زد فایل

مرجع دانلود فایل ,تحقیق , پروژه , پایان نامه , فایل فلش گوشی

زد فایل

مرجع دانلود فایل ,تحقیق , پروژه , پایان نامه , فایل فلش گوشی

دانلود مقاله خربزه و خرج کرد آن

اختصاصی از زد فایل دانلود مقاله خربزه و خرج کرد آن دانلود با لینک مستقیم و پر سرعت .

 

 

 

 

 

 

خَربُزه گیاهی از تیره کدویان که میوه‌اش درشت و شیرین و آبدار است. بوته آن کوتاه و ساقه‌هایش روی زمین می‌خوابد.
خربزه گیاهی از خانواده Cucurbitaceae با نام علمی Cucumis melo var.inodorus است.

 

 

 

 

 

 

 


اصل و منشأ خربزه از کجا است؟
تقریباً بیشتر مردم به این میوه و انوع آن علاقه دارند. حالا یا طالبی باشد یا خربزه یا هندوانه. یک چنین میوه ای که امروزه این قدر محبوبیت دارد، حالا تعجب آور است که بگوئیم تاریخچه آن به هزاران هزار سال پیش باز می گردد. خربزه در حقیقت یک میوه بومی آسیاییی است
( میوه بومی میوه ای است که احتیاج به کشت ندارد و خود به خود در زمین می روید).
بنابراین احتمالاً این میوه در چند هزار سال پیش از آسیا به ممالک دیگر دنیا برده شده است. رومی های قدیم، و احتمالاً یونانی ها همان اندازه که ما حالا به این میوه علاقه داریم، آن را دوست داشته اند. اولین کشوری که در قرون اخیر اقدام به کشت خربزه کرده، کشور فرانسه در حدود 300 سال پیش بود.
تمام انواع خربزه به خانواده کدو قلیانی تعلق دارند. که البته خیار و کدو تنبل هم از این خانواده می باشند.
خربزه یک گیاه بالا رونده است که در خاک های گرم و غنی و حاصلخیز خوب رشد می کند. در آب و هوای خنک تر، خربزه را در گلخانه یا روی تخته های پهن پرورش می دهند.
در حقیقت خانواده خربزه، در اصل شامل دو نوع بود. طالبی که در آسیای جنوبی می روئید و هندوانه که در قاره گرمسیری آفریقا به عمل می آمد. اما با گذشت قرنها، زراعت این میوه در تمام نقاط دنیا پراکنده و انواع مختلفی از آن پرورش داده شد.
مسکملون ( یا طالبی) اسم خود را از musk که به معنی مشک است، به خاطر بوی ضعیف مشک مانندی که دارد، گرفته است. همانطور که می دانید به طالبی گرمک یا کانتالوپ نیز گفته می شود. کازابا که یک نوع خربزه بزرگ است، پوستی صاف و مایل به زرد دارد. این نوع خربزه، دیرتر می رسد و بهتر و بیشتر از سایر انواع خربزه می ماند.
خربزه، دارای پوست ناصافی بوده و گوشت آن سبز روشن است. هندوانه بزرگتر و آب دار تر از خربزه است.

 

