سیستم های فازی، سیستم های هستند با تعریف دقیق و کنترل فازی نیز نوع خاصی از کنترل فازی می باشد که آن هم دقیقاً تعریف می گردد. دنیای واقعی ما بسیار پیچیده تر از آن است که بتوان یک توصیف و تعریف دقیق برای آن بدست آورد. بنابراین باید یک توصیف تقریبی یا همان فازی برای یک مدل معرفی شود. در سیستم های عملی اطلاعات مهم از دو منبع سرچشمه می گیرند. یکی از منابع افراد خبره می باشند که دانش و آگاهیشان را در مورد سیستم با زبان طبیعی تعریف می کنند. منبع دیگر اندازه گیری ها و مدلهای ریاضی هستند که از قواعد فیزیکی مشتق شده اند.
در این اثر ریاضیات فازی، یک نقطه شروع و یک زبان اصلی را برای سیستم های فازی فراهم می کند. بعد از آن مجموعه های فازی مطرح شده که می تواند علاوه بر دو مقدار [0.1] مقادیر زیادی را در این باره پذیرا باشد.
مقدمــه
واژه فازی در فرهنگ لغت آکسفورد بصورت "مبهم و گنگ" تعریف شده است. سیستم های فازی، سیستم هایی هستند با تعریف دقیق و کنترل فازی نیز نوع خاصی از کنترل فازی نیز نوع خاصی از کنترل غیر خطی می باشد که آن هم دقیقاً تعریف می گردد. این مطلب مشابه کنترل و سیستم های خطی می باشد که واژه "خطی" یک صفت فنی بوده که حالت وضعیت سیستم و کنترل را مشخص می کند. چنین چیزی در مورد واژه فازی نیز وجود دارد. اساسا گرچه سیستم های فازی پدیده های غیر قطعی و نامشخص را توصیف می کنند، با این حال خود تئوری فازی، یک تئوری دقیق می باشد.
دنیای واقعی ما بسیار پیچیده تر از آن است که بتوان یک توصیف و تعریف دقیق برای آت بدست آورد، بنابراین باید یک توصیف تقریبی یا همان فازی که قابل قبول و قابل تجزیه و تحلیل باشد، برای یک مدل معرفی شود.
با حرکت ما به سوی عصر اطلاعات، دانش و معرفت بشری بسیار اهمیت پیدا می کند. بنابراین ما به فرضیه ای نیاز داریم که بتواند دانش بشری را به شکلی سیستماتیک فرموله کرده و آنرا به همراه سایر مدل های ریاضی در سیستم های مهندسی قرار دهد.
به عنوان مثال در عالم واقع تمامی سیستم ها به صورت غیر خطی میباشند. ولی تقریباً تمامی مطالعات و بررسی ها بر روی سیستم های خطی می باشد. یک تئوری مهندسی خوب از یک سو باید بتواند مشخصه های اصلی و کلیدی دنیای واقعی را توصیف کرده و از سویی دیگر قابل تجزیه تحلیل ریاضی باشد. بنابراین از این جنبه تئوری فازی تفاوتی با سایر تئوری های علوم مهندسی ندارد.
بعنوان یک قائده کلی یک تئوری مهندسی خوب باید قادر باشد از تمامی اطلاعات موجود به نحو موثری استفاده کند.
در سیستم های عملی اطلاعات مهم از دو منبع سرچشمه می گیرند. یکی از منابع افراد خبره می باشد که دانش و آگاهیشان را در مورد سیستم با زبان طبیعی تعریف می کنند. منبع دیگر اندازه گیری ها و مدلهای ریاضی هستند که از قواعد فیزیکی مشتق شده اند. بنابراین یک مسئله مهم ترکیب این دو نوع اطلاعات در طراحی سیستم ها است. برای انجام این ترکیب سوال کلیدی این است که چگونه می توان دانش بشری را در چارچوبی مشابه مدلهای ریاضی فرموله کرد. به عبارت دیگر سوال اساسی این است که چگونه می توان دانش را به یک فرمول ریاضی تبدیل کرد ؟ برای پاسخ این سوال، تاریخچه و این که سیستم فازی چگونه سیستمی است را باید بدانید.
تاریخچــه
[250]در سال 1965، ایرانی تباری بنام پروفسور لطفی عسگرزاده، معروف به زاده، استاد دانشگاه برکلی آمریکا، در مجله اطلاعات و کنترل، مقاله ای تحت عنوان Fuzzy Sets منتشر ساخت و این فصل مبنای توسعه و ترویج این نظریه به جهان شد. مدتها بود که او با نظریه سیستم ها سر و کار داشت و ملاحظه می کرد که هر چه پیچیدگی یک سیستم بیشتر شود حل و فصل آن بوسیله ریاضیات رایج، مشکل تر است و لذا به ریاضیات دیگری برای حل این مشکل نیاز است این ریاضیات باید بتواند ابهام موجود در پیچیدگی یک سیستم رامدل سازی کند و با محاسبات خود ان را تحت کنترل و نظارت در آورد و رفتار آن را پیشگویی کند و بالاخره در سال 1965 به این موفقیت دست یافت.
چکیده
مقدمه
تاریخچه
فصل اول
1-1 سیستمهای فازی چگونه سیستم هایی هستند ؟
2-1 سیستم های فازی چگونه استفاده می شوند ؟
فصل دوم
2-1 مکمل فازی
2-2 اجتماع فازی، s نرم ها
2-3 اشتراک فازی، T نرم ها
2-4 عملگرهای میانگین
فصل سوم
3-1 موتور استنتاج فازی
3-2 فازی سازی ها
3-2 غیرفازی سازها
فصل چهارم
4-1 انتخاب ساختار سیستمهای فازی
4-2 طراحی سیستم های فازی
فصل پنجم
روش یادگیری برای سیستمهای فازی
5-1 مقدمه
5-2 سیستم های فازی
فصل ششم
پیش گفتار
6-1 مقدمه
6-2 سیستمهای زمان گسسته
6-3 حالت پیوسته
6-4 خاتمه
فصل هفتم
7-1 چکیده
7-2 کلمات کلیدی
7-3 مقدمه
7-4 اجزای تشکیل دهنده درایور
7-5 محاسن و معایب این طرح
7-6 مراحل ساخت دستگاه
منابــع
شامل 130 صفحه فایل word
دانلود تحقیق سیستم های فازی