دانلود پایان نامه رشته روانشناسی بررسی مقیاس سخت کوشی در میان دختران و پسران دانشکده کشاورزی با فرمت ورد وقابل ویرایش تعدادصفحات 85
چکیده :
هدف اصلی این پژوهش ، بررسی ویژگی های روان سنجی فرم فارسی مقیاس سخت کوشی ، شامل پایایی ، روایی ، تحلیل عاملی اکتشافی مقیاس بود . 130 نفر از دانشجویان دانشگاه آزاد اسلامی تاکستان در دو گروه دختران ( n=70 ) و پسران ( n=60 ) با اجرای مقیاس سخت کوشی ، مقیاس سلامت روانی و مقیاس کمال گرایی مثبت و منفی در این پژوهش شرکت کردند ، پایایی باز آزمایی مقیاس سخت کوشی بر اساس نتایج دو بار اجرای آزمون در مورد دو گروه نمونه محاسبه و با ضرایب همبستگی از 77/0 تا 88/0 تایید شد .
همسانی درونی مقیاس سخت کوشی بر حسب ضرایب آلفای کرونباخ در مورد دو گروه نمونه محاسبه و یا ضرایب همبستگی از 65/0 تا 78/0 تایید شد . نتایج تحلیل عاملی اکتشافی ، علاوه بر عامل کلی سخت کوشی ، سه عامل را برای مقیاس سخت کوشی تایید کرد . روایی همزمان مقیاس سخت کوشی بر اساس ضرایب همبستگی نمره های آزمودنی ها در این مقیاس با نمره های آنها در زیر مقیاس های بهزیستی روان شناختی ، درماندگی روان شناختی ، کمال گرایی مثبت و کمال گرایی منفی بررسی و تایید شد .
واژگان کلیدی :
مقیاس سخت کوشی ، ویژگی های روان سنجی ، پایایی ، روایی ، تحلیل عاملی اکتشافی
فصل اول
طرح تحقیق
مقدمه
پایایی ، یکی از مشخصه های مهم ابزار اندازه گیری است . پایایی آزمون بیانگر درجه دقت اندازه گیری و ثبات اندازه گیری محاسبه شده است . به عبارت دیگر تشابه ، دقت و قابلیت اعتماد نتایج حاصل از دو بار اندازه گیری یک خصیصه با یک آزمون ( یا آزمون معادل در شرایط مشابه ، تعیین کننده پایایی آزمون است ، ضریب همبستگی ، شاخص آماری سنجش رابطه نتایج دو بار اندازه گیری بوسیله یک آزمون است و ضریب پایایی نامیده می شود ، دامنه این ضریب از صفر ( عدم رابطه ) تا 1 ( رابطه کامل ) در تغییرات است ( 11، 8 ) روایی اندازه گیری مشخص می کند که تا چه حد یک آزمون قادر به اندازه گیری خصیصه ای است که برای سنجش آن ساخته شده است . روایی ، به منزله مهم ترین خصوصیت ابزار اندازه گیری ، معادل تناسب ، معناداری و سودمندی استنباط ها و تفسیر هایی است که بر اساس نمره های آزمون به عمل می آید و بیانگر خصیصه تعمیم پذیری نمره های آزمون است . روایی ابزار اندازه گیری بر حسب محتوای پرسش های آزمون ، سنجش سازه مورد نظر و توان پیش بینی آزمون تعیین می شود ( 11 ، 8 )
کوباتسا ( 20 و 21 ) سخت کوشی را سازه ای متشکل از سه مولفه به هم وابسطه شامل تعهد ، کنترل ، مبارزه طلبی می داند که هنگام مواجهه فرد با شرایط و حوادث استرس زا بر تفسیر ها و برداشت های وی برای سازش بهتر تاثیر می گذارند . مولفه تعهد ، به باور فرد نسبت به اهمیت ، ارزش و معنی داری فعالیت های زندگی ، گفته می شود . مولفه کنترل تعیین کننده این باور است که تجربه های زندگی قابل پیش بینی و کنترل هستند . مولفه مبارزه طلبی بیانگر این باور است که تغییرات زندگی واقعیت هایی معمول و بهنجارند و فرد آنها را موقعیت ها و آوردگاه هایی برای مبارزه تلقی می کند . افراد سخت کوش نسبت به آنچه انجام می دهند ، متعهد ترند و خود را وقف هدف می کنند ، احساس می کنند بر اوضاع مسلط اند و خودشان تعیین کننده اند و تغییرات زندگی را چالش ها و فرصت هایی برای رشد و پیشرفت می دانند نه محدودیت و تهدید ( 20 ) ، مطابق این مبانی نظری ، چنین باورهایی می توانند نقش محافظتی داشته باشند ، زیرا ویژگی استرس زایی یک حادثه را کاهش می دهند و در نتیجه تاثیر عامل استرس زا بر سلامت روانی را تحلیل می برند ( 22 ) . یافته های پژوهشی نیز نشان داده اند که سخت کوشی به مثابه سپری در مقابل استرس در موقعیت های گوناگون زندگی عمل می کند ( 20 ،26 ، 33 ) بیانگر اعتماد شخص به توانایی خود در مقابله با شرایط مختلف است ( 16 ) ، حس استقلال ( 17 ) و خود پیروی ( 7 ) را افزایش می دهدو موجب ارتقای بهبود عملکرد می شود ( 3 ، 20 ، 32 )
بیان مسئله :
بررسی تاثیر ارزشیابی توصیفی در پیشرفت تحصیلی دانش آموزان دوره ابتدایی ، امروزه نیازمند سیستم هایی از سنجش و ارزیابی هستیم که به هر دانش آموزبه دیده ی حرمت نگاه کند. موهبت های طبیعی و انسانی او را بسیار بیشتر از آزمونهای سنتی نشان دهد.
پس آن نوع سنجش که بتواند تصویری واضح و سه بعدی از رشد مهارت ها، تواناییها و دانش و نگرش دانش آموز بدهد قابل دفاع می باشد. برخلاف ارزشیابی کمی که با داده های کمی و ریاضی و عدد و ارقام سروکار دارد و از قضاوت برخوردار است. باید دانست که کیفیت یک امر نسبی است و انعطاف پذیر می باشد و به طور کلّی می توان گفت که کیفیت مقطعی نیست بلکه اندیشه ای مستمر است و بر اساس تلاش و فعالیّت فرد انجام می گیرد.
دانلود پایان نامه رشته روانشناسی بررسی مقیاس سخت کوشی در میان دختران و پسران دانشکده کشاورزی