حکایت پیدایش خربزه و هندوانه:
انوشیروان زنجیری جلوی قصرش آویزان کرده بود و نگهبانی هم برای آن گذاشته بود تا هرکس که به او ظلم شده بود و یا مشکلی داشت، آن زنجیر را به صدا درآورد. یک روز نگهبان زنجیر می بیند ماری می آید و دور زنجیر چنبره می زند. خبر به انوشیروان می برند و انوشیروان دستور می دهد در شهر جار بکشند که نجار با اره اش، بنا با تیشه اش، بزاز با قیچی اش، بقال با ترازویش، آهنگر با کوره اش، نعلبند با چکشش، در میدان جمع شوند. همه آمدند و مار هم آمد و از کنار همه گذشت تا اینکه به نجار رسید. جلوی نجار ایستاد. انوشیروان رو به نجار کرد و گفت: ای نجار. تو به فرمان مار برو، اگر این مار آسیبی به تو برساند، اولاد به اولاد، من همه شان را از مال دنیا بی نیاز می کنم. اگر هم رفتی و برگشتی که انعام بزرگی پیش من داری. نجار قبول کرد و مار به او اشاره کرد که اره ات را بردار. مار رفت و نجار به دنبالش، تا اینکه به غاری رسیدند. نجار دید آنقدر مار در اینجا جمع شده که جای سوزن انداختن هم نیست. مار رفت نزدیک شاه مارها که بالاتر از همه نشسته بود و دو تا شاخ از دهانش بیرون زده بود. نجار دید شاه مارها از قرار گوزنی را بلعیده، اما شاخ های گوزن در دهان مار مانده و نزدیک است که شاه مارها را خفه کند. نجار اره اش را برداشت و شاخ های گوزن را اره کرد و شاه مارها را نجات داد. موقع برگشتن، شاه مارها به نجار تحفه ای داد. نجار نگاه کرد و دید دو تا دانه عجیب، در دستمال پیچیده شده. دستمال را برداشت و آمد. به دربار انوشیروان که رسید، حال و حکایت را تعریف کرد و دانه ها را به انوشیروان داد. انوشیروان، بعد وزیر، بعد وکیل به دانه ها نگاه کردند و نشناختند. وزیر گفت: پادشاه به سلامت باد. این هر چه باشد، خوردنی نیست، شاید کاشتنی باشد. اینها را بکاریم تا ببینم چه می شود. انوشیروان قبول کرد و دانه ها را به باغبان ها داد و دستور داد دانه ها را کاشتند. مدتی گذشت و دانه ها سبز شدند. باغبان ها مراقبتشان کردند تا یکیشان گل داد و به بار نشست. باغبان ها خبر به انوشیروان بردند. انوشیروان با وزیر و وزرا جمع شدند که حالا چه کار کنیم؟ وزیر دوباره درآمد: پادشاه به سلامت باد. شاید اصلا خوردنی نباشد. دستور بدهید خر و بزی بیاورند و هر روز از این میوه به آنها بدهند، اگر نمردند که خوردنی است. خری و بزی آوردند و چند روزی از این میوه به آنها دادند و دیدند هر روز پروارتر می شوند. اسمش را گذاشتند خربزه و خودشان هم خوردند و دیدند طعم و مزه اش خوب است. بعد از آن، دانه دوم بار داد. گشتند و یک هندی پیدا کردند که زنده بودن و مردنش فرقی نمی کرد. آن را هم دادند او خورد و آب از لب و لوچه اش راه افتاد و باز هم خواست. اسم آن را هم گذاشتند هندوانه.

 

سازگاری:
با انگور ، انجیر تازه و آب پرتغال
با پرتغال ، ضد اوره است
با سیب زمینی، در تهیه مواد غذایی نان
با موادغذائی سازگار با خرمالو

 

