زد فایل

مرجع دانلود فایل ,تحقیق , پروژه , پایان نامه , فایل فلش گوشی

زد فایل

مرجع دانلود فایل ,تحقیق , پروژه , پایان نامه , فایل فلش گوشی

دانلود مقاله آسیب ها و انحرافات اجتماعی

اختصاصی از زد فایل دانلود مقاله آسیب ها و انحرافات اجتماعی دانلود با لینک مستقیم و پر سرعت .

دانلود مقاله آسیب ها و انحرافات اجتماعی


دانلود مقاله آسیب ها و انحرافات اجتماعی

مقدمه
ﺍﺯ ﻋﻮﺍﻣﻞ ﺍﺳﺎﺳﻲ ﺗﻮﺳﻌﻪ ﭘﺎﻳﺪﺍﺭ ﻭ ﻫﻤﻪ ﺟﺎﻧﺒﻪ، ﺗﻮﺟﻪ ﻭﻳﮋﻩ ﺑﻪ ﺟﻤﻌﻴﺖ ﺟﻮﺍﻥ ﺑﻪ ﻭﻳﮋﻩ ﺩﺍﻧﺸﺠﻮﻳﺎﻥ ﺑﻪ ﻋﻨﻮﺍﻥ ﻗﺸﺮ ﺻﺎﺣﺐ ﺗﻔﻜﺮ ﻭ ﺍﻧﺪﻳﺸﻪ ﺍﺳﺖ. پرورش ﺍﺳﺘﻌﺪﺍﺩﻫﺎ ﻭ ﻗﺎﺑﻠﻴﺖ ﻫﺎﻱ ﺩﺍﻧﺸﺠﻮ ﻫﻤﺎﻫﻨﮓ ﺑﺎ ﻧﻴﺎﺯﻫﺎ ﻭ ﺗﺤﻮﻻﺕ ﺟﺎﻣﻌﻪ ﻣﻲ ﺗﻮﺍﻧﺪ ﺯﻣﻴﻨﻪ ﺗﺤﻘﻖ ﺍﻫﺪﺍﻑ ﺗﻌﺮﻳﻒ ﺷﺪﻩ ﺁﺭﻣﺎﻧﻬﺎﻱ ﻳﻚ ﻣﻠﺖ ﺭﺍ ﻓﺮﺍﻫﻢ می کند.
ﻣﺘﺄﺳﻔﺎﻧﻪ ﺩﺭ ﺳﺎﻟﻬﺎﻱ ﺍﺧﻴﺮ ﻣﺸﻜﻼﺕ ﻋﺎﻃﻔﻲ ﻭ ﺭﻭﺍﻧﻲ ﻭ ﺍﺟﺘﻤﺎﻋﻲ ﺩﺭ ﻣﻴﺎﻥ ﺩﺍﻧﺸﺠﻮﻳﺎﻥ ﺭﻭﻧﺪ ﺻﻌﻮﺩﻱ ﻧﮕﺮﺍﻥ ﻛﻨﻨﺪﻩ ﺍﻱ ﺩﺍﺷﺘﻪ ﺗﺎ ﺟﺎﺋﻲ ﻛﻪ ﭘﺪﻳﺪﻩ ﻫﺎﻱ ﻧﺎﺑﻬﻨﺠﺎﺭﻱ ﻧﻈﻴﺮ ﺧﻮﺩﻛﺸﻲ، ﮔﺮﺍﻳﺶ ﺑﻪ ﺳﻮء ﻣﺼﺮﻑ ﻣﻮﺍﺩ، ﺍﻓﺖ ﺗﺤﺼﻴﻠﻲ ﻭ ... ﺑﻪ ﺻﻮﺭﺕ ﻣﻮﺍﻧﻊ ﺟﺪﻱ، ﭘﻴﺸﺮﻓﺖ ﺩﺍﻧﺸﮕﺎﻩ ﺭﺍ ﺗﺤﺖ ﺗﺄﺛﻴﺮ ﻗﺮﺍﺭ ﺩﺍﺩﻩ ﺍﺳﺖﺑﻪ ﻣﻨﻈﻮﺭ ﻣﻘﺎﺑﻠﻪ ﺑﺎ ﻣﺸﻜﻼﺕ ﻣﺬﻛﻮﺭ، ﺷﻨﺎﺧﺖ ﻋﻠﻤﻲ ﻭ ﺩﻗﻴﻖ ﻣﺴﺎﺋﻞ ﺑﺮ ﺍﺳﺎﺱ ﻳﺎﻓﺘﻪ ﻫﺎﻱ ﻣﻄﺎﻟﻌﺎﺕ ﻭ ﭘﮋﻭﻫﺸﻬﺎﻱ ﺻﺎﺣﺒﻨﻈﺮﺍﻥ ﻭ ﺍﻧﺪﻳﺸﻤﻨﺪﺍﻥ ﺍﺟﺘﻨﺎﺏ ﻧﺎﭘﺬﻳﺮ ﺍﺳﺖ.
بیان مساله
خانواده یکی از نهادهای بنیانی جامعه انسانی است که همواره به اشکال گوناگون در طی تاریخ وجود داشته است.خانواده با کارکردها و نقش های مختلفی که بر عهده دارد در تنظیم زندگی اجتماعی انسان نقش مهمی را ایفا می کند.انسان در درون خانواده متولد می شود رشد می یابد و بسیاری از امور را در خانواده فرامیگیرد و همواره با آن سروکار دارد بنابراین مهمترین تجربیات هر انسانی که اساسی ترین عوامل شکل دهنده شخصیت محسوب می شود.
عوامل اجتماعی به عنوان موثرترین عامل در بروز و پیدایش مسئله و آسیب های اجتماعی نقش دارند. فرد خانواده و جامعه یک مثلث را تشکیل می دهند که اختلافات رفتاری در هر یک از آنها سبب ایجاد آسیب های پیدایش مسائل بسیاری در جامعه می گردد. دروغ گفتن ، ستیز و درگیری، عدم احساس مسئولیت ، انحرافات اخلاقی و عدم دلبستگی طلاق و اعتیاد را می توان از عوامل مسئله ساز در بستر جامعه و خانواده دانست.

