زد فایل

مرجع دانلود فایل ,تحقیق , پروژه , پایان نامه , فایل فلش گوشی

زد فایل

مرجع دانلود فایل ,تحقیق , پروژه , پایان نامه , فایل فلش گوشی

دانلود مقاله ورزش و فواید آن

اختصاصی از زد فایل دانلود مقاله ورزش و فواید آن دانلود با لینک مستقیم و پر سرعت .

دانلود مقاله ورزش و فواید آن


دانلود مقاله ورزش و فواید آن

اکثر مردم بر این موضوع واقفندکه ورزش، بخش مهمی ازنحوه زندگی است. ورزش منظم سلامت جسمی و عقلی را حفظ می کند و قادر است، خطر پیدایش بیماری های مزمن راکاهش دهد، امید به بقا را افزایش دهد وکیفیت زندگی رادر طول سال‌های آینده بهبود بخشد. اگر ورزش راجزیی ازبرنامه روزمره خود نمایید، احتمالاًدرخواهیدیافت که انرژی بیشتری برای انجام فعالیت‌‌های روزانه معمول ـ مثل خرید، کار منزل، مراقبت از کودک و باغبانی ـ دارید. فواید ورزش برای سلامتی ورزش منظم برای بیشتر دستگاه‌های بدن سودمند است. به ویژه دستگاه قلبی ـ عروقی، دستگاه عضلانی ـ اسکلتی و دستگاه تنفسی. ورزش کردن همچنین بافراهم کردن انبساط خاطر، کاهش استرس وایجادتغییراتی که باعث بهبود خلق می‌شوند، برای سلامت ذهنی هم مفید است. طرح‌ریزی برنامه ورزشی برای مفیدواقع شدن ورزش، باید مرتب ورزش کرد. توصیه می‌شود روزانه حداقل30دقیقه ورزش سبک ـ مثلاً پیاده روی سریع ـ و در حداقل 5 روز هفته انجام شود. برای آمادگی جسمانی بیشتر یا برای کاهش وزن باید بیشتر ورزش کنید. باید به انجام دادن فعالیت‌هایی بپردازید که قلب و شش‌ها را به فعالیت وادارند (افزایش استقامت)، تحرک مفاصل را بهبود بخشند (افزایش انعطاف‌پذیری) و قدرت عضلانی را افزایش دهند. اگر تا به حال اصلاً به صورت مرتب ورزش نکرده‌اید یا از نظر سلامت مشکلاتی دارید. قبل از شروع مرتب ورزش با پزشک خود مشورت کنید. اگر آمادگی جسمانی کافی ندارید، ورزش را به آرامی شروع کنید و به تدریج آن را افزایش دهید. مراقب باشید که بیش از حد ورزش نکنید به طوری که احساس درد یا ناخوشی ننمایید. حتماً برای ورزش ازکفش، لباس و تجهیزات محافظتی مناسب استفاده کنید. هرگاه که ورزش می کنید برای پیشگیری از کرامپ عضلانی وخشکی بدن وبه حداقل رساندن خطر آسیب به بدن، ابتدا بدن را گرم کنید و درپایان هم به تدریج بدن راسردکنید نه آن که ناگهان به ورزش خاتمه دهید. چنین برنامه‌ای مستلزم ورزش های سبک هوازی مثل هروله کردن است که باید به دنبال آن یک رشته حرکات کششی عضلانی هم انجام داد. اکثر افراد ـ در هر سنی که باشند ـ از ورزش بهره‌های جسمی و ذهنی مختلف می‌برند، ورزش علاوه بر بهبود کلی انعطاف‌پذیری، قدرت و استقامت، منافع متفاوتی برای افراد با گروه‌های سنی متفاوت دارد.

فعالیت بدنی میتواند کیفیت زندگی را در تمام سنین برای همگان بهبود بخشد.شیوه زندگی فعال باعث میشود افراد مسن دوستان جدیدی پیدا کنند،در فعالیتهای اجتماعی باقی بمانند و با سایرین در تمام سنین مراوده داشته باشد.بهبود انعطاف پذیری،تعادل و قوام عضلانی به پیشگیری از افتادن که دلیل عمده ناتوانی در افراد مسن است کمک میکند.