من "گرمک" هستم:
هزار و یک خاصیت دارم، که از آن جمله دوست کبد هستم و کلیه ها را از سنگ پاک می کنم.
من دارای اکسیر جوانی هستم و اگر خانمها مرا به شکل ماسک به چهره بگذارند، چین و چروک و لکهای سیاه صورتشان برطرف خواهد شد و... من"گرمک" غذای مطلوب بیماران می باشم. با این که از خانواده خربزه هستم، معذلک این مثل ایرانی که می گوید"هرکس خربزه می خورد باید پای لرزش بنشیند" در حق من صدق نمی کند. هرچند من هم مانند سایر اقسام خربزه مثل شهری، شخته و... امراض خفته و نهفته مخصوصاً تب و نوبه را زنده و آشکار می کنم ولی آن قدرت و توانایی را دارم که این امراض را قبل از ظاهر شدن درمان نموده و از بروز آنها جلوگیری کنم. چون میزان قند در من خیلی کم، بلکه نزدیک به هیچ است؛ مبتلایان به مرض قند که از خوردن انواع خربزه محروم می باشند، می توانند با خیال راحت مرا نوش جان کنند و از منافع سرشارم استفاده نمایند. من بهترین دارو برای درمان یرقان و استسقا هستم و خوردن من، شیر، عرق و ادرار را زیاد می کند و از نقرس و روماتیسم جلوگیری می نماید.
من انواع زودرس خربزه هستم. در اواخر بهار و اوایل تابستان خدمت می رسم و شما می توانید برای رفع عطش و جلوگیری از التهاب، مرا نوش جان کنید. من چون سایر اقسام خربزه ثقیل الهضم و گرم نیستم، و خوردن من ایجاد تخامه نمی نماید و بر عکس ملین و خنک بوده، مناسب طبع اشخاص صفراوی مزاج می باشم. من سرشاز از انواع ویتامین بخصوص ویتامینهای"آ،ب،ث" می باشم و بیش از ده نوع هورمون گیاهی و آنزیم دارم، و بسیاری از ناراحتی ها را درمان می نمایم. من دوست کبد و مصلح کلیه ها هستم و سنگ کلیه و مثانه را خرد کرده، خارج می نمایم. من ضد خشکی پوست و مو می باشم. اگر پوست شما خشک است، آب مرا با شیر نجوشیده به مقدار مساوی مخلوط کرده، روی آن بمالید.
اگر موهای خشک و شکننده دارید، می توانید از آب من و یا بهتر است از ماده خمیری که بین تخمه های من قرار دارد، استفاده کرده موی سر خود را با آن ماساژ دهید. خواننده عزیز، اگر قول می دهی که بدون جهت نویسنده این مقاله را متهم به گرفتن پول از میوه فروشیها نکنی و نگویی که از گرمک کاران پول گرفته و سخنان گرمک را ترجمه کرده است، در عوض من هم رمز بزرگی را به شما خواهم گفت و شما را از یکی از مواهب طبیعت که در نهاد من به ودیعت گذاشته شده است، آگاه خواهم کرد و آهسته و در گوشی بدون آنکه میوه فروشها مطلع شوند و قیمت مرا بالا ببرند، به شما خواهم گفت و خواهید دانست که من دارای اکسیر جوانی هستم و هر کس از من استفاده کند، عمرش برخلاف عمر من که کوتاه است، طولانی خواهد شد. عده ای که عاشق میوه های شیرین و معطر هستند، مرا نمی پسندند و به خوردن برادران دیگر من مثل طالبی، دستنبو و شخته علاقه مند می باشد. آنها هم می توانند مرا پالوده کرده، با شکر و گلاب میل نمایند. بهترین موقع خوردن خربزه، یکی دو ساعت بعد از صرف غذاست، ولی من غذای اشتهاآور بوده و باید قبل از صرف غذا، خورده شوم. من چاقها را لاغر و لاغر ها را چاق می کنم و از چین و چروک صورت و پیری زودرس جلوگیری می نمایم.
اگر پوست خربزه را خشک کرده و بکوبید و کمی از این گرد را در آبگوشت یا حبوبات دیرپز بزنید نرم و زودپز خواهند شد، ولی پوست من این هنر را ندارد، اما در عوض ماسک زیبایی خوبی است که می تواند چهره شما را باز و شاداب نماید. برای این کار پوست مرا روی آن بکشید و بگذارید یک ربع ساعت بماند. این ماسک ضد کک و مک و لکه های سیاه صورت نیز می باشد گوشت من بهترین پماد برای سوختگی است. به کسانی که مبتلا به حبس البول شده و قطره قطره ادرار می کنند، توصیه نمایید که حتماً از آب من استفاده نمایند. بخور تخمه من برای رفع ورمها مخصوصاً ورم چشمها و سرماخوردگی مفید است، مخصوصاً اگر تخمه مرا نشسته با ریشه های آن در پوست من خشک نمایند.

 

ارزش غذایی خربزه:
خربزه درحقیقت یک میوه بومی آسیاییی است (میوه بومی میوه ای است که احتیاج به کشت ندارد و خودبه خود در زمین می روید.) بنابراین احتمالا این میوه در چند هزارسال پیش از آسیا به ممالک دیگر دنیا برده شده است. رومی های قدیم و احتمالا یونانی ها همان اندازه که ما حالا به این میوه علاقه داریم، آن را دوست داشته اند. اولین کشوری که در قرون اخیر اقدام به کشت خربزه کرده، کشور فرانسه در حدود 300 سال پیش بود. خربزه میوه ای شیرین، لذیذ و گواراست که انواع گوناگونی دارد و بهترین آن خربزه خراسان است. رسول گرامی اسلام (ص) در بیان خواص خربزه فرموده اند: خربزه از زینت های زمین است، آب آن از رحمت الهی و شیرینی آن از بهشت است. همچنین می فرمایند: خوردن خربزه پیش از غذا، بدن را می شوید و بیماری را از بدن ریشه کن می کند. اما باید بدانید که مصرف زیاد خربزه باعث نفخ می شود، در نتیجه در ناحیه معده و روده ایجاد درد می نماید. باید خربزه را بعد از غذا مصرف نمود، زیرا در غیر این صورت تولید اسهال و ورم روده می کند. خوردن خربزه کال در کسانی که معده ضعیف دارند، تولید اسهال می کند. همچنین خلط را می افزاید و برای سینه درد و سرماخوردگی مضر است.
خواص میوه ها و سبزی ها خربزه:
خربزه دارای مقدار زیادی ویتامین A,C و سلولز است. به طورکلی خانواده خربزه شامل انواع گرمک و طالبی نیز می شود که البته این دو نوع کم آب تر از خربزه هستند. و بهترین نوع آنها شیرین ترین و کم تفاله ترین آنهاست به طوری که به راحتی در دهان آب شوند. طالبی شیرین برای اغلب بیماری ها تجویز و خوردن آن به هضم غذا کمک می کند و گرمک برای یرقان و یبوست مفید است.
خواص خربزه ـ رفع کننده یبوست و کمک کننده به هضم غذا، افزاینده ادرار و دفع کننده کم خونی و سنگ مثانه و تولیدکننده عرق در بدن.
تقویت کننده مثانه و دفع کننده زخمهای داخلی برای درمان کک و مک و لکهای صورت، گوشت خربزه را له کنید و روی صورت بمالید.
برعکس آنچه که در ایران مرسوم است و خربزه را با غذا یا بعد از غذا به عنوان دسر می خورند، بهتر است با فاصله زیادی قبل از غذا آن را خورد.
خوردن خربزه کال در کسانی که معده ای ضعیف دارند ممکن است تولید اسهال کند و خلط را افزایش دهد. این میوه برای سینه درد و سرماخوردگی بسیار مضر است و باعث تب های صفراوی می شود. زیاد خوردن آن هم تولید گرمی می کند.
خوردن خربزه به همراه عسل خطرناک و مضر است. افراط در خوردن خربزه تولید ورم روده می کند.

