نویسندگان: عادل بخشی پور ، مهدی کسرایی ، علیرضا عموبیگی جزی
خلاصه مقاله:
گرچه برداشت دستی چای کیفیت محصول را افزایش می دهد اما اثرات فیزیولوژیکی منفی بر سلامت کشاورز دارد. در این مطالعه، سلامت چایکاران و اثر عوامل مختلف بر سلامتی کشاورزان در طی برداشت چای مورد بررسی قرار گرفت. جامعهمورد مطالعه کارگران برداشت چای سه روستای شهرستان سیاهکل در استان گیلان بودند. 150 کارگر به روش نمون هگیری طبقه ای تصادفی انتخاب و مورد مطالعه قرار گرفتند. داده ها توسط نرم افزارSPSS نسخه 17 ) تجزیه و تحلیل شدند. نتایج نشان داد 49/3% از چایکاران سلامت خود را در حد ضعیف ارزیابی نمود هاند 96/7% بیان کردند که عملیات برداشت چای در ایجاد بیماری جسمی مؤثر بوده است. زنان بطور معنی درای نسبت به مردان بیشتر در معرض آسی بدیدگی بودند. افراد مسن تر، قد بلندتر و آنهایی که دارای وزن و تعدادسا لهای اشتغال بیشتری بودند، وضعیت جسمی نامطلو بتری داشتند. بر اساس این بررسی سلامت و امنیت کاری در کشاورزان برداشت کننده چای بسیار پایین ارزیابی شد
کلمات کلیدی: ارگونومی، برداشت چای، ارزیابی، امنیت کاری، شمال کشور.
خلاصه مقاله:
گرچه برداشت دستی چای کیفیت محصول را افزایش می دهد اما اثرات فیزیولوژیکی منفی بر سلامت کشاورز دارد. در این مطالعه، سلامت چایکاران و اثر عوامل مختلف بر سلامتی کشاورزان در طی برداشت چای مورد بررسی قرار گرفت. جامعهمورد مطالعه کارگران برداشت چای سه روستای شهرستان سیاهکل در استان گیلان بودند. 150 کارگر به روش نمون هگیری طبقه ای تصادفی انتخاب و مورد مطالعه قرار گرفتند. داده ها توسط نرم افزارSPSS نسخه 17 ) تجزیه و تحلیل شدند. نتایج نشان داد 49/3% از چایکاران سلامت خود را در حد ضعیف ارزیابی نمود هاند 96/7% بیان کردند که عملیات برداشت چای در ایجاد بیماری جسمی مؤثر بوده است. زنان بطور معنی درای نسبت به مردان بیشتر در معرض آسی بدیدگی بودند. افراد مسن تر، قد بلندتر و آنهایی که دارای وزن و تعدادسا لهای اشتغال بیشتری بودند، وضعیت جسمی نامطلو بتری داشتند. بر اساس این بررسی سلامت و امنیت کاری در کشاورزان برداشت کننده چای بسیار پایین ارزیابی شد
کلمات کلیدی: ارگونومی، برداشت چای، ارزیابی، امنیت کاری، شمال کشور.
ارزیابی وضعیت ارگونومی در بین کارگران برداشت چای در شمال کشور