این فایل در قالب پاور پوینت و قابل ارائه و ویرایش در 24 اسلاید می باشد .
پاورپوینت مخابرات سیار (GSM)
فهرست مطالب
مبانی GSM وارتباطات بی سیم
اهمیت GSM
دستگاه های بی سیم وسیستم WAP
استفاده های خانگی ازGSM
امنیت درGSM وبررسی SLL
چگونگی سفارش الکترونیکی در GSM
معایب GSM وتلاش برای کاهش عیوب آن
کاربردهای آینده GSM
SSL مدعی امنیت در WAP
اسلاید ۱ :
مبانی GSM وارتباطات بی سیم :
Gsm مخخف کلمه Global system for mobile communication وبرای سیستم ارتباطات سیار کاربرد دارد.برای ورود به بحثهای بیشتربرروی شبکه بی سیم وارایه این پروژه ترجیح مـی دهم مفاهیمی را درابتدا توضیح دهم شاید بتوان ازاین طریق به فهم مـشترکی در مورد این شبکه ها با خواننده گرامی برسم
اسلاید ۲ :
اهمیت (GSM) :
بدون شک در۱۰ سال گذشته دو نوع فن آوری بیــش ازموارد دیگردرزندگی ما دخیل بوده اند.که عبارتند از اینترنت و دستگاههای اتصال بدون ســیم (موبایل یا همراه). با وجود افت و خیزهای تجارت مبتنی براینترنت ، اینترنت ( و به خصوص وب ) ، دائـما زندگی ما را دستخوش تغییراتی نموده اند. فنآوری مزبورروی روش برقراری ارتباط ،خرید ، کار و بازی ما اثر می گذارد. جالب تراینکه بسیاری از ما حتی از فکر جدا شدن تلفن همراه یا سایر دستـاوردهای دیجیــتالی شخصی مبتنی براتصلات بدون سیم نظیر pda ها به هر دلیل ، بر خود می لـرزیم .با توجـه به اهمیت حضور آنها در زندگی ما ، طبیعی به نظرمی رسد که این دو فن آوری در حال حاضردر وضعیت همگرا قرار دارند ، این امر در حالیست که دستگاههای همراه تبدیل به با زوهای بی سـیم شده اند که همانند اینترنت سیمی خدمات اطلاعات مورد نیاز را به گونه ای در اختیار ما قرار می دهندکه به آن عادت کرده ایم .با توجه به اینکه دستگاه های اطلاعاتی همراه ، به یک نیاز و نه یک پدیده نوظهور در تجارت و فضای اجتماعی امروز تبدیل شده اند، توسعه گران ، در چالش استفاده از این سخت افزارهـا و زیر بنای ماورایی آن ، تامین تقاضای روز افزون پیشبرد داده ها و برنامه های کاربردی از طریـق دستگاه های همراه،با مشکل مواجه شده اند.
اسلاید ۳ :
سیر تکاملی پیشرفت،چگونه به این جارسیدیم ؟
دراین جا یک ثبــت لحظه ای خلاصه شده ازروندهای اخیر در فن آوری اطلاع رسانی را ملاحظه می نماییم.
قبل از دهه ۱۹۸۰ واواخر دهه ۱۹۸۰
اوایل دهه ۱۹۹۰ عصر مشتری/خادم
اواخر دهه ۱۹۹۰,تراکنشهای چند ردیفی (Multitier) و مبتنی بر اینترنت
اوایل دهه ۲۰۰۰
اسلاید ۴ :
دستگاه های بی سیم همراه:
اگر بخواهیم حتی در زمانی که پشت میز کار خـود نیستیم ، ارتباط ما همچنان بــرقرار باشد، هیچ کمبودی از نظر انتخاب سیستم بین تلفن های همراه ،دستیاران دیجیتالی شخصـی (PDA) و فراخوان (Pager) های هوشمند وجود ندارد. ولی برخی افراد به هنگام انتخاب هر سـه مورد و قرار دادن آن روی کمبربند خود دچار مشکل می شوند. هرروز شاهد همگرایی هر چه بیشتر سیستمهای مزبور درون دستگاههای منفرد و چند کاره هستیم مــثلا مواردی ازقبیل ماجـول تلفن همــراه Stringer Windows با قدرت CE وازاین قبیل محصولات مایکروسافت.
