زد فایل

مرجع دانلود فایل ,تحقیق , پروژه , پایان نامه , فایل فلش گوشی

زد فایل

مرجع دانلود فایل ,تحقیق , پروژه , پایان نامه , فایل فلش گوشی

دانلود روش تحقیق خلاقیت در نقاشی کودکان

اختصاصی از زد فایل دانلود روش تحقیق خلاقیت در نقاشی کودکان دانلود با لینک مستقیم و پر سرعت .

دانلود روش تحقیق خلاقیت در نقاشی کودکان


دانلود روش تحقیق خلاقیت در نقاشی کودکان

دانلود روش تحقیق خلاقیت در نقاشی کودکان با فرمت ورد و قابل ویرایش تعدادصفحات  67

مقدمه
نقاشی کودکان نوعی گیرایی آنی دارد، آنها ساده و جذاب و سرشار از زندگی و هویت‌اند. با نگاهی دقیق‌تر می‌توان جنبه‌هایی عجیب و حتی آشفته را مشاهده کرد.
امروزه تمام روانشناسان تجربی متقاعد شده‌اند که رفتارهای گوناگون کودک دردورانهای مختلف پرورشش چه به صورت غریزی و چه به صورت اکتسابی همانند دورانی که کودک رفتاریساده ذاتی و پاپیچیده و همبسته دارد، بستگی کاملی به تحولات ارثی و رشد نظام‌های مغزی نیز مثل خواب و رویا به کودک امکان می‌دهد تا اطلاعات و الهاماتی را که از دنیای بیرون کسب می‌کند از هم جدا سازد و سپس آنها را دوباره تنظیم کند در نقاشی همانند خواب و رویا، کودک خود را از ممنوعیت‌هایی رها می‌سازد و با مادر حالتی ناخودآگاهانه درباره مسائل کشفیات و دلهره‌هایش صحبت می‌کند به همین دلیل اگر آموزش نقاشی به کودکان از سنین پایین‌تر با تمرین کپی کردن آغاز شود اشتباه بزرگی را مرتکب شده‌ایم.
این نکته در درجه اول شاید به این علت باشد که هنوز درباره اهمیت و ارزش شکهای نوشتاری کودکان و خط خطی کردن در و دیوار که تقریباَ از سالهای اول زندگی همراه کودک است بررسی و تحلیل درستی انجان نگرفته است.
قرآن کریم که مقام تجلی است و کتاب عشق، خداوند را نقاشی می‌خواند: (هوا.. الخاق الباری، المعصور له الاسماء الحسنی) آیه 24 سوره الحشر
و انجیل مقدس که مقام تجسم و کتاب محبت است، خداوند را کلمه می‌خواند که تجسم می‌یابد، (و کلمه جسم گردید و میان ما ساکن شد)انجیل یوحنا، باب اول.
به همین سبب نقش و نقاشی در دامن کلیسا پرورش می‌یابد و تصاویر در سیر دگرگونی خودش دارای بعد می‌شود اما تصویر؛ نخستین وسیله انتقال آوا و اندیشه انسان‌هاست. تصویر، مادر و منشا خط است، انسان‌های اولیه خواسته‌ها و دانسته‌ها را با تصویر (هیروگلیف) منتقل می‌ساختند و با تصویر درصدد برآوردن نیازهای اولیه خود بر می‌آمدند و با این حرکت تحول عظیم در مسایل اجتماعی، اقتصادی و حیات فرهنگی بشر بوجود آوردند، شاید این از اسرار آفرینش است که کودکان نیز پیش از آنکه به نوشتن بپردازند و سواد بیاموزند. با تصویر آشنا هستند و در یک روانکاوی سنجیده می‌توان خواسته‌ها و ماورای فکری آنها را از تصویرهای ابتدایی که بر کاغذ نقش می‌کنند، در این فرافکنی‌های ابتدایی و الهامی که شفاف‌ترازجمشه و روشن‌تر از آیینه صیقلی است، دریافت نمود، آشنایی کودک با تصویر و ترسیم آن مانند انسان‌های نخستین و تشاب‌هائی که این دو از لحاظ ذهنی و آگاهی و … با هم دارند، حکایت از پاکی و قداست و الهامی بودنتصویر کودک دارد وقتی در نخستین حرکات انسان اولیه با تمام تکنیک پیشرفته و تکنولوژی پیچیده، عصر مدرنیته و بسا مدرن به هنگام تولد و تا طی سال‌های آغاز زندگی و ورود به جامعه تحول یافته، همان انسان اولیه است، بااکثریت مشخصات آن، اگر نقاشی‌های ابتدایی انسان‌های نخستین را با تصویرهای اولیه کودکان امروز از لحاظ ساختار و جرا بررسی کنیم در می‌یابیم که هر چند تصاویر از خواسته‌ها و ارتباطات و نیازهای بشری حکایت دارد، اما نیازهای یکسانی است به دور از تاریکی و اهریمنی.
به قول مولانای رومی:
چون که با کودک سر و کارت فتاد
پس زبان کودکی باید گشاد
(مولوی)
 