مشکل اقتصادی
مشکل اقتصادی از جمله مسائلی است که همواره دامن گیر خانواده ها در زندگی روزمره شان می باشد.بیکاری برای سرپرست خانواده باعث عدم تامین مخارج خانواده و به ویژه فرزندان می گردد.
بعضی وقتا والدین برای تامین مخارج مجبور می شوند چند شغل را انتخاب کنند که این کار با عدم رسیدگی به تربیت فرزندان همراه است.
کاهش مذهبی خانواده
یکی از دلایل که باعث منحرف شدن فرزندان و همچنین طلاق خانواده است کاهش پایبندی به ارزش های مذهبی و دینی می باشد.به نظر من کسانی که ایمان مذهبی دارند کمتر به سمت انحرافات و همچنین طلاق می روند.
امروزه با افزایش تحولات اجتماعی در ایران آرزوهای بی حد ایجاد می شود که بسیاری از این آرزو ها برآورده نمی شود که باعث طلاق های خانوادگی و خودکشی جوانان و غیره می شود .
حتی بسیاری از این تحولاتی که در ایران به وجود آمده از جمله شبکه های اجتماعی باعث عقب افتادن جوانان از انجام دادن کارهای شرعیشان و همچنین تربیت کمتر خانواده ها بر فرزندانشان شده است.
زمانی که یک خانواده راهی جز طلاق ندارند باعث ایجاد مشکلات دیگر اجتماعی می شود که عبارت اند از :
انحرافات جنسی که بسیاری از جوانان با این مشکل حتی بدون طلاق خانواده سروکار دارند.خودکشی ،اعتیاد به مواد مخدر، افزایش جوانان در قهوه خانه ها ،سرقت و... است.
خانواده ای که در آن مشاجره و دعوا زیاد باشد جایی برای رفع نیاز های عاطفی ، احساسی، اقتصادی و روانی برای اعضای خانواده از جمله جوانان نخواهد بود به این علت وجود نیاز های فوق و در جهت رفع آنها به انواع مشکلات و مسائل اجتماعی مبتلا می شود.
طلاق
یکی دیگر از دلایل انحراف کشیده شودن جوانان و اعضای خانواده طلاق است.کودکان قربانیان طلاق می باشند.وقتی کودک دچار اختلال می شود و با طلاق پدر و مادرش روبرو میشود او را آماده کشیده شدن به بیراهه و انجام جرم می کند.
بعد از کودکان طلاق معمولا زنان ضربه های بسیاری را در مسائل اقتصادی و اجتماعی می خورند معمولا آنهایی که سرپرستی فرزندانشان را نیز بر عهده دارند مشکلات زیادی را دارند که باعث می شود آنها را درگیر جرایمی چون خودفروشی،قاچاق مواد مخدر و سرقت کند.