اسلاید ۵ :
سیستم WAP چیست ؟
l
lWAP مخفف سه کلمة Wireless Application Protocol است و « پروتکل کاربردی بی سیم » ترجمه می شود. WAP-Protocol به تکنولـوژی های دیگری که امــروزه در زمینة اینترنت از آن استفاده می شـود، شباهت زیادی دارد. تفاوت عمده آن این اســت که WAP بـــرای پهنای باند کوتاه و دستگاههایی که توانایی صفحة نمایشگر آنها مـحدود است، طراحی و ساخته شده است. گوشیهای موبایل به خاطر نوع ساختشان، قادر نـیستند صفحات معمولی وب را نمایش دهند، زیرا صفحه نـمایشگر آنها برای کار با اطلاعات HTML بسیـار کوچک اســت. به همین دلیل زبان برنامه نویسی WML که مخفـــف Wireless Markup Language است، به وجــود آمد که با آن محتویات صفحات وب می تواننــد برروی نمایشگرهای کوچک مانند گوشی موبایل نشان داده شوند. در این سیستم، صفحات بر مبـنای زبان WML به تصویر در می آیند.WML یک زبان توصـیفی خلاصه شـده و فشرده اســت که از روی HTML نسخه برداری شده و از همین روست کـه فراگیری آن نسبتاً آسان است. با ایــن حال، صفحات HTML امروزی نمی توانند توسط WAP نمایش داده شوند.زیرا WML به طور اخــص برای نمایشگرهای کوچک طراحی شده واز این رو، صفحات WML فقط توسط نمایشگر مناسب این زبان شناخته می شوند.
اسلاید ۶ :
چگونه می توان از سیستم WAP استفاده کرد؟
بــرای این کار دستگاهی مـورد نیاز است که قابلیت کار با سیستم WAP را داشته باشد و بتوان با آن صفحات WAP را فراخـوانی کرد. این دستگاهها شامل تلفن های موبایل، دستگاههای مناسب با وینــدوز است. مهم این است که دستگاه مربوطه از طریق یک نمایشگر WAP ( که شبیه به نمایــشگر اینترنت است ) قابل دسترس باشد. در حال حاضر تلفن های موبایل مجهز به سیستم WAP ، خود مجهز به این نمایشگرهـای کوچک ( Micro Browser ) هستند، درحالی که بـرای PDA هـا اغلب بایــد این Micro Browser مناسب را از اینترنت download کرد.یک نمایشگر اینترنت، با وجود خویشاوندی بین HTML و WML نمی تواند به منظور فراخوانی صفحات WAP مـورد استفاده قرار بگیرد. بــرای اینکه به توان خدمات WAP را فراخوانی کرد، یک اتصال اطلاعـات به WAP-Gateway ایــجاد می شود. نصب این اتصال شبیه به نصب ISP(Internet Service provider ) است. پس از نصب اتصال، درست مانند اینترنت، می توان روی منوها کلیک کرد و صفحه را بالا و پایین برد. قابـلیت ارسال عکس و گرافیک نیز دراین سیستم وجود دارد، هرچند که قابلیت نمایش، به نوع گوشی بستگی دارد. شما می توانید با WAP ، درســت همانند قرار گیری دراینترنت، بر روی نمایشگر موبایل خود، اطلاعات مختلفی را ببینید و به صورت فعال کار کنید. آیا می توان بدون موبایل مجهز به سیستم WAP ، صفحات WML را مشاهده کرد?پاسخ به این سوال مثبت است .برای این کار می توانید از سایتwww.wap.mag.de ، صفحاتی را که کار با یک موبایل را شبیه سازی می کند، download کنید. بـا نمایشگرهای صفحات وب امروزی مانند Internet Explorer یا Netscape ، صفحات WAP قابل مشاهده نیستند.
اسلاید ۷ :
استفاده های خانگی از GSM :
شرکت مایکروسـافت در نظر دارد که در بازار GSMدر منازل شخصی وارد شــود. در این شبکه، تلـویزیون، دستگاههای صوتی و حتی وسایل آشپزخانه با اینترنت در ارتباط خواهند بود. با کــمک این شرکت، مشتریان از این پس می توانند کامپیوترهای خود را در خانه و به همـراه اینترنت به صورت شبکه در بیاورند. شرکتهایی مانند اَپل و HP سالهاست که محصولات مشابهی در اختـیار استفاده کنندگان قرارمی دهند. هزینة شبکه های رادیویی درسالهای اخــیر به صورت چشمگیری کاهش یافته اسـت و طبق گفته مدیر تولید شبکة مایکروسافت، با وجود تلاش برای استفاده آسانتر از این محصولات، در حال حاضر استفاده از محصولات شبکه ای، هنوز بسیار مشکل است. به همین دلیل، شرکت مایـکروسافت روی مخابرات سیارمحلی کار می کند. طبق استاندارد ۸۰۲٫۱۱b که در سپتامبر ۱۹۹۹ تایید شده است، دراین شبکه های بی سیم، ۱ مگا بیت اطلاعات در ثانیه در فاصلة ۹۰۰متری انتقال داده می شود. این شرکت به خاطر افزایش افراد استفاده کننده قصد دارد که استفاده ازمحصولات شبکه ای را آسان کند و میزان تقاضای کامپیوترهای خانگی را بالا ببرد. همچنین برنامه های جــذاب مایکروسافت، حمایت کننده این موضوع هستند که وسایلی مانند تلویزیون، دستگاههای صوتی و حتی دستگاههای آشپزخانه با اینترنت در ارتباط باشند.