 

خواص دارویی:
خربزه نیز علاوه بر تامین ویتامین C، منبع غنی از پتاسیم است که به کاهش فشارخون کمک می کند؛ همچنین دارای خاصیت ادرار آوری است. هندوانه با ٩٢ درصد آب علاوه بر رفع نیاز بدن به آب، دارای رنگدانه گیاهی به نام لیکوپن است که یک آنتی اکسیدان است که موجب محافظت بدن در برابر سرطان می شود. همچنین قند موجود در آن می تواند بخشی از انرژی مورد نیاز بدن را تامین کند.
خواص درمانی خربزه:
1- خربزه دارای ویتامین A است، از این رو در ترمیم و تجدید سلول های بدن نقش دارد.
2- خربزه با داشتن خاصیت ادرارآور بودن در بیماری های سنگ کلیه و مثانه مفید است.
3- خربزه سرشار از ویتامین های A، D وC و سلولز است.
4- خربزه به علت دارا بودن خاصیت ملین، برای معالجه یبوست تجویز می شود.
5- اگر گوشت خربزه را له کنید و به صورت مرهم روی سوختگی های سطحی پوست بدن بگذارید، آن را معالجه خواهد کرد.
6- تخم خربزه برای سرفه حاد، دردسینه و حلق و تب های شدید مفید است.
7- خربزه باعث افزایش شیر در زنان شیرده می شود.
8- مغز تخم خربزه بوداده طبیعت گرم دارد.
9- مغز تخم خربزه بوداده دارای خاصیت ادرارآور، نرم کننده و افزایش دهنده میل جنسی است.
10- خربزه برای اشخاص مبتلا به سل ریوی و کم خونی مفید است.
11- خربزه، رنگ چهره را روشن می کند و بیماری استسقا» (احساس تشنگی دائمی) را درمان می نماید.
13- خربزه به هضم غذا کمک می کند و رودل را برطرف می نماید.
14- خوردن 8 گرم دم کرده پوست خشک شده خربزه، سنگ مثانه را دفع می کند.
خواص میوه ها:
خربز ه میوه ای شیرین گوارا است.وبهترین ان خربزه خراسانی است .قسمت هایی ازاین میوه کهدر تغذیه وپزشکی استفاده می شوند عبارتند از:
گوشت وتخم وپوست میوه.خربزه دارای ویتامین .ا.است که در ترسیم وتجدید سلول های بدن نقش دارد.خربزه با داشتن خاصیت ادرار اور بودن در بیماریهای سنگ کلیه ومثانه مفید است .
خربزه سرشار از ویتامینهای.ا.س.دوسلولز است .خربزه به علت داشتن میلین برای معالجه پوست تجویز می شود.
اگر گوشت خربزه راله کنیدو به صورت مرهم روی سوختگی های سطحی بدن بگذارید ان را معالجه می کند تخم خربزه برای سرفه حاد درد سینه وحتق وتب های شدید مفید است .مغز تخم بو داده خربزه طبیعت گرم دارد مغز تخم بوداده خربزه دارای خاصیت ادرار اور ونرم کننده وافزایش دهنده میل جنسی است .خربزه برای افراد مبتلا به سل ریوی وکم خونی مفید است .خربزه رنگ چهره راروشن می کند وبیماری استسقاء یااحساس تشنگی دایم رادرمان می کند.خربزه به هضم غذا کمک می کند ورودل رابر طرف می کند خوردن 8گرم دم کرده پوست خشک شده خربزه سنگ مثانه رادفع می کند .

