زد فایل

مرجع دانلود فایل ,تحقیق , پروژه , پایان نامه , فایل فلش گوشی

زد فایل

مرجع دانلود فایل ,تحقیق , پروژه , پایان نامه , فایل فلش گوشی

مقاله در مورد کاربرد داده ساختارهای جنبشی در مسیریابی شبکه‌های حسگر متحرک

اختصاصی از زد فایل مقاله در مورد کاربرد داده ساختارهای جنبشی در مسیریابی شبکه‌های حسگر متحرک دانلود با لینک مستقیم و پر سرعت .

مقاله در مورد کاربرد داده ساختارهای جنبشی در مسیریابی شبکه‌های حسگر متحرک


مقاله در مورد کاربرد داده ساختارهای جنبشی در مسیریابی شبکه‌های حسگر متحرک

لینک پرداخت و دانلود *پایین مطلب*

فرمت فایل:Word (قابل ویرایش و آماده پرینت)

 تعداد صفحه5

 

بخشی از فهرست مطالب

الگوریتم، شبکههای حسگر، مسیریابی، داده ساختارهای جنبشی، کوچکترین زیر درخت فراگیر محلی

1- مقدمه

کوچکترین درخت فراگیر محلی

 

کوچکترین درخت فراگیر محلی با نگهداری به کمک داده ساختار جنبشی

2- پیچیدگی الگوریتم

 

 

با ظهور ارتباطات بی­سیم بین عناصر مختلف و به دنبال آن مسئله شبکه­های بی سیم و متحرک، توجه بسیاری از اندیشمندان رشته علوم کامپیوتر به مسائل موجود در این شبکه از قبیل مسیریابی معطوف شد. اما این شبکه­ها پاسخگوی تمام نیازها در زمینه ارتباطات بی سیم نبودند. به همین منظور مدل شبکه­های ویژه[i] ارائه شد که در آنها ارتباطات از طریق فرستنده­ها و گیرنده­های رادیویی با فاصله ارتباطی محدود انجام می­گرفت و در ضمن ساختار یکپارچه مرکزی برای مسیریابی و مدیریت ندارند. در قدم بعدی محدودیت توان مصرفی و عملیاتی نیز به مدل فوق افزوده شد و مدل شبکه حسگر معرفی شد.

 

شبکه های حسگر کاربرد بسیار وسیعی دارند. مثلا حسگرهای تشخیص آتش سوزی در یک جنگل و یا شهر همچنین حسگرهای تشخیص تشعشعات  هسته­ای در یک رآکتور هسته­ای، نمونه­هایی از این کاربردها هستند.

 

ویژگی­های شبکه­های حسگر را می­توان به اجمال به این موارد تقسیم نمود: 1. انرژی محدود عناصر .2. پهنای باند محدود .3. شبکه بدون ساختار و متغیر با زمان .4. کیفیت پایین ارتباطات .5. قدرت محاسبات محدود در عناصر.

 

از جمله مسائل مطرح در زمینه شبکه­های حسگر، بحث مسیریابی در این شبکه­ها است. الگوریتم­های متفاوتی برای این مسئله ارائه شده است. الگوریتم­های ارائه شده را می­توان به دو دسته همگن و ناهمگن تقسیم نمود. الگوریتم­­های همگن فرض را بر یکسان بودن عناصر شبکه (از نظر برد فرستنده) می­گذارند. الگوریتم­های ناهمگن از انعطاف­پذیری بیشتری برخوردار هستند. الگوریتم­های ناهمگن با توجه به اطلاعاتی استفاده می­کنند به سه دسته تقسیم می­شوند. 1- بر مبنای محل : در آنها محل دقیق عناصر مشخص می­باشد. 2- بر مبنای جهت : در آنها فرض می­شود که هر کس جهت نسبی همسایگانش را نسبت به خود می­داند. 3- بر مبنای همسایه : در آنها فرض می­شود که شناسه همسایه­ها در اختیار است.

 

الگوریتم­های ارائه شده را از یک منظر دیگر می­توان به دو دسته متمرکز و نامتمرکز نیز تقسیم نمود. در الگوریتم­های متمرکز، یک ناظر خارجی در سیستم وجود دارد که مسئولیت مسیریابی را به عهده دارد. البته فرض وجود چنین ناظری اولا با ماهیت شبکه­های حسگر سازگار نیست در ضمن قابلیت مقیاس­پذیری ندارد.

 

از جمله روش­های رایج در زمینه مسیریابی استفاده از درخت فراگیر کمینه است. اما به دو دلیل که در ادامه خواهیم دید، استفاده از آنها در این شبکه­ها محبوبیت پیدا نکرده است. اولا پیدا کردن کوچکترین درخت فراگیر یک الگوریتم ماهیتا متمرکز است و دوما به علت آنکه هزینه ساخت آن بالاست و در این شبکه­ها - به علت متحرک بودن عناصر - نیاز است که مرتبا این درخت ساخته شود.

 

در این مقاله یک الگوریتم برای مسیریابی در شبکه­های حسگر بر مبنای کوچکترین درخت فراگیر ارائه می­شود ولی سعی شده که مشکلات ذکر شده در بالا در آن پاسخ داده شود. برای این منظور اولا از کوچکترین درخت فراگیر محلی استفاده شده است که نیاز ناظر را از بین می­برد و همچنین از یک ساختار جنبشی برای نگهداری آن استفاده می­شود که مشکل هزینه تغییرات را از بین می­برد.

 

در زمینه مسیریابی در شبکه­های حسگر کارهای گوناگونی انجام شده است ولی در تمام آنها فرض بر ثابت بودن ساختار شبکه در طول حیات شبکه است. همچنین داده ساختارهای گوناگونی برای نگاهداری اجزای شبکه مطرح شده است ولی اکثر آنها هزینه به روز رسانی بالایی دارند و همچنین برای مسئله مسیریابی مناسب نیستند. لذا در این مقاله تلاش شد تا فرض­های مطرح شده بسیار به محیط واقعی شبیه باشند که تا زمان نوشتن این مقاله کاری با این درجه شباهت با محیط واقعی پیدا نکردیم. نتیجه حاصل نیز هزینه نگاهداری و به روز رسانی کمینه­ای دارد که برای حسگر های با انرژی محدود مناسب است.

 

در بخش­های بعدی ابتدا یک الگوریتم برای کوچکترین درخت فراگیر محلی ارائه می­شود. سپس یک روش جنبشی برای نگهداری کوچکترین درخت فراگیر ارائه می­شود. در ادامه الگوریتم اصلی که ترکیبی از این دو روش است معرفی می­شود و بعضی خواص آن اثبات می­شود . در انتها پیچیدگی الگوریتم و نتیجه­گیری

 


 

 


دانلود با لینک مستقیم


مقاله در مورد کاربرد داده ساختارهای جنبشی در مسیریابی شبکه‌های حسگر متحرک
نظرات 0 + ارسال نظر
امکان ثبت نظر جدید برای این مطلب وجود ندارد.