عوامل مؤثر بر فساد مواد غذایی ، با فرمت ورد ، 10 صفحه ، مناسب برای رشته صنایع غذایی به عنوان کنفرانس و تحقیق
بخشی از عناوین :
عوامل مؤثر بر فساد مواد غذایی
• واژه ها و تعاریف :
الف) فساد :
ب) آلودگی
پ ) سمّیت مواد غذایی :
مهمترین عوامل مؤثر بر فساد مواد غذایی :
1- میکروارگانیسم ها
2- آنزیم های طبیعی مواد غذایی
3- واکنش های حیاتی یا متابولیکی
4- آفات انباری و حشرات
5- جوندگان
روش های جلوگیری از فساد مواد غذایی به واسطه میکروارگانیسم ها :
الف) جلوگیری از آلودگی غذا
ب) از بین بردن میکروب های مواد غذایی
پ ) جلوگیری از رشد و نمو فعالیت میکروب ها در مواد غذایی
راه های پیشگیری از واکنش های آنزیمی :
- راه های مناسب برای حشره زدایی :
الف – راه های بیولوژیکی
ب – راه های فیزیکی
ج – راه های شیمیایی
• عوامل فرعی یا کمکی مؤثر بر فساد مواد غذایی :
مهم ترین این عوامل عبارتست از :
الف) آب
ب) اکسیژن
پ) نور
ج) عوامل مکانیکی
ث) دما
اصول و روش های نگهداری و تبدیل مواد غذایی :
- روش های نگهداری به سه اصل مهم استوار هستند که عبارتست از :
عوامل مؤثر بر فساد مواد غذایی