عوامل اجتماعی مؤثر بر طلاق:
مواردی همچون اختلاف فرهنگی و سطح طبقاتی بین خانواده های زوجین، تغییر ساختار سنی و جنسی ناشی از افزایش جمعیت، بالا رفتن سطح انتظارات جوانان، نبود یا ضعف فرهنگ گفت و گو و تعامل در اجتماع، تسلط فرهنگ مردسالاری، فرزندسالاری و یا زن سالاری در خانواده ها، گسترش و شیوع نامناسب استفاده از وسایل ارتباط جمعی، تغییر و تحولات شدید اجتماعی و گسترش سایر آسیب های اجتماعی همچون اعتیاد، بی توجهی جوانان به روش های پسندیده انتخاب همسر و جایگزینی ازدواج های خیابانی، تلفنی و اینترنتی به جای روش های پیشین ازدواج و کاهش نقش مشورتی والدین در انتخاب همسر و ازدواج، مهاجرت های بی رویه از روستاها به شهرها و از شهرهای کوچک به شهرهای بزرگ، رشد فزاینده کلان شهرها و کاهش سیستم های کنترل اجتماعی غیر رسمی در جامعه، کاهش پیوندهای اجتماعی و به ویژه فروپاشی منابع سرمایه اجتماعی، بی بهرگی جوانان از سرمایه های فرهنگی مناسب چندهمسری و ازدواج مجدد از جمله متغیرهای مؤثر بر طلاق در حیطه اجتماعی می باشند.


عوارض اجتماعی طلاق:
گذشته از اعضای خانواده، آثار و پیامدهای ناشی از طلاق می تواند اجتماع را تحت تأثیر قرار داده و تبعاتی را در جامعه به همراه داشته باشد. افزایش جرایم اجتماعی، تزلزل اجتماعی و عدم ثبات جامعه، فروپاشی خانواده، به عنوان مهم ترین و اولین نهاد اجتماعی پایه، افزایش هزینه های اجتماعی برای جلوگیری کنترل جرایم و ناهنجاری ها و انحرافات ناشی از طلاق، افزایش کودکان خیابانی و سایر آسیب های اجتماعی همچون فرار از منزل، قتل، خودکشی، اعتیاد، قاچاق و ... افزایش تعداد زنان خودسرپرست و مشکلات معیشتی، روانی اجتماعی و اخلاقی آنان و سایر نابسامانی های شخصیتی، اجتماعی و رفتاری افراد مطلقه و فرزندان آنان از جمله عوارض اجتماعی ناشی از طلاق می باشند.
نظریات اسلام
در دیدگاه اسلام، زن و شوهر در همه امور خانوادگی و روابط بین خویش، از حقوق همسان و برابری برخوردارند، جز اینکه مرد در مدیریت و سرپرستی خانواده و سر و سامان بخشیدن به امر همسر خویش، دارای تکلیفی افزون‌تر است. مرد به سبب پرداخت مهریه، تحمل هزینه زندگی، دفاع از خانواده و مسئولیت زندگی مشترک، از حق سرپرستی بهره‌مند است. البته این سرپرستی نشانه تقرب بیشتر مرد نزد خداوند نیست، زیرا زن و مرد از ریشه واحدی آفریده شده‌اند و هر یک می‌توانند با تقوا و ایمان به خداوند نزدیک شوند.
دختران فراری
از جمله آسیبهای اجتماعی جامعه جوان پدیده شوم و ناهنجار دختران فراری می باشد .به نظر من هیچ یک از آسیبهای اجتماعی نیست که خارج از تاثیر خانواده پدید آمده باشد و هیچ جامعه ای نمی تواند ادعای سلامت کند.دختران چنانچه از خانواده های سالم برخوردار نباشند در دوره ای که با گسترش ارتباطات جمعی مانند ماهواره و رشد سریع دختران دانشگاهی و اشتغال زنان ،خروج از خانه و حتی زندگی مستقل برای تحصیل کرده است متوجه می شویم که باعث فرار بعضی از زنان و دختران می شود.غیر از موارد بالا می توان به اعتیاد خانواده ،مرگ و ازدواج مجدد والدین ،زندان و طلاق در فرار این دختران نقش داشته است.رفتار والدین نیز تقریبا در بیشتر موارد دختران سختگیری و تنبیه های سخت و عدم آرامش به عنوان یکی  از علل فرار ذکر کرده اند.
دختران و زنان فراری به افرادی اطلاق می شوند که به دلایلی مانند متشنج بودن محیط خانواده های نابسامان و تکرار عمل همسرآزاری و کودک آزاری ،اغفال توسط افراد دیگر،ایجاد رابطه جنسی نامشروع،پایبند نبودن به ارزشهای اخلاقی و اجتماعی و یا وجود سایر مشکلات و سبب های اجتماعی مانند فقر ،عدم وجود سرپرست یا بد سرپرست بودن (پدر معتاد)و یا بطور مستقل و برای یافتن زندگی بهتر از خانه فرار می کنند.
دختران فراری به تدریج به زنان خیابانی تبدیل می شوند که راهی تاریک در پیش رو در پیش دارند که برای زندگی و امرار معاش به کارهای ناپسند و نامشروع روی می آورند.

 

شامل 15 صفحه Word


دانلود با لینک مستقیم


دانلود مقاله آسیب ها و انحرافات اجتماعی
نظرات 0 + ارسال نظر
امکان ثبت نظر جدید برای این مطلب وجود ندارد.