زد فایل

مرجع دانلود فایل ,تحقیق , پروژه , پایان نامه , فایل فلش گوشی

زد فایل

مرجع دانلود فایل ,تحقیق , پروژه , پایان نامه , فایل فلش گوشی

دانلود مقاله کامل درباره تجهیزات مورد استفاده در شبکه های فشار ضعیف

اختصاصی از زد فایل دانلود مقاله کامل درباره تجهیزات مورد استفاده در شبکه های فشار ضعیف دانلود با لینک مستقیم و پر سرعت .

دانلود مقاله کامل درباره تجهیزات مورد استفاده در شبکه های فشار ضعیف


دانلود مقاله کامل درباره تجهیزات مورد استفاده در شبکه های فشار ضعیف

 

 

 

 

 

 

لینک پرداخت و دانلود *پایین مطلب*

فرمت فایل: Word (قابل ویرایش و آماده پرینت)

تعداد صفحه :30

 

بخشی از متن مقاله

طریقه احداث شبکه فشار ضعیف

برای احداث شبکه های فشارضعیف می بایست به نکات و ریزه کاری ها ومحاسابات دقیقی توجه نمود. اما نکات عمده ای که می توان بدون تشریح مفصل مطرح نمود بقرار زیر است:

1-استحکام لازم برای داشتن عمرکافی شبکه

2-ضریب اطمینان کافی عدم افت انرژی درشبکه

3-اقتصادی بودن شبکه

4-زیبای ظرافت درطرح شبکه.

 

بر اساس مطالب فوق برای احداث یک شبکه فشارضعیف اعمالی که انجام می شود به شرح زیر است:

1-بررسی وضع محل ودرنظرگرفتن تعدادخانوار وجمعیت و بطرز کلی محاسبه دقیق بار مصرفی که درآن محل (روستا – بخش-شهر)  مصرف می شود وبا در نظر گرفتن آینده توسعه صنعت برق در آن محل.

2-براساس تمام اصلاحات فوق نقشه(کروکی)شبکه هوایی محل تهیه می گردد.

3-محل دقیق نصب تیر با درنظرگرفتن دو پایه جهت حفرگودال طبق نقشه تهیه شده تعیین می گردد.(به این عمل اصطلاحا پیکتاژ گویند) .

4-نصب پایه ها وتجهیزات مربوطه از قبیل راک (جایگاه قرار گرفتن مقره) و متعلقات سیمهای مهار.

5-سیم کشی:دریک شبکه5 سیمه بعد از نصب پایه هاو تجهیزات آنها سیم کشی صورت می گیرد. البته وضع  قرارگرفتن سیم ها ، همانطورکه گفته شد ازبالا به پایین:

1- نول 2- فازشب 3- فازR  4- فازS  5- فازTمی باشد.فاصله هر کدام از این سیم ها از یکدیگر طبق استاندارد می بایست30 سانتیمتر باشد. درسیم کشی باید مقدار فلش در شکم سیم در وسط فاصله (دوتیر) را نسبت به جنس وسطح مقطح سیم وفاصله اسپان  (دوتیر) از روی جداول محاسبه کرد باید دقت شود که در موقع حمل ونقل وعملیات سیم کشی سیم ها آسیب نبیند. پس ازمحاسبه مقدار فلش سیم که برحسب سانتیمتر است و با درجه حرارت  محیط نسبت   مستقیم دارد، قرقره سیم را نزدیک اولین پایه روی دستگاهی بنام چرخ  سیم کشی یا سیم جمع کن قرار داده وسرسیم را بازکرده وآن را تا آخرین پایه می کشیم(به طوری که سیم زخمی نشود.)در پایان کار، سر سیم را به  مقره چرخی بوسیله کلمپ مخصوص یا به طریق  بافتن می بندیم وبعد آنرا بالای پایه برده و درجایگاه مقره یعنی اتریه  یا راک نصب می کنیم ، سپس ورودی پایه های عبوری، سیم راداخل اتریه ها قرار می دهیم وآن گاه باز میگردیم  بپای اولین پایه وسرسیم را روی اولین پایه با استفاده ازچرخ قورباغه وسیم گیر (قورباغه)سیم را کشیده و فلش آن را تنظیم می کنیم وسپس این سر سیم را بدور مقره پیچیده و یا بوسیله کلمپ مخصوص محکم نموده و یا آنرا می بافیم. همین اعمال را برای سیم های دیگر از بالا به پایین انجام می دهیم بطوریکه  فاصله شکم سیم ها باهم یک هماهنگی بخصوصی داشته باشند پس از انجام این عملیات روی پایه های عبوری(وسط.

