اهمیت انسان شناسی از آن جهت است که به ماهیّت و حقیقت خود شناخت پیدا می کند. توجّه به خویشتن تا آن جا مهّم است که یکی از اهداف انبیاء محسوب می شود. به همین جهت امام علی (ع)، انسان شناسی را افضل المعرفه، افضل الحکمة، انفع المعارف و فوز اکبر دانسته است.
دغدغه انسان زمانی پایان می پذیرد که بداند برای چه و از کجا آمده و به کجا خواهد رفت.
ابعاد گوناگون انسان شناسی
١- ارتباط انسان شناسی با جهان بینی:
انسان شناسی هر فرد با جهان بینی او ارتباط تنگاتنگی دارد. اگر انسان دارای جهان بینی الهی باشد، قطعاً به معاد انسان و وجود زندگی اخروی معتقد خواهد بود. در صورتی که انسان را موجودی تک بعدی بداند، قطعاً نمی تواند به عالم آخرت معتقد باشد. اگر انسان را موجودی دو بعدی بداند که بعد مادّی او مقدمه تکامل بعد معنوی او باشد، قطعاً به وجود خالقی حکم اعتقاد خواهد داشت. یعنی انسان شناسی مقدّمه کمال انسان و مقدّمه اعتقاد به آموزه های دینی چون معاد و نبوّت و خداشناسی خواهد بود.
«من عرف نفسه فقد عرف ربّه» از رابطه انسان شناسی و خدا شناسی حکایت دارد.
رابطه خدا شناسی با انسان شناسی رابطه ای دو سویه است. یعنی شناخت هر یک به شناخت دیگری و غفلت از یکی به غفلت از دیگری خواهد انجامید.
رابطه انسان شناسی با یا فرجام شناسی (معاد) نیزرابطه دو سویه است. اعتقاد به دو بعدی بودن انسان ها را به اندیشه جاودانگی و زندگی پس از مرگ سوق می دهد. عکس این مسأله هم صادق است
این فایل شامل 28 صفحه پاورپوینت می باشد
دانلود پاورپوینت انسان شناسی