سکون، عدم تحرک و استفاده افراطی و بیش از حد از انواع ماشین ها بر زندگی همه ما سایه انداخته

است.  دیگر کمتر کسی حاضر است که مسیر خانه تا محل کار خود را پیاده و یا حتی با دوچرخه طی کند. مردان برای کوچکترین جابه جایی ها از ماشین شخصی یا عمومی استفاده می کنند و زنان تمام کارهای خانه خود را به ماشین های گوناگون سپرده اند، اکنون همه زنان و حتی زنان خانه دار نه تنها زحمت شستن لباس و ظروف خانه و پختن غذا و ... را به تن نمی خرند، بلکه ردیف کردن ماشین های گوناگون لباسشویی، ظرف شویی، جاروبرقی، سفره پاک کنی و... را در خانه موجب فخر و مباهات خود می دانند و همه اینها در شرایطی انجام می شود که بیش از 06 درصد مردم دچار چاقی و اضافه وزن هستند و دانشمندان جهان خطرات و ضرر و زیان های زیادی برای بی تحرکی و سکون و استفاده بیش از حد از ماشین برای امروز بشر پیش بینی کرده اند.

بدون شک اگر مخترع و مبتکر اولین ماشین، زنده بود و می دید که امروز بیش از دو میلیون نفر از مردم جهان به خاطر انتخاب روش زندگی ماشینی و بی تحرکی در سال می میرند و این رقم جدا از میزان مرگ و میر تصادفات جاده ای در سراسر جهان است، یا می دانست مردم کشوری مانند ایران روزانه بیش از 36 میلیون لیتر بنزین دود می کنند که 92 میلیون لیتر آن از خارج وارد می شود تا برای همدیگر فخر بفروشند و بر تنبلی و کم تحرکی خود روز به روز بیفزایند، یا با خبر می شد که زندگی افراطی ماشینی و حاکم شدن ماشین بر تمام تار و پود حیات مردم باعث شده است که بیماری های گوناگونی مانند بیماری های قلبی، عروقی، مغزی، عضلانی و افسردگی و اضطراب و دل مردگی به آنها تحمیل شود، قطعا با احتیاط بیشتری دست به اختراع و تولید ماشین می برد و حداقل این بود که در ابتدا و قبل از تولید انبوه ماشین تلاش می کرد تا نحوه استفاده صحیح و مناسب و در یک کلام فرهنگ استفاده بهینه از ماشین را به مردم سراسر جهان یاد دهد تا ماشین نه تنها بلای جان مردم نشود که در خدمت تکامل و رشد زندگی مردم قرار گیرد. اما افسوس که اکثر مردم این روزگار از دستاوردهای علمی و فنی دانشمندان نه تنها در مسیر صحیح زندگی خود استفاده نمی کنند که بالعکس از آنها در مسیر غلط بهره می برند.

تحـــرک کلیــد سلامتـــــــی :

تحرک، فعالیت جسمی و ورزش بهترین و آسان ترین راه ارتقای سلامت بشر و داروی همه دردها وبیماری های عصر امروز است. راهی که می توان برای آن هیچ بهایی نپرداخت و همه از پیر و جوان، زن و مردم، سالم وبیمار در آن مشارکت کنند. تحرک راهی بسیار مفید و موثر برای پیشگیری از بسیاری از بیماری ها مانند بیمارهای قلبی- عروقی، دیابت(قند) چاقی، فشارخون، سرطان، آرتروز، دیسک و جلوگیری از مرگ و میر چند میلیون نفر در جهان است که سالانه در اثر عوارض ناشی از عدم تحرک روی می دهد. حفظ سلامت، داشتن اندام مناسب و سیستم دفاعی قوی حق همه انسان هاست و مسئولان ذیربط باید برای ایجاد آن برنامه ریزی و سرمایه گذاری مناسب انجام دهند و مردم نیز باید سبک و روش زندگی سالم را در پیش گیرند. اکنون همه مردم باید ورزش و تحرک جسمی را مانند غذا جزء لاینفک زندگی خود
 قرار دهند.

تحقیقات و مطالعات گوناگون نشان می دهد که مهمترین عامل 22 نوع بیماری، عدم تحرک جسمی و کمبود فعالیت بدنی است. به عبارت دیگر، عدم تحرک یکی از بزرگترین مشکلات زندگی امروز بشر است و همه افراد وظیفه دارند که قدم مثبتی در جهت حل این معضل اساسی بردارند تا مردم سراسر دنیا یک زندگی شاد، بانشاط و سالم پیدا کنند.

