعیت آن کشور را تشکیل می دهد.
عدد ثابت یا ضریب کا (Constant)
به عدد ثابت و اختیاری، مثل 100 ، 1000 و یا 100000 گفته می شود، که قابلیت ضرب کردن در میزان، نسبت و ... را دارد و باعث مفهوم تر شدن شاخص می شود. به طور مثال، در سال 1996 در کوبا، 0134/0 تولد زنده به ازای هر یک نفر وجود داشته است. وقتی این میزان در عدد ثابت، مثلاً 1000 ضرب گردد، همان مفهوم را در 1000 نفر جمعیت نشان می دهد که از نظر آماری، شفاف تر است. به عبارتی، 13 تولد زنده به ازای هر 1000 نفر جمعیت، در مقایسه با 013/0 تولد زنده به ازای هر نفر، از نظر آماری مفهوم تر است.
شاخص هم گروهی (Cohort Measure):
این شاخص، بروز واقعه در گروهی از جمعیت که دارای تجارب مشابه جمعیتی هستند را، در طول زمان، مطالعه و اندازه گیری می کند. متولدین در یک سال و یا دوره ی زمانی مشابه، شایع ترین هم گروهی است که مورد استفاده قرار می گیرد. کوهورت های ازدواج، کلاس های مدرسه و گروه های سنی خاص، از دیگر انواع هم گروهی است که می توان به آن اشاره کرد.
شاخص دوره ی زمانی (Period Measure)
این شاخص، بروز واقعه را در یک دوره ی زمانی، در کل جمعیت یا بخشی از آن، نشان می دهد. در واقع، شاخص تصویری از جمعیت اثرپذیر از واقعه است. مثلاً در سال 1381، میزان مرگ خام در جمعیت ایران، 6 در هزار بوده است.
جمعیت:
هر فردی، عضوی از یک جمعیت است. فاکتورهای جمعیتی و شاخص های توسعه ای، به طور متقابل بر یکدیگر اثر می گذارند. به عنوان مثال، ارائه ی مراقبت های بهداشتی به افراد سالمند، اولویت کشورهای دارای جمعیت پیر است؛ حال آن که مشغله ی ذهنی رهبران سیاسی کشورهای دارای جمعیت جوان، که از رشد سریعی برخوردارند، ایجاد کلاس های درسی، فرصت های شغلی، مسکن و ... است.
همان طور که وقایع تاریخی می توانند روی جمعیت اثر بگذارند، شرایط جمعیت نیز روی تاریخ اثرگذار است. جنگ ها می توانند تعداد مردان را کاهش دهند؛ همان طور که در قرن بیستم در اتحاد جماهیر شوروی، فرانسه، عراق و چندین کشور دیگر، این اتفاق افتاد. کشف های پزشکی نیز، با افزایش امید به زندگی، بر ساخت سنی جمعیت تأثیر می گذارد. به همین شکل، تغییرات جمعیتی نیز می توانند هشداری برای دیگر تغییرات مهم باشند. به طور مثال، آلودگی زیست محیطی، به طور اولیه، از طریق افزایش گزارش دهی بیماری ها و افزایش میزان های مرگ در بعضی از مناطق تشخیص داده می شود.
میزان ها، وسیله ی ارتباطی برای اطلاعات جمعیتی هستند. این که بدانید امید به زندگی در حال افزایش است، کافی نیست؛ بلکه باید بدانید چند سال به شاخص امید به زندگی اضافه شده است؟ در چه فاصله ی زمانی این اتفاق افتاده است؟ و چه مردمی از آن متأثر شده اند؟ این مردم، چه درصدی از کل جمعیت هستند؟
این اطلاعات، وقتی که بزرگ نمایی و توزیع واقعه و روند آن را در جمعیت نمایان سازد، معنی پیدا می کند. مفید بودن داده، در کنار دقیق بودن آن اهمیت دارد.
جمعیت شناسی، به مفهوم مطالعه ی علمی جمعیت می پردازد. آنان برای توضیح تغییرات جمعیتی، روندها و تأثیر آن ها در جوامع، تحقیق می کنند. جمعیت شناسان، از اطلاعات سرشماری ها، بررسی ها، مرگ ها و تولدهای ثبت شده، استفاده می کنند. حتی اطلاعات ثبت شده ی ویزا و وسایل نقلیه و ثبت نام مدارس را به صورت میزان و یا نسبت در می آورند، تا قابلیت استفاده و کاربرد بیشتری پیدا کنند.
در این کتاب، به منظور آشنایی بیشتر با مفاهیم جمعیتی، سعی شده مثال هایی برای هر شاخص بیان شود.
شامل 93 اسلاید powerpoint

دانلود با لینک مستقیم


دانلود پاورپوینت راهنمای جمعیت و اصول تنظیم خانواده
نظرات 0 + ارسال نظر
امکان ثبت نظر جدید برای این مطلب وجود ندارد.