 

با خوردن خربزه می‌توان نارسایی کبد را رفع کرد:
خربزه دافع اسید اوریک و سموم خون بوده و در درمان بسیاری از بیماری های تغذیه‌ای مزمن همچون نقرس،‌روماتیسم مزمن ونارسایی کبد کار برد دارد.
خربزه درجه قلیایی خون و سلول‌های بدن را بالا برده و سموم آن را خنثی و دفع می‌کند.
همچنین فسفر موجود در خربزه باعث سلول‌های مغزی و فعالیت اعصاب می‌شود و کلیسیم آن در تقویت عضلات، تکمیل استخوان‌بندی و رشد و نمو کودکان مؤثر است.
خربزه باعث افزایش میزان ادرار و عرق می‌شود و ویتامین‌های موجود در خربزه در ایجاد نشان و فعالیت اعصاب نقش مؤثری دارند.
خربزه داروی بسیاری از بیماری هاست:
خربزه داروی بسیاری از بیماری های مزمن از جمله نقرس و روماتیسم مزمن است. به گزارش باشگاه خبرنگاران جوان مهدی عبداللهی، متخصص تغذیه با بیان این مطلب افزود: خربزه 95 درصد آب دارد و چربی و مواد آلبومینی آن بسیار کم است و به جای آن حاوی مقدار نسبتا زیادی پکتین، مواد معدنی همچون پتاسیم، منگنز، فسفر و کلسیم و ویتامین های A، B1، B2 و C است. وی گفت: وجود املاح در خربزه، باعث می شود که درجه قلیایی بودن خون و سلول های بدن بالا برود و سمومی که بر اثر مصرف گوشت و موادچربی در خون و سلول های بدن ایجاد شده، خنثی و دفع شود.دکتر عبداللهی، در خصوص خواص درمانی این میوه تصریح کرد: خربزه داروی بسیاری از بیماری های مزمن از جمله نقرس و روماتیسم است، سرعت هضم غذا را بالا می برد و بدین لحاظ در کودکان موجب اشتها و فعالیت سلول های بدن شده و در رشد آنان موثر است و در سالمندان باعث افزایش فعالیت دستگاه گوارش می شود.
هندوانه و خربزه خطرناک :
نگاه اجمالی:
شاید تعجب کنید که در شرایط معین ممکن است یک گلوله صدمه‌ای نرساند و برعکس ممکن است در شرایط دیگر هندوانه یا خربزه که برای انسان بسیار خوش آیند و دوست داشتنی‌تر هستند، ممکن است اثرات بسیار ویران کننده‌ای به بار آورند.
یک مثال:
فرض کنید اتومبیلی با سرعت زیاد در جاده‌ای حرکت می‌کند. اگر در این حالت فردی که در کنار جاده ایستاده است هندوانه یا خربزه‌ای را به طرف اتومبیل مورد نظر پرتاب کند، در این صورت سرعت اتومبیل بر سرعت هندوانه افزوده می‌شود و این مسئله هندوانه را به گلوله‌ای خطرناک و ویران کننده تبدیل می‌کند.
به راحتی می‌توان حساب کرد که نیروی حرکت گلوله‌ای با وزن 10 گرم برابر است با نیروی حرکت هندوانه‌ای به وزن 4 کیلو گرم که 8 به طرف اتومبیلی با سرعت 120 کیلومتر در ساعت پرتاب می‌شود. البته لازم به ذکر است که در این شرایط تاثیر سوراخ کننده گلوله با هندوانه قابل مقایسه نیست، زیرا هندوانه سختی گلوله را ندارد.

 


ویتامین، ماده معدنی در خربزه:

 

C, A and Provitamin (carotene)
Potassium, Magnesium*, Phosphor

 

عروسک خربزه:

 

Aulacophora foveicollis

 

