طراحی و مدل سازی قطعات یک دستگاه با استفاده ازنرم افزارMECHANICAL DESKTOP
فهرست مطالب:
مقدمه
6
تاریخچه نرم افزار
8فصل1
آشنایی با محیط کار MDT
10
روش های دست یابی به فرمان ها
12
مرورگر
12
فیلتر مرورگر
14
کادر محاوره ای Mechanical Option
16
فصل 2
پروفیل ها
25
شرایط پروفیل ها
25
تولید پروفیل از طرح اولیه
26
قیود هندسی
27
فصل 3
طرح های کاری
31
صفحه ترسیم
31
صفحات کاری
33
محورهای کاری
40
نقاط کاری
41
فصل 4
مفهوم طرح
43
تولید حجم به روش برجسته کردن
44
فرمان AMEXTRUDE
44
تولید حجم به روش جاروب کردن مسیر
49
مسیرهای دو بعدی
49
فرمان AMSWEEP
51
مسیرهای سه بعدی
54
مسیرهای سه بعدی حلزونی
55
مسیرهای منحنی سه بعدی
59
مسیرهای سه بعدی لوله
63
مسیر های لبه سه بعدی قطعات
67
تولید حجم های دارای محور تقارن68
فرمان AMREVOLVE
68
تولید حجم با تغییر شکل مقطع
71
فرمان AMLOFT
71
شرایط لازم برای مقاطع75
مقدمه ای برنرم افزار mechanical desktop v.6
نرم افزارMECHANICAL DESKTOP که به اختصار MTD خوانده می شود. نرم افزار بسیار مؤثر و دارای توانایی های منحصر به فردی در طراحی قطعات نامعین و طراحی قطعات معمین میباشد. این نرم افزار توسط شرکت Autodesk پشتیبانی شده است وچندین سال پیش ابتدایی ترین نرم افزار ان تحت نام MDT2 به بازار آمد .
به همراه تکمیل شدن نرم افزارAutoCAD هنگامی که این نرم افزار به نسخه 12 رسید مبحث جدیدی تحت عنوان AMD (ساخت احجام Solid) مورد توجه خاص شرکت Autodesk قرار گرفت که بعد از آن MDT2 ارائه شد که بسیار ضعیف بود.
اما با تکمیل علم ودانش این نرم افزار در نسخه 4 دارای بخش بسیار جالبی تحت عنوان طراحی قطعات استاندارد و محاسبات مهندسی ارائه شد. اما اکنون این نرم افزار تا نسخه 7 ارائه شده است .
همچنین این نرم افزار به برنامه جانبیMechanical Desktop Power Pack مجهز شده که بسیار جالب وقوی میباشد که دارای قابلیت های بسیار جالبی از جمله:
طراحی و ویرایش طراحی به طور همزمان
ایجاد وآنالیزسطوح (Surface) به صورت بسیار قوی
انجام طراحی قطعات استاندارد از قبیل.پیچ.مهره.واشر.بادامک و...
خصوصیات این مجموعه دراین است که مباحث پیشرفته وکاربردی را شامل میشود واز قسمت ابتدایی آن (Part Modeling) چشم پوشی کرده است .ومباحث پیشرفته از قبیل تحلیل تنش وساخت قطعات معین در Pack Power را شامل میشود.
نرم افزار MDT یک نرم افزار مدل سازی سه بعدی پارامتری است که امکانات ویژه ای برای طراحی قطعات و مجموعه های مکانیکی وهمچنین تولید نقشه از این طرحها دارد . امروزه رایانه به ابزار قدرتمند وجدایی ناپذیر در امور صنعت و محاسبات پیچیده غلمی مبدل شده است ونمیتوان براحتی و بدون استفاده از آن به حرکتات علمی و صنعتی ادامه داد . این ابزار قدرتمند خود نیز در سیطره پیشترفت پرشتاب زمان قرار گرفته است . وبا سرعت و شتاب بسیار بالا قلمرو نفوذ خود را گسترش میدهد. از جمله موارد استفاده از رایانه در مراحل طراحی و تولید قطعه
(CAD/CAM/CAE) میباشد . در طراحی وتولید قطعات صنعتی از نرم افزارهای مدل سازی سه بعدی زیر استفاده میشود:
ProEngeenier ,Catia ,MechanicalDesktop Solidwork
در این اثر تلاش شده است که با به کار گرفتن تصاویر,جداول,دستورات مختلف ومدلینگ واسمبل قطعات یک سیلندر پیستون هیدرولیک.یک آشنایی مقدماتی از ابن نرم افزار ارائه شود تا کسانی که علاقه مند به فراگیری این نرم افزار هستند با مقدمات این نرم افزار آشنا شوند. البته این نکته قابل توجه است که کسانی که مایل به فراکیری این نرم افزار هستند باید قبل از این یک آشنایی.هرچند مختصر با Autocad داشته باشند که این امر باعث میشود تادر امر فراگیری موفق تر باشند.
قابل ذکر است که مطالب ذکر شده از ویرایش ششم (MDT6) میباشد.
تعداد صفحات:75
طراحی و مدل سازی قطعات یک دستگاه با استفاده ازنرم افزار MECHANICAL DESKTOP