خط) تمام سیم ها را درشیار مقره های مربوطه می بندیم، بدین ترتیب شبکه آماده بهره برداری است. ضمنا به خاطر بسپاریم که ممکن است دراثر کشیدن سیم های شبکه تیرهای ابتدایی و انتهایی تغییر وضعیت بدهند(یعنی  درجهت کشش سیم خم شود)  که این عمل را باتنظیم کردن  دقیق مهارهای پیش بینی شده درابتدا وانتهای خط خنثی می نماییم

کلیدهای فشار ضعیف برای جریان متناوب

در تأسیسات برق فشار ضعیف ( ) برای قطع و وصل مدارهای مختلف الکتریکی و همچنین برای حفاظت سیم ها ، تأسیسات و مصرف کننده های بزرگ از کلیدهای فشار ضعیف مختلفی استفاده می شود که می توان آنها را به چهار دسته مهم زیر تقسیم کرد :

1-کلید دستی که عبارتند از :

الف – کلید تیغه ای (چاقویی)

ب – کلید پاکو ( کلید گردان)

ج – کلید فیوز

2- کلید خودکار

3-کلید محافظ موتور Motor schutz schalter

4-کلید مغناطیسی (کنتاکتور) schutze

الف ) کلید تیغه ای

کلید تیغه ای در تأسیسات رو باز برای جریان های از 100 تا 4000 آمپر و تا یک کیلو ولت به کار می رود و دارای یک مزیت است که اولاً قطع کنتاکتهای کلید حتی از فاصله نسبتاً زیاد نیز به آسانی آشکار می شود . در ضمن رساندن برق از یک شین به شین دیگر را میسر و ممکن می سازد .

این کلید ها بخصوص برای برق رسانی به موتورهای یکفاز و وسائل برقی جریان دایم بسیار مناسب است .

ب ) کلید پاگو (گردان)

این کلید که برای آمپرهای کم (تا 100 آمپر ) ساخته می شود ، یک کلید قابل قطع زیر بار است و بهمین جهت هر یک از کنتاکتهای جریان رسان مربوط به یک قطب در یک محفظه عایقی مخصوص به خود ، به طور انفرادی نصب شده است:

نصب کلید پاکو در تابلو بسیار ساده است و به علت اینکه کنتاکت ها پشت سرهم قرار گرفته اند جایگیری آن در تابلو نسبت به کلید تیغه ای مشابه خود بسیار کمتر است .

ج ) کلید فیوز

بیشتر حوادث در شبکه فشار ضعیف که منجر به برق گرفتگی می شود مربوط به قوس الکتریکی است که در موقع تعویض فیوز بوجود می آید . لذا برای جلوگیری از خطراتی که در موقع تعویض فیوزها در شبکه فشار ضعیف پیش می آید بهتر و مناسب تر است بجای کلید و فیوز از کلید فیوز استفاده شود .

در ضمن در موقعی که جریان اتصال کوتاه شبکه یا مصرف کننده پشت فیوز خیلی زیاد باشد تا ( ka100) اجباراً باید به جای کلید و فیوز از کلید فیوز استفاده شود زیرا قدرت قطع فیوز ها از 6 تا 600 آمپر همگی خیلی زیاد و در حدود ka 100 مؤثر    می باشد .

2-کلید خودکار

کلید خودکار نسبت به کلید و فیوز دارای مزایای زیر است

1)کلید خودکار پس از قطع مدار در اثر جریان زیاد و یا بار زیاد و یا هر عامل دیگری بلافاصله مجدداً آماده برای بهره برداری می باشد .

2)به کمک کنتاکت های فرعی که در آن تعبیه شده می توان وضعیت کلید را در هر حالت (قطع و یا وصل ) توسط سیگنال تعیین کرد و در اطاق فرمان منعکس نمود.

3)ساختمان این کلید طوری است که اگر کلید را به روی یک مدار اتصال کوتاه شده ای به بندیم ، در ضمن بسته شدن نیز رله جریان زیاد کلید ، به سرعت و بدون درنگ مدار را قطع می کند .

3-کلید محافظ موتور

کلید محافظ موتور یک نوع بخصوص از کلید خودکار با قطع کننده جریان زیاد است و می تواند جریان راه اندازی موتور را طبق VDE0665 در زمان راه اندازی تحمل کند بدون اینکه باعث قطع کلید ود .

کلید محافظ موتور برای دو جریان راه اندازی مختلف ساخته می شود .

1)کلید محافظ موتور برای راه اندازی سبک

این کلید جریان راه اندازی موتور را در صورتیکه از 5 برابر جریان نامی تجاوز نکند تا 20 ثانیه نگه می دارد .

2 ) کلید محافظ موتور برای راه اندازی سنگین

این کلید جریان راه اندازی موتور را در صورتیکه از 10 برابر جریان نامی تجاوز نکند . به مدت 4 ثانیه نگه می دارد.

4-کلید مغناطیسی یا کنتاکتور

کلید مغناطیسی عبارت است از کلید با فرمان از دور و بدون نگهدارنده مکانیکی این کلید فقط تا موقعی که از الکترومغناطیس نگهدارنده آن جریان عبور   می کند بسته است و به محض قطع جریان یا ولتاژ کلید خود به خود مدار را قطع  می کند و باز می شود . کلید مغناطیسی دو نوع هستند ، هوایی و روغنی و در هر دو حالت می توان کلید را با قطع کننده بی متال حرارتی مجهز کرد و به عنوان کلید محافظ موتور از آن استفاده نمود .