بیان مسئله
نقاشی کودک یک پیام است آن چه را کهاو نمی‌تواند به لفظ درآورد به ما انتقال می‌دهد بررسی و درک زبان نقاشی اطلاعات ارزنده‌ای در اختیار والدین به مربیان، روانشناسان و همه کسانی می‌گذارد که خواهان درک و دریافت را راز و رمز جهان کودک هستند.
کودک همه مسائل زندگی خود را به واسطه نقاشی به تجربه در می‌آورد، خود را می‌آراید و من خویشتن را بنا می‌کند. خطوط ترسیمی انعکاسی از دنیای هیجانی او هستند و نقاشی به تنهایی به منزله جهانی است که به موازات افزایش هوشیاری و دگرگونی‌های کودک متحول می‌گردد.
آیا تا به حال به نقاشی یک کودک نگاه کرده‌اید و از بازتاب اندیشه و احساس این هنرمند جوان شگفت‌زده شده‌اید؟
نقاشی‌های کودک هر چند در ظاهر ساده به نظر برسد، اما در عمق دارای معانی عمیق است. بیان احساسات، بیان و ظهور ضمیر ناخودآگاه، بروز علایق و نشان دادن انزجار و تنفر از موضوعات خاص اهمیت داشتن افراد یا موضوعات و یا عکس مورد فوق و صدها مطلب دیگر، می‌تواند نشان دهنده اهمیت یک نقاشی باشد.
نقاشی در واقع بیانگر درون یک کودک است.
کودک با تمام وجود و شخصیت عاطفی خود نقاشی می‌کند این شخصیت در خط‌ها، در طرز استفاده از فضا در فقدان بعضی از قسمتهای نقاشی در انتخاب رنگ‌ها و در خود موضوع (اگر به او تحمیل نشده باشد) نمایان می‌شود. کودک وقتی نقاشی می‌کند اشیاء افراد و موضوع اصلی نقاشی خود را چنان که در حقیقت بیرونی وجود دارند نشان نمی‌دهد بگونه‌ای که آنها را در ذهن خود می‌بیند و به نظرش می‌رسد، بیان می‌کند.
گاه این حس درونی و ذهنی چنان قوی است که کودک در هنگام نقاشی، خود را به جای شخصیت نقاشی خود به تصویر می‌کشد.
اگر زبان نقاشی کودکان را بدانیم متوجه می‌شویم که از ورای شکل و ساختمان نقاشی‌ها، ضمیرهایش از شخصیت کودک نهفته است. در کل برخی موضوعات نقاشی کودکان برای تجزیه و تحلیل، ساده‌تر از دیگران است چرا که مورد بررسی و مطالعه روانشناسان قرار گرفته‌اند. موضوعاتی که معمولاَ بیشتر مورد مطالعه و بررسی قرار گرفته‌اند، همان‌هایی هستند که بر اثر انعکاس‌های عظیم عاطفی، برای کودک جذابیت فراوانی دارند و بنابراین بهتر از هر چیز خطوط شخصیت او را نمایان می‌رساند و بسیار زیاد مورد توجه کودک قرار می‌گیرد.
کودک این موضوعها را چه اختیاری و چه بر اثر تشویق دیگران مورد استفاده قرار می‌دهد.
درک و فهم نقاشیهای کودکان و چیزی که او می‌خواهد بیان کند برای والدین و مربی بسیار لازم است. بدین علت که شناخت آن باعث پیشرفت و تکامل کودک می‌شود البته برای تجزیه و تحلیل برخی موضوعات نقاشیهای کودکان باید تعداد زیادی از نقاشیهای کودکان را مورد بررسی قرار داد و همچنین اطلاعات دقیقی از زندگی شخصی کودکان بدست آورد.


دانلود با لینک مستقیم


دانلود روش تحقیق خلاقیت در نقاشی کودکان
نظرات 0 + ارسال نظر
امکان ثبت نظر جدید برای این مطلب وجود ندارد.