اسلاید ۸ :
امنیت در GSM :
در جهان امـروز یک میلیاردابزارارتباطی بدون سیم وجود دارد واین میزان مـدام هم روبه افزایش است. اکثراین ابزارها را موبایل ها و PDAs ها تشکیل می دهند.اما جالب است بدانید که همه این ابزارها در معرض ریسک های گوناگون مربوط به داده ها (data security) قراردارند.هکرها که معرف حضورهمه هستند !!؟ به عــنوان نمونه یکی ازابزارهای هکرهای پیـچیده استفاده ازابزارهای موسوم به sniffer است که با آنها “جـــریان های داده هــای بدون سیم” (wireless data flows) را استراق سمع می کنند.همه ایـن عوامل دست به دست هم داده اند کـه مهمترین دقدقه کارشناسان فن آوری های شبکه های بی سیم را معطوف به امنیـت کند، درادامه برای روشن شدن مطلب ضرورت پروتکلـهای امنیتی که درمخابرات سیار مـورد استفاده قرار می گیرد آورده می شود. تقـــریبا تردیدی نــیست که هر مؤسسه ای که نتواند برنامه ریزی خاصی برای استفاده اینترنـت و WWW برای خــودش داشته باشد در نهایت ازبین می رود. به هر حال، در محتوای هــمین مقالات، به طور واضح نسبت به خطرات امنیت اطلاعات و آنچه که باید انجـام شود، هشدار داده می شود.واضح اسـت این مساله در مورد مخابرات سیارازاهمیت بیشتری برخوردار است، داده های مختلفی برای یـک مؤسسه وجود دارد تا بتواند خـود را بر روی اینترنت عرضه کند. اما به طور کلی، الگوی قابل قبـولی در این مورد وجود دارد.
l
اسلاید ۹ :
SSL:
SSL مسیر انتقال بین مشتری و پردازشگر را جهت معامله مسیر می کند. تأمین، مرحلة دوم سطح تقاضا می باشد، و تقاضا کنترلی بر بخش خدمات، در درخواست گزارش خاص ندارد. امنیت تمام گزارش ها عموما بدیــن شیوه تأمین می شوند. SSL مجرای ارتباطی بین دو مشارکت کنندة تأیید شده می باشد. پروتکل SSL پروتکل امنیتی است که محرمانه بودن استفاده از اینترنت را فراهم می کند. این پروتکل به مشتری/ پردازشگر امکان می دهد درخواست هایش را به روشی مرتب نماید که استراق سمع نشود. هر پردازشگر دارای یک جفت کلید عمومی/ خصوصی است و با این کلیدهای عمومی/ مخفی شده همیشه تأیید می شـوند. مشتریان نیز می توانند (به طور اختیاری) اگر بخواهند یک جفت کلید عمومی/ خــصوصی تأیید شده داشته باشند. SSL برای انتقال نامه و پذیرش آن به پروتکل حمل و نقل مطمئنی مانند TCP/IP، نیــاز دارد. پروتکل SSL، پروتکل درخواستی غیر مستقل، و یک پروتکل سطح بالا اسـت مانندHTTP، FTP، TELNET، که آشکارا در سطح بالایی از دیگر پروتکل ها قرار می گیرد. یـک در ارتباط WWW پردازشگر/ مشتری، پروتکل SSL،به صورت پروتکل دستی، به مشتری اجـــازه می دهد تا پردازشگر را تأیید نماید.
اسلاید ۱۰ :
پروتکل دستیSSL :
.۱ایجاد کنفرانس بین مشتری و پردازشگر
.۲ مشتری پیغامی را برای پردازشگرمی فرستد. مخفی ماندن پیغام باید از طرف مشتری صورت پذیر.
.۳ پردازشگر با پیغامی پاسخ می دهد. این پیام شامل یک سری ارتباط است که هر کدام به پردازشگر متصل، و همچنین گواهی کلید عمومی و مرزهای پردازشگر می باشد.
مشتری حالا یک کلید اصلی را به وجود می آورد، و از یک رمز انتخاب شده از رمزهای کددار پردازشگر استفاده می کند.
- پردازشگر دو قسمت کلید اصلی را دریافت می کند، از قسمت مخفی و آشکار شده توسط کلید مخفی و کلید اصلی استفاده می شود. با استفاده از روش مشابه چون مشتری، پردازشگر نیز دو کلید ایجاد میکند که شبیه کلید مشتری است. یکی از این کلیدها، کلید “نوشتن پردازشگر” نامیده می شود و شبیه کلید “خواندن – مشتری” است. این دو کلید همچنین کلیدهای اصلی ذخیره شده هستند. حالا پردازشگر در انتظار اتمام پیام از طرف مشتری است.
پاورپوینت مخابرات سیار (GSM)