فعالیت بدنی و تحرک جسمی برای هر سنی از زندگی مفید است و سودی که انسان در اثر فعالیت جسمی می برد، بی نظیر و ضامن سلامتی جسمی، روحی و روانی فرد و اجتماع است.
تحرک بدنی در سنین نوجوانی وجوانی اثر و سود فعالیت بدنی در سنین پایین و بخصوص در سنین نوجوانی و جوانی بسیار زیاد است، تحرک جسمی در نوجوانی و جوانی باعث می شود که استخوان ها، مفاصل و ماهیچه ها سالم بمانند و قوی شوند. ورزش همچنین در این سن و سال موجب سلامتی قلب و ریه می شود و تاثیر مهمی در جلوگیری از افسردگی و اضطراب آنها دارد. بازی و فعالیت های بدنی مختلف به بچه ها فرصت می دهد تا بتوانند احساسات درونی خود را نشان دهند. تحقیقات نشان می دهد جوانانی که فعالیت بدنی کافی داشته اند کمتر به استفاده از مواد مخدر، سیگار و الکل آلوده شده اند، بخصوص اگر فعالیت بدنی خود را قبل از سنین بلوغ آغاز کرده باشند.

براساس این تحقیقات، جوانانی که فعالیت بدنی مناسب داشته باشند از نظر درسی هم از بسیاری از بچه ها جلوتر هستند و ورزش های گروهی باعث می شود که جوانان از نظر اجتماعی پیشرفت کنند و در کل اثر مثبتی در روحیه و اعتماد به نفس آنها دارد.

در کودکان، ورزش به پرورش استخوان‌ها و عضلات قوی کمک می‌کند، توازن و هماهنگی حرکتی را بهبود می‌بخشد و نوعی سرگرمی هم است. در بزرگسالان، ورزش، خطر بیماری‌های قلبی را به حداقل می رساند، در افراد مسن، ورزش، فرایندهای همراه با پیری ـ مثل کاهش تراکم استخوان ـ را کند می‌کند و این افراد را قادر می کند تا مدت بیشتری توانایی حرکت خود را حفظ کنند. ورزش منظم به زنان باردار نیز کمک می کند تا بهتر از عهده‌ نیازهای دوران بارداری و زایمان برآیند. فعالیت کودکان بازی‌هایی چون فوتبال قادرند جنبه‌های مختلف جسمی کودک از قبیل قدرت، تعادل و هماهنگی و توازن حرکتی را بهبود بخشند. چنین بازی‌هایی موجب سرگرمی هستند و به کودک امکان می‌دهند تا از بین دیگر بازیکنان برای خود دوستانی بیابد. شما زنان باردار شنا کردن ملایم  این امکان را می‌دهد تا در حال که آب وزن بدن را تحمل می کند، به کشش عضلات و ورزش مفاصل کمک می کند تا آثار ناشی از افزایش سن کمتر شود.

دانشمندان می گویند: «حرکت عامل حیات همه پدیده های موجود هستی و عدم تحرک عامل مرگ و نابودی پدیده ها است.» به اعتقاد آنها، حتی اگر حرکت را از حیاتی ترین ماده حیات یعنی آب بگیرید و آن را در یک محل متوقف و ساکن کنید، همین ماده حیات بعد از مدت کوتاهی می میرد و دیگر حیات بخش نیست، زیرا آب وقتی در یک محل متوقف می شود می گندد و هویت خود را از دست می دهد و گندآب می شود.

خـطرات ناشـی از عدم تحــــــرک :

خطرات ناشی از سکون و عدم تحرک چیست؟ چرا اکنون یکی از نگرانی های مهم سازمان بهداشت جهانی عدم تحرک بشر امروز است؟ عدم تحرک و سکون می تواند چه ضرر و زیان هایی در زمینه فردی و اجتماعی داشته باشد؟ آیا استفاده از انواع ماشین که برای آسایش انسان امروز تولید شده اند کار صحیحی نیست؟ اساسا مگر می شود امروز کسی را پیدا کرد که بتواند کارهای خود را بدون استفاده از ماشین انجام دهد؟به گفته محققان استفاده از ماشین و تکنولوژی های گوناگون نباید مانع تحرک جسمی افراد شود زیرا عدم تحرک، سکون و وابستگی شدید انسان به ماشین ضرر و زیان های گوناگون فردی و اجتماعی دارد.

