اجتماعات انسانی همواره در معرض ستیز و تغییر و تحول بوده است، لکن در گذشته تغییرات بکندی و در طی زمانی دراز در اجتماعات پراکنده عالم صورت می گرفته است، اما پیشرفت عظیم علم و صنعت در قرن بیستم بخصوص بعد از جنگ جهانی دوم تقریباً تمام اجتماعات بشری را به یکدیگر نزدیک کرده و همه را با هم کم و بیش دستخوش تطوراتی سریع و حیرت آور ساخته است.
بدون تردید برای رسیدن به توسعه ای پایدار در تمام کشورها و بویژه در کشورهای در حال توسعه، توجه به روستا و روستایی به عنوان محور و رکن اصلی اقتصاد مخصوصاً بعد کشاورزی از ضروریات است. در این میان شناخت توانمندی ها و استعدادهای بالقوه آبادیها و شناسایی و رفع مشکلات و موانع بر سر راه توسعه می تواند گامهایی اساسی در مسیر رسیدن به آن باشد. آهنگ سریع شهرنشینی در سالهای اخیر وسائل و مشکلات فراوان این پدیده و رفع مشکلات آن به صورت ریشه ای سوق داده است.
بی شک یکی از اصلی ترین علل و عوامل این رشد سریع، مهاجرت بی رویه روستائیان به شهرها در اثر تفاوت و اختلاف در فضای زیستی، خدماتی ، اقتصادی و... موجود بین نقاط شهری و روستایی است. با مهاجرت روستائیان به شهرها، ضمن ایجاد مشکلات فراوان از جمله رشد شهرنشینی و بزرگ شدن شهرها، حاشیه نشینی ، بیکاری، افزایش جرائم و ... مشکلات و مسائل متعددی را نیز در محیط روستا از جمله : فقدان نیروی انسانی و کار ، افت میزان باسوادی، افت سطح تولید، کاهش جمعیت نقاط روستایی و پدید آمدن موانع جدی در برابر توسعه واحدهای خدماتی، تأسیساتی نقاط روستایی به دلیل فقدان جمعیت مناسب ، پدید آورده اند.
کنترل و هدایت پدیده مهاجرت به شهرها، در وهلۀ اول متوجه تغییر در ساختارهای تولیدی، فرهنگی و خدماتی نقاط روستایی و تعدیل اختلاف موجود بین نقاط روستایی بوده و یکی از عمده ترین طرق نیل به این هدف ، انجام اقدامات عمرانی از جمله فراهم سازی زیرساخت های تولیدی ، خدماتی و زیست محیطی مناسب برای نقاط روستایی و جبران عقب ماندگی شدید و توسعه این نقاط به نسبت نواحی شهری می باشد.
در خصوص توسعه کشاورزی باید توسعه و عمران روستا و ایجاد زمینۀ مناسب سکونت و رفاه نسبی در روستا برای جوانان باشد، که یکی از زمینه های اجرائی مناسب جهت ساماندهی فضای زیستی نقاط روستایی طرح های هادی روستایی و ثمرۀ نهایی آن، بهسازی فیزیکی محیط روستا می باشد.
مقدمه :
شناخت مختصر تاریخچۀ قوچان :
موقعیت جغرافیایی شهرستان قوچان :
موقعیت جغرافیایی روستای دوغایی:
بررسی اقلیم آب و هوای روستا :
بادهای محلی دوغایی
منابع آبی روستا:
بررسی وضعیت خاک و زمین روستا:
پوشش نباتی و گیاهی روستا:
ج- درختان :
حیات جانوری روستای دوغایی:
تاریخچۀ روستا :
گذشتۀ روستا بر اساس اسناد و مدارک و وجه تسمیه روستا :
1. امامزاده « دوآقایی »
2. کوه خوجه :
محلات و مراکز تجمع و مشخصات آنها:
راه های ارتباطی روستا:
وضعیت مسکن در روستا:
تحلیلی کلی بر سیما شناسی ( مورفولوژی ) روستا .
سازمانهای رسمی قدرت پیش از انقلاب اسلامی:
سازمانهای رسمی قدرت بعد از انقلاب اسلامی :
مرحله اول اصلاحات ارضی:
مرحله دوم اصلاحات ارضی:
مرحله سوم اصلاحات ارضی:
سیمای کلی اقتصاد روستا :
زراعت :
1.کشاورزی ابتدایی (کشاورزی گذرا) :
2.کشاورزی عمومی :
3.کشاورزی تخصصی :
نحوه و طریقه کشاورزی در قدیم و در حال حاضر :
1.ارباب :
2.سالار (مباشر آب) :
3.صاحب نسق :
4.زارع :
5.خوشه چین :
« دامداری در دوغایی»:
1.سابقه دامداری در ایران :
تعریف کوچ نشینی :
شامل 140 صفحه فایل word
دانلود پایان نامه مطالعه و بررسی ویژگی های روستای دوغایی