ورزش یک اصل مهم در زندگی اغلبزنان است. گر چه نگرانیهایی در موردانجام برخی از انواع تمرینات ورزشیدر طی دوران حاملگی وجود دارد، امابطور کلی ایجاد محدودیت در انجامتمرینات ورزشی ضرورتی ندارد.انجام تمرینات ورزشی مناسب دردوران حاملگی سبب میشود بارداریو زایمان برای زن به صورت یکتجربه خوب درآمده و وحشت اززایمان را کاهش میدهد.
آنچه اهمیت دارد، تغییراتی است که طی چند دهه اخیر در مراقبت های دوران بارداری به وجود آمده است. در گذشته، مادران را از هر نوع ورزش و تحرکی منع می کردند و حرکات نرمشی و پیاده روی را باعث سقط یا زایمان زودرس می دانستند. امروز با تشکیل کلاسهای آمادگی برای زایمان و آموزش تمرین های تنفسی و آماده سازی بدن برای زایمان، بیش از پیش اهمیت ورزش مشخص شده است.
گذشته از مساله آمادگی برای زایمان، اعتقاد بعضی مردم بر این است که بارداری تناسب اندام را خراب نمی کند. افزایش وزن، تغییر رفتارهای جسمانی، تغییر وزن بدن، کاهش نسبی شکم و بزرگی سینه ها موقتی است و مادر عاقل کسی است که این تغییرات را به عنوان یک پدیده موقتی بپذیرد و با ورزش و نرمشهای مناسب در دوران بارداری و پس از زایمان در رفع آن بکوشد.
در دوران بارداری، مرکز ثقل بدن تغییرمی کند و به جلوی ستون فقرات متمایل می شود. به این علت مادر باردار تمایل دارد شانه های خود را به عقب بکشد و در نتیجه حالت فرورفتگی بیش از اندازه ای در ستون فقرات او به وجود می آید که موجب دردهایی در کمر خواهد شد. کم تحرکی، تاثیرهورمون های مثمر ثمر جفت، تغییر در نحوه خوابیدن و برخاستن، این کمردرد را تشدید می کند.
قرارگیری صحیح بدن، جلوگیری از افزایش وزن، نرمش های مداوم روزانه از عواملی است که به برقراری و تناسب اندام کمک می کند.
شامل 20 صفحه فایل word قابل ویرایش
دانلود مقاله ورزش در دوران بارداری و پس از زایمان