در درجه اول به خیار و خربزه و در درجه دوم به هندوانه و کدو خسارت می زند.حشره کهمل برگهای گیاه میزبان را سوراخ سوراخ می کند ولی خسارت اصلی مربوط به لارو افت می باشد که طوقه و ریشه گیاه حمله میکند و باعث خشک شدن بوته می شود.
زیست شناسی:
زمستان را بصورت حشره کامل در زیر توده های برگهای ریخته وخشک شده علفهای هرز به خصوص گرامینه های وحشی و دائمی و در شکاف درختان یا شکاف زمین و یا در زیر کلو خه ها به سر می برد. در بهار در اواسط فروردین تا اواسط اردیبهشت ظا هر و در ساعات گرم روز پرواز می نماید و از برگ گیاهان تغذیه می کند . مدت تغذیه حدود یک ماه است.اولین تخمریزی در اوایل خرداد ماه صورت می گیرد .هر حشره ماده تا 300 عدد تخم می گذارد.تخم ها به صورت انفرادی در روی بوته خربزه یا در داخل خاک گذاشته می شود.
دوران تکاملی تخم حدود دو هفته می باشد. لاروها پس از خروج وارد خاک میشوندو از ریشه تغذیه و در دخل ساقه تونل ایجاد میکنند.دوره لاروی 30 تا 40 روز و قبل از این که لاروها تبدیل به شفیره شوند سه بار جلد عوض می کنند. شفیره در خاک و در لانه گلی تشکیل می شود و بعد از 10 روز حشرات کامل نسل دوم ظاهر می گر دند.خسارت نسل دوم اهمیت اقتصادی ندارد و حشرات برای زمستان گذرانی به پناهگاههای مختلف می روند. در برخی از نواحی گرمسیری تا 5 نسل در سال دارد.

 

کنترل عروسک خربزه:

 

1- کاهش رطوبت خاک یکی از عوامل محدود کننده تفریخ تخم و فعالیت لارو می باشد و بنابراین در مزارعی که کمتر ابیاری میشوند یا از روش پشته کاری و ابیاری نشتی استفاده میشود خسارت افت کمتر می باشد.

 

2- در صورت لزوم مبارزه شیمیایی استفاده از کاربارین (سوین) یا یکی از سموم فسفره الی و چون لارو افت ریشه خوار است و در زمان کشت از گرانول کلرپیریفوس به میزان 20 کیلو در هکتار علیه لارو استفاده می شود.
خربزه مقاوم به آفت مگس خربزه معرفی شد:
با استفاده از روشهای اصلاح بذر، رقم خالص شده ای از نوع خربزه شادگان بدست آمد که نسبت به آفت مگس دارای مقاومت است. به گزارش خبرگزاری کشاورزی ایران (ایانا)- غلامعباس مشرف قهفرخی محقق بخش سبزی و صیفی مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی خوزستان در طرحی تحقیقاتی به خالص سازی این رقم پرداخته است.
براساس بررسی های انجام شده، جمعیت مبدا خربزه شادگانی از محل اصلی کشت آن که در دهستانهای شهرستان شادگان است، جمع آوری شد. روش خالص سازی این رقم و سایر ارقام گیاهی به دلیل آن است که در طی سالیان مختلف ممکن است بر اثر تلاقی ارقام مختلف، رقم اصلی از خصوصیات ژنتیکی خود دور شود انجام شود. برخی از خصوصیات این جمعیت شامل میوه هایی به شکل بیضی و گرد با مزه های مختلف، رنگ گوشت زرد یا سفید و رنگ پوست زرد یا سبز است.
این طرح به مدت 5 سال با روش اصلاحی، گزینش بوته انجام شد و پس از خالص سازی این رقم و جدا کردن صفات نامطلوب، رقمی بدست آمد که دارای عملکردی معادل 18 تن در هکتار، میوه ای به طول 15 سانتی متر و قطر 13 سانتی متر و درصد مواد جامد محلولی معادل 7 درصد بود. همچنین رنگ گوشت سفید متمایل به زرد، طرح پوست خط دار و دارای رنگی زرد که نسبت به آفت مگس خربزه نیز دارای مقاومت نسبی است.
میوه های گرد، رنگ گوشت سفید متمایل به زرد و شیرین تر بودن مزه، نسبت به سایر ارقام خربزه از سایر خصوصیات این رقم اصلاح شده است.
منابع مقاوم به ویروس موزائیک هندوانه :
منابع مقاوم به ویروس موزائیک هندوانه (WMV) ، ویروس موزائیک زرد کدو (ZYWV) و دو جدایه محلی ویروس موزائیک خیار (CMV) به عنوان مخرب¬ترین ویروس بیماری¬زای طالبی و خربزه (.Cucumis melo L) در مزارع ایران، مورد مطالعه قرار گرفت. در این بررسی مقاومت ژرم پلاسم طالبی و خربزه تحت فشار زیاد بیمار با مایه کوبی¬های طبیعی بوسیله شته محلی، مایه زنی مکانیکی در گلخانه و سپس ارزیابی مزرعه¬ای ارقام مقاوم و متحمل حاصل از طریق مایه کوبی¬های طبیعی و مکانیکی انجام گرفت. نتایج نشان داد که بیشتر ارقام طالبی و خربزه به هر دو شرایط آلودگی طبیعی ویروس¬های جالیز در مزرعه و آلودگی مکانیکی در گلخانه حساس بودند

