زد فایل

مرجع دانلود فایل ,تحقیق , پروژه , پایان نامه , فایل فلش گوشی

زد فایل

مرجع دانلود فایل ,تحقیق , پروژه , پایان نامه , فایل فلش گوشی

تحقیق آماده با موضوع جامعه شناسی دین 20 صفحه word

اختصاصی از زد فایل تحقیق آماده با موضوع جامعه شناسی دین 20 صفحه word دانلود با لینک مستقیم و پر سرعت .

تحقیق آماده با موضوع جامعه شناسی دین 20 صفحه word


تحقیق آماده با موضوع جامعه شناسی دین 20 صفحه word

مقدمه

آنچه تحت عنوان جامعه­ شناسی دین شناخته و در زمره ادبیات انحصاری آن پذیرفته شده است، چیزی نیست جز بحثهایی در اصراف چهار محور اصلی موضوع-شناسی، روش­شناسی، نظریه­ پردازی و بررسی مسائل ناشی از مواجهات میان دین و جامعه. جامعه با تعریف خاصی که از موضوع می­دهد و روش­های کشف و ارزیابی ویژه و مساله­ شناسی خاص خود، از دیگر رشته­های دین پژوهی متمایز می­گردد و جایگاه مستقلی را میان آنها احراز می­نماید. به همین نحو جامعه ­شناسی دین با مسائلی که دین برای آن رقم می­زند قلمرو خاصی را ذیل جامعه­شناسی و در کنار دیگر شاخه ­های دیگر شاخه­های آن پدید می­آورد.

تحولات جامعه­ شناسی دین در اطراف موضوع خویش آن را به جانب بحث­های مطرح درباره منشا دین و ریشه دین­داری می­کشاند و به سوی مجادلات از پیش موجود بر سر تعریف دین جلب می-کند و برای تعمیق بحث ناگزیر به سراغ دیگر رشته­ ای دین پژوهی می­برد و با ادبیات و مکتوبات غیرجامعه­ شناسانه قرین می­سازد. گونه­شناسی به مصابه سنت رایج در علم و به عنوان راهکاری برای غلبه بر تکثر و تنوع موجود در مصادیق شناخته شده دین، جامعه­شناسی دین را همچون دیگر شاخه­ های هم عرض، به تامل در انواع دین فرا می­خواند. با این وجود آنچه برای جامعه­ شناسی موضوعیت دارد، صورت تجلی یافته دین است در حیات اجتماعی انسانها. لذا به تعبیر برخی، گام نخست آن نه با دین که با تامل در اطراف دین­داری است که برداشته می­شود. در هر صورت چه بدین سبب و از این طریق و چه از پس مباحث مطرح در اطراف دین به مثابه موضوع، سر فصل تعملات بعدی جامعه­ شناسان دین، دین­داری است.

بحث­های پیشین اگر جامعه­ شناسی دین را به فلسفه دین، مردم­شناسی دین و تاریخ ادیان نزدیک می­ساخت، تامل در دینداری به مثابه متغییری فردی آن را با روان­شناسی دین قرین می­سازد. با این وجود جامعه­ شناسی دین در هیچ یک از فصول مشترک، در همان سطح مالوف باقی نمی­ماند. مطالعه پیرامون میزان، انواع و تغییرات دینداری و مدلها و چارچوب­های سنجش آن، از عناوین مشترک و موضوعات مورد علاقه جامعه­ شناسان و روان­شناسان دین است.

با حصول کیفیات نسبی در موضوع ­شناسی و به انجام رسیدن بحث­های فوق، نوبت به روش­شناسی و آشنایی با انواع روش تحقیق در جامعه ­شناسی دین می­رسد. اگرچه مرزبندی­های مشخصی از این حیث میان جامعه­ شناسی و دیگر رشته­­های دین پژوهی وجود دارد؛ لیکن نه چندان قاطع که هیچ اخذ و اقتباسی میانشان برقرار نگردد؛ خصوصا در ادوار اخیر که از نقار و جدایی­ها کاسته و بر اعتماد و همکاری­های میان رشته ­ای افزوده گشته است.

دین

 

رهیافت­های نظری به دین در تمام مباحث پیش گفته حضور و آثار خود را داشته­ اند و رویکردهای متفاوتی را در هر یک از فصول جامعه­شناسی دین پدید آورده­اند؛ با این حال بررسی دستگاه­مند و جامع آنها در یک نگاه مقایسه­ای، جامعه­ شناسی دین را ملزم می سازد تا فصل مستقل و مشبعی را به آن اختصاص دهد. مرور نظریه­ها و تبیین­های مختلف از دین، مهمترین و شاخص­ترین بحثی است که جامعه ­شناسی دین را با تمام تحولاتش مجددا با عقبه آن در جامعه­شناسی کلاسیک مرتبط می­سازد و مایه­ های نظری آن را تقویت می­نماید.

جامعه­ شناسی دین پس از عبور از فرازهای بلندی چون موضوع­ شناسی و روش­ شناسی و مرور تفصیلی بر ادبیات نظری جامعه­شناسان درباره دین، آمادگی آن را پیدا می­کند تا به دل مسائل برخاسته از تعامل میان دین و جامعه در سطح ساختاری، نهادی، گروه ها و کنشگران اجتماعی بزند. آن تعملات سه­ گانه در واقع راهی است به سوی جامعه­شناس دین شدن؛ در حالی که ورود به عرصه مسائل بابی را می­ گاشد درباره جامعه­ شناسی کردن درباره دین که لابد غرض نهایی تمامی این تلاشها است. دامنه مسائل مورد توجه جامعه­ شناسی دین بسیار وسیع است و متنوع و با پدیده­هایی در سطح خرد و کلان و میانه و موقعیتهای متحول و ایستا در گستره­های محلی و ملی و جهانی درگیر می­شود. (شجاعی زند، 1388، 7- 9)

 

تعاریف دین

کارل مارکس

دین، خودآگاهی و خوداحساسی انسانی است که هنوز خود را نیافته است یا مجددا گم کرده است.

دین، خورشید موهومی است که تا زمانی انسان، گرد خویش نمی­چرخد، گرد آن می­چرخد.

انسان موجودی انتزاعی بنشسته در خارج از جهان نیست؛ انسان، جهان انسان، دولت و جامعه است و همین دولت و جامعه دین را پدید آورده­اند؛ یک آگاهی وارونه جهانی را در یک جهان وارونه. دین نظریه عمومی چنین جهانی است.

انسان دین را می­سازد؛ دین انسان را نمی­سازد.

 

برای دانلود کل مطلب به لینک زیر مراجعه کنید.


دانلود با لینک مستقیم


تحقیق آماده با موضوع جامعه شناسی دین 20 صفحه word
نظرات 0 + ارسال نظر
امکان ثبت نظر جدید برای این مطلب وجود ندارد.