آنها می گویند: «عدم فعالیت جسمانی علاوه بر ایجاد بیماری های گوناگون جسمی و روحی، از نظر اقتصادی ضرر و زیان های زیادی دارد و موجب کاهش بازده کاری افراد، مصرف زدگی، افزایش
هزینه ها، انهدام منابع انرژی، کاهش ثروت های فردی و ملی و وابستگی شدید فردی و اجتماعی می شود.

عدم تحرک و بروز بیماری های گوناگون :

آنچه که امروز موجب نگرانی اصلی و بیش از حد محققان و کارشناسان جهان از عدم تحرک و کاهش فعالیت جسمی بشر است، بروز شدید بیماری های ناشی از عدم تحرک می باشد و ضرر و زیان های اقتصادی، اجتماعی، فرهنگی ناشی از عدم تحرک در مراحل بعدی برای آنها قرار دارد. کارشناسان جهان و بخصوص کارشناسان سازمان بهداشت جهانی اکنون بیش از هر زمان نگران سلامت انسان و خطرات ناشی از عدم فعالیت جسمی بشر می باشند و به همین دلیل در سه یا چهار سال اخیر تلاش های گوناگونی برای افزایش فعالیت جسمی و حرکت بدنی انسان در جوامع مختلف انجام داده اند. به گفته آنها، زندگی ماشینی امروز بشر و عدم فعالیت جسمی مردم، موجب بروز بیماری های جدید در کشورهای توسعه یافته و در حال توسعه شده است و باید تلاش کرد که از روند روبه رشد این نوع بیماری ها جلوگیری به عمل آید.
دکتر مهرزاد خلیلیان رئیس فدراسیون پزشکی ورزشی کشور در این رابطه می گوید: «عدم فعالیت جسمی ما در بسیاری از بیماری های امروز جوامع بشری است.»

وی می افزاید: «کم تحرکی و عدم فعالیت جسمی می تواند موجب بروز بیماری های زیادی مانند سکته های قلبی و مغزی، بیماری های قلبی و عروقی، قند یا دیابت، چاقی، پوکی استخوان، انواع سرطان ها مانند سرطان معده، سرطان روده، سرطان رحم، سرطان مری، فشار خون، بیماری های روحی و روانی، انواع سرماخوردگی ها، بیماری های عضلانی، ماهیچه ای و بافت پیوندی، افزایش کلسترول و تری گلیسرید، آرتروز، انواع بیماری های مفصلی مثل دیسک گردن، دیسک کمر و دهها بیماری دیگر شود.»

فهرست مطالب:

چکیده

مقدمه

تحرک کلید سلامتی

خطرات ناشی از عدم تحرک

عدم تحرک و بروز بیماریهای گوناگون

سرمایه داری جهانی برنده اصلی کم تحرکی انسان

مزایای تحرک و فعالیت جسمی

پیشگیری از بیماری ها

حفظ شادابی، روحیه و نشاط

پروتئین مورد نیاز ورزشکاران

رژیم غذایی ورزشکاران

تغذیه ورزشکاران

ضرورت آموزش فرزندان

انواع فعالیت جسمی

فرمول ضربان قلب

تحرک جسمی در افراد مسن

به کارگیری اقدامات مفید

پوکی استخوان

چه کسانی در معرض پوکی استخوان قرار دارند

آیا پوکی استخوان علامتی دارد

جلوگیری از پوکی استخوان

درمان پوکی استخوان

ورزش بانوان

آیا بین زنان و مردان ورزشکار اختلاف فیزیولوژی وجود دارد؟

زنان و فعالیت بدنی

آیا ورزش کردن برای زنان سودمند است؟

درچه مواردی بانوان نباید ورزش کنند؟

اثرات ورزش روی قاعدگی

خطر فقدان قاعدگی در چیست ؟

بهترین راه جلوگیری از حاملگی

فواید فعالیت بدنی در زنان باردار

چه ورزشهایی در یک حاملگی سالم توصیه می شود ؟

ورزش یا رژیم ؟

میزان شیوع چاقی

چرا چاق می شویم؟

چاقی در کودکان

تاثیر ورزش در پیشگیری از چاقی

آیا ورزش موجب کاهش وزن می شود ؟

چه مقدار ورزش کافی است ؟

نتیجه

شامل 33 صفحه فایل word قابل ویرایش


دانلود با لینک مستقیم


دانلود مقاله ورزش و فواید آن
نظرات 0 + ارسال نظر
امکان ثبت نظر جدید برای این مطلب وجود ندارد.