 

تزئین خربزه به شکل صدف:
یک خربزه گرد داریم که توسط وسایل سفره آرایی مخصوص یا با چاقو از قسمت سر خربزه بصورت اریب پایین برش می زنیم (تمام این کارها بایستی به هم متصل باشند تا برش ها به راحتی باز شوند) بدین صورت یک ردیف دیگر موازی با این برش، برش می زنیم و در پایان اضافه ها را در می آوریم.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


کارآفرینی:
فرآیند ایجاد یک طرح کسب و کار جدید را کارآفرینی گویند.حالا خواه این طرح در هر زمینه باشد. کشاورزی, صنعت و خدماتی و غیره. کارآفرینی به ایجاد فرصتهای شغلی برای افراد جامعه را گویند.
در کارآفرینی یک فرد با یک ایده جدید می خواهد زمینه ای را برای کسب و کار خود یا دیگران راه اندازی کند. البته یک کارآفرین موفق کسی است که طرحی بدهد که جدید باشد و از نظر علمی و عملی صحیح و مورد قبول باشد.
کارآفرینان امروزی با طرحهای جدید و تازه چنان رقابتی به وجود آورده اند که اگر یکی کمی در کارش خلاقیت نداشته باشد حتماً از میدان رقابت کنار خواهد رفت.
در کارآفرینی چه در زمینه کشاورزی و یا در صنعت و یا هر نوع فعالیتی نیاز به تفکر و ایده جدید می باشد. که یک کارآفرین خوب و موفق یکی از صفاتش نوآوری است. تازگی در کارآفرینی خیلی مهم و موفق باشد. اگر ما در صحنه ای یک ایده یا چیزی را که عملی باشد ارائه دهیم حتماً ما یک کارآفرین نمونه خواهیم شد.

 

مشخصات کارآفرین:
ـ نیاز به توفیق ـ کارآفرین همیشه تمایل دارد کارش درحد استانداردهای عالی باشد تا همیشه در ضمیته فعالیتش موفق باشد. کارافرین با ایجاد طرحهای جدید در زمینه فعالیت خود می تواند راندمان کار و صرفه جویی و... بکند.

 

استقلال طلبی:
استقلال به معنای واقعی روی پای خود ایستادن است. به عبارت دیگر آقای خود بودن نیاز نداشتن به دیگران و مستقل بودن است.
امروزه در جامعه کارهای وجود دارد که باید مثل کارمند کار کنی. یعنی سرساعت بری و سرساعت برگردی. ولی با یک طرح مفید و جامع می توان کاری را فراهم کرد که خودمان تولید کرد. استقلال طلبی یکی از ویژگی های تقریباً همه افراد است. هر کس دوست دارد تولید کننده باشد ولی متأسفانه یا شرایط ندارد یا در بخشی مجبور به کار هستند. کارهای تولید نیاز به سرمایه اولیه و پشتکار فراوان می باشد. که 5% شاید این شرایط را دارا نباشند.
وابسته بودن یک نوع تکیه گاه است ولی اگر زمانی آن تکیه گاه از بین رفت چه باید کرد. از این نظر می توان به کارهای خود متکیa استفیال کرد. ولی باید توجه داشت که این گونه کارها از برنامه ریزی خوب و حساب شده برخوردار باشد تا موقعی به شکست نخورد.

 

خلاقیت:
ایجاد یک طرح جدید, توانایی خلق محصولات نو و جدید و بازار پسند یکی از صفات کارآفرین است که باید همواره به آن توجه داشته باشد.
اگر کارآفرین در ابتدای کار یک طرح جدید را بدهد و یک زمان طولانی از ان استفاده کند مطمئناً موفقیت زیادی را در انتها کسب نخواهد کرد.
باید همگام و همراه با علم روز و تکنیک جدید حرکت کند و از ایده های جدید استقبال کند. کارآفرینان همواره به دنبال ایده جدید و مناسب و عملی هستند.
b. دیگر ازویژگیهای کارآفرینان می توان به تحمل ابهام اشاره کرد. بعینه با ایهام روبه رو شوند و آنرا با موفقیت شکست دهند.سؤالات توهم کننده مانند آیا من در این صحنه موفق می شوم. اگر شکست خوردم چه می شود و سؤالاتی از این نظر که باید با آن کنار بیایند.
در طرح پیشنهادی که من آن را ارائه داده ام طرح کشاورزی و کاشت خربزه است., مثلاً ما اگر در ابتدای کار این تصور را داشته باشیم که خربزه ما محصول خوبی نخواهد داشت مطمئناً محصول خوبی نخواهیم داشت. یا مثلاً بگوییم که بازار خراب خواهد شد. آفات بر محصول غلبه خواهند کرد. علفهای هرز و شرایط اکولوژیکی نامناسب مانع رشد مطلوب خواهند شد و سؤالاتی مانند اینها.
مثلاً ما باید یک طرح جدید و یک ایده جدید بدهیم. مثلاً زمان سمپاشی را با مزارع کناردستی تنظیم کنیم که خود در کاهش آفات نقش مهمی خواهد داشت. یا اینکه برای دفع علفهای هرز قبل از اینکه به بذر بروند آنها را منهدم کنیم. و طرحهایی از این قبیل که می توانند موفقیت ما را بالا ببرند.

