نقش و جایگاه مهندسی ارزش در نگهداری و تعمیرات تجهیزات
چکیده :
امروزه لزوم تولید خدمت یامحصولی با کیفیت بالا و قیمت مناسب و قابل عرضه به مشتریان از اهمیت بسزایی برخوردار میباشد بطوریکه اگر محصول قابل عرضه به مشتریان در بازار رقابتی حاکم و در مقاسیه با محصولات رقبا، نیاز مشتریان را برآورده ننماید ادامه حیات شرکتها و سازمانها و حفظ بقای آنها با مشکل مواجه میگردد .
از طرفی با توجه به آنکه ، کیفیت مناسب خدمت / محصول جهت ارائه به مشتریان در بازار ها بعنوان یکی از فاکتورهای کالا / محصول قابل عرضه به مشتریان میباشد، لازمست شرکتها و سازمانها از دستگاهها و تجهیزات مناسب جهت حصول آن بهره گیرند . از طرفی تجهیزات و دستگاه های مذکور با توجه به شرایط کاری مختلف و تاثیرات اقلیمی و تنوع تولیدات و تغییرات تکنولوژیکی و نگرشها و سیاستهای جدید مدیریتی و نوع تعامل نیروی انسانی و ماشین آلات در معرض فرسودگی و شکست قرار میگیرند بنابراین بهره گیری از سیستم نگهداری و تعمیرات و استفاده از آن و صرفه جویی از هزینه های هنگفت خرید تجهیزات و دستگاههای جدید رونق مییابد . این سیستم بمنظور افزایش قابلیت اطمینان تجهیزات و دستگاههای تولیدی و کاهش نرخ خرابی آنها طراحی گردیده است . تعمیر و نگهداری مناسب و نظام مند علاوه بر کاهش هزینه های ناشی از در دسترس نبودن تجهیزات و ایمنی محیط کار ، کیفیت محصولات را افزایش داده و باایجاد زمینه مساعد برای کارکرد ماشین آلات در شرایط مناسب عملکردی ، بهبود معیارهای زیست محیطی را نیز فراهم می آورد .
از طرفی به کارگیری مهندسی ارزش در پروژه های اجرایی با توجه به پیچیدگی کارها به ویژه در طرحهای بزرگ اجرایی، می تواند به ابزار بی چون و چرای مدیریت در کنترل هزینه ها تبدیل شود . هدف این روش ، از میان برداشتن یا اصلاح هر چیزی است که موجب تحمیل هزینه های غیر ضروری میشود ، بدون آنکه آسیبی به کارکردهای اصلی و اساسی طرح وارد آید . مهندسی ارزش ، مجموعه ای متشکل از چندین روش فنی است که با بازنگری و تحلیل اجزای کار ، قادر خواهد بود ، اجرای کامل طرح را با کمترین هزینه و زمان تحقق بخشد.
** کلید واژه : مهندسی ارزش ، نگهداری و تعمیرات ، کاهش هزینه ، هزینه های نگهداری و تعمیرات ، چرخه تعمیرات و نگهداری
برای دانلود با 10 درصد تخفیف اینجا کلیک کنید
دانلود مقاله نقش و جایگاه مهندسی ارزش در نگهداری و تعمیرات تجهیزات