 آمپر

واحد اندازه گیری جریان آمپر می باشد.

آمپرمتر

برای اندازه گیری جریان از آمپرمتر استفاده می شود که این دستگاه به صورت سری در مدار قرار می گیرد.

اینتر لاک

برای جلوگیری ازمانور اشتباه معمولا بین سکسیونرها و بریکر چفت و بست مکانیکی یا الکتریکی قرار می گیرد.که از آن به عنوان اینترلاک نام برده می شود.

باطری

به مجموعه ای از سلول ها که در آنها فعل و انفعالات الکترو شیمیایی قابل رفت و برگشت صورت می گیرد باطری می گویند که هر سلول متشکل از صفحات مثبت و منفی و ماده ای بنام الکترولیت که محلول از 8 قسمت آب و 3قسمت اسید سولفوریک غلیظ می باشد.

کپسول اطفاء حریق

کپسول هایی که در پست نصب گردیده و در داخل آن مواد خاموش کننده آتش مانند پودر و گاز می باشد و برای خاموش کردن انواع آتش از آن استفاده می شود.

پلاک ترانس

پلاکی است که بر روی ترانس نصب می شود و اطلاعاتی را در مورد ترانس از قبیل ضریب قدرت سیم بندی ترانس سال ساخت کشور سازنده ولتاژ وجریان نامی و...را نشان می دهد.

تپ چنجر

وسیله ای است که با تغییر دادن سبب تغییر ولتاژ خروجی ترانس می گردد.این وسیله بیشتر در طرف فشار قوی ترانس نصب می شود.

ترانس مصرف داخلی

برای مصرف داخلی پست(،روشنایی،شارژر،تغذیه رله ها وتجهیزات ارتباطات راه دوراز این ترانس) استفاده می شود.

ترانس نولساز

به منظور ایجاد نقطه نول مصنوعی و در طرف مثلث ترانس ها و حفاظت ثانویه ترانس از ترانس نولساز استفاده می شود.

ترانسفورماتور

وسیله ای است که انرژی الکتریکی توسط القاء متقابل تبدیل می کنند و می تواند ولتاژ کم را به زیاد و بالعکس تبدیل نماید.

ترمومتر

برای اندازه گیری درجه حرارت از این دستگاه استفاده می شود

تست پلاک

ترمینال هایی است که در مواقع تست و تنظیم رله ها مورد استفاده قرار می گیرد تا نیازی به قطع بریکر نباشد.

استیک

وسیله عایقی است برای باز یا بستن فیوز کتد یا گراند سیار از آن استفاده می شود.

خازن

جهت بالا بردن ولتاژ،جهت جبران بار راکتیو که در پستهای فوق توضیع استفاده میگردد.

خط انتقال

جهت انتقال جریان برق،جهت تبادل اطلاعات و جهت تبادل پیام با نصب سیستم PLC

رادیاتور ترانس

مخزنی است که در آن آب یا روغن در حال گردش وجود دارد که در اثر گردش دررادیاتورآب یا روغن خنک شده و باعث خنک شدن ترانس می شود.

راکتور

به منظور کاهش ولتاژ شبکه در مواقع افزایش ولتاژ شبکه(غیر عادی شدن ولتاژ) از راکتورها که جذب کننده بار راکتیو هستند استفاده می گردد.( جهت کاهش ولتاژ).

رله های توانی

این رله ها بر اساس توان عمل می کنند به عنوان مثال رله هایی که جهت توان را اندازه گیری می کنندیا رله هایی که توان اکتیو و راکتیو را اندازه گیری می کند.

رله کمبود ولتاژ

این رله هنگامی عمل می کند که ولتاژاز مقدار نامی پایین تر بیاید.معمولا آن را روی 80% مقدار نامی تنظیم می کنند.

 

برخی منابع:

۱ـ طراحی پستهای فشار ضعیف ـ محمود احمدیپور، جواد عرفانیانـ مهر ۱۳۶۴ ـ مشانیر ـ تهران

۲ـ تجهیزات نیروگاه ـمسعود سلطانی ـ انتشارات هنر ـ ۱۳۶۴

۳ـ محاسبه، نصب و بهرهبرداری خازنهاـ حسین نوری ـ توزیع برق آذربایجان غربی ـ۱۳۷۵

متن کامل را می توانید بعد از پرداخت آنلاین ، آنی دانلود نمائید، چون فقط تکه هایی از متن به صورت نمونه در این صفحه درج شده است.

/images/spilit.png

دانلود فایل 


دانلود با لینک مستقیم


دانلود مقاله کامل درباره تجهیزات مورد استفاده در شبکه های فشار ضعیف
نظرات 0 + ارسال نظر
امکان ثبت نظر جدید برای این مطلب وجود ندارد.