 

مفاهیم کارآفرینی
اصطلاحات و کلماتی در کارآفرینی وجود دارد که ما از بعضی از آنها استفاده می کنیم تا در کارمان موفق شویم.
ابتکار:فرآیند ایجاد هر چیز جدید که از قبل وجود نداشته است.
به عنوان مثال در طرح خودم استفاده از کودهای مایع و استفاده به صورت محلول پاشی, که این کار خود باعث جلوگیری از هدر رفتن کود و مانع از ته نشین شدن آن در خاک و جذب سریع ان به وسیله برگها و سرسبزی آنها و شادابی که صددرصد در رشدشان تأثیر دارد. بعلاوه مانع از رسیدن کود به علف هرز خواهد شده و موجب قدر گیآه و در نتیجه غلبه آن بر علف هرز, بیماری و آفت خواهد بود.
یا ابتکار سیستم آبیاری بارانی که مزایا زیادی خواهد داشت.
در مصرف آب صرفه جویی خواهد شد – جلوگیری از رشد علف هرز – استفاده صحیح از زمین – جوی ها بخش اعظمی از زمین را اشغال می کنند – بالا بردن سطح زیر کشت – صرفه جویی در مخارج در دراز مدت.
خلاقیت: ایجاد هر چیز با ارزش و جدید : مثل ترفندهای جدید که برای مبارزه با علف هرز استفاده می شود . کشیدن پلاستیک و یا نایلون بر روی زمین و جوی ها برای جلوگیری از رشد علف هرز, جلوگیری از تبخیر آب, پیش رس نمودن محصول, کوتاه نمودن دوره رشد گیاه.
این ایده قبلاً وجود نداشته . بلکه به شکل یک ایده درآمده و به صورت عملی درآمده و امروزه در سطح وسیع در مزارع خربزه استفاده می شود.
یا یک مثال کوچک و ریز, می توان به استفاده از کاه و کلش در جوی ها برای یکنواخت کردن حرکت آب در داخل جوی استفاده کرد. این کار گرچه خیلی ساده و پیش پا افتاده به نظر می رسد ولی بصورت عملی ثابت شده که اگر سرعت آب در داخل جویها زیاد باشد. اولاً عمق نفوذ آن کاهش می یابد و مهمتر اینکه باعث فرسایش خاک خواهد شد. و نیاز نخواهد بود که درهر دفعه آبیاری تمام جوی ها را کنترل نمود.
و دیگر ایده جدید می توان به استفاده پلاستیک در فواصل معینی در مزرعه در جوی ها استفاده نمود. که خود باعث کنترل بهترآب و جلوگیری از فرسایش خاک خواهند شد. این کار باعث تراز شدن سطح پائین و بالا خواهد شد.
یکی دیگر از کارهای جدید می توان به خاکدهی محصول اشاره نمود که خود چندین مزیت دارد. اول آنکه باعث رشد گیاه به یک سمت و جلوگیری از منشعب شدن زیاد بوته خربزه خواهد شد. و دوم اینکه باعث استقرار محکم آن در خاک می شود . بوته جوان در ابتدا استحکام خوبی ندارد و با این کار شما آن را محکم می نمائید.

 

 

فرمت این مقاله به صورت Word و با قابلیت ویرایش میباشد

تعداد صفحات این مقاله  41  صفحه

پس از پرداخت ، میتوانید مقاله را به صورت انلاین دانلود کنید

 

 


دانلود با لینک مستقیم


دانلود مقاله خربزه و خرج کرد آن
نظرات 0 + ارسال نظر
امکان ثبت نظر جدید برای این مطلب وجود ندارد.