زد فایل

مرجع دانلود فایل ,تحقیق , پروژه , پایان نامه , فایل فلش گوشی

زد فایل

مرجع دانلود فایل ,تحقیق , پروژه , پایان نامه , فایل فلش گوشی

دانلود تحقیق مفید بررسی مسیر بیوسنتزی ترپنوییدها

اختصاصی از زد فایل دانلود تحقیق مفید بررسی مسیر بیوسنتزی ترپنوییدها دانلود با لینک مستقیم و پر سرعت .

دانلود تحقیق مفید بررسی مسیر بیوسنتزی ترپنوییدها


دانلود تحقیق مفید بررسی مسیر بیوسنتزی ترپنوییدها

 

 

 

 

 

 

فهرست مطالب

  • ترپنوییدها
  • نقش ترپن ها در متابولیسم اولیه
  • نقش ترپن ها به عنوان متابولیت ثانویه
  • بو و عطر
  • ترکیبات دفاعی
  • کاربرد اقتصادی ترپن ها
  • شکل مسیر بیوسنتزی ترپن ها (MEP, MVA)
  • مروری بر بیوسنتز ترپن ها
  • بیوسنتز IPP
  • مسیر موالونات (MVA)
  • مسیر MEP
  • بیوسنتز ترپنوییدها در گیاهان
  • ترپن سنتازها
  • تنظیم بیان ژن های مهم در بیوسنتز ترپن ها
  • عوامل رونویسی موثر در بیوسنتز ترپن ها
  • اهمیت مسیر DOXP یا MEP و نحوه تنظیم مسیر MEP
  • تنظیم بیان ژن HMGR
  • تنظیم بیان ژن ترپن سنتازها

تعداد صفحات:13

با فرمت ورد و با قابلیت ویرایش

ترپنوییدها

ترپنوییدها ترکیبات مشترک در بیشتر گیاهان (  (ubiquitousهستند که بعضی از آنها برای حیات گیاه ضروری می باشند   .(Rohme, 1999)

درسال 1982، Galsby فهرستی مشتمل بر بیش از 10 هزار ساختار شناخته شده ارایه کرد. بزرگترین گروه ترکیبات طبیعی ترپنوییدها هستند که در حال حاضر بین 22-15 هزار ترکیب تعیین خصوصیت شده و شناخته شده است (Gershenzon and Corteau, 1991) در مقایسه حدود 10 هزار آلکالوئیدها و حدود 8 هزار ترکیب فنولیک به همراه فلاونوئیدها شناسایی شده است. از زمان های بسیار قدیم ترپنوئیدها به عنوان اسانس، مواد معطر و در صابون، دتروها و رنگدانه ها مورد استفاده واقع شده اند. مونوترپن ها و سزکویی ترپن ها فرار بوده و معمولا دارای بو می باشند. به عنوان مثال کامفور یک مونوترپن آروماتیک می باشد که از قرن 11 میلادی به خاطر خاصیت طعم دهندگی مورد تجارت قرار گرفته است .(Banthorpe, 1991)

به طور عموم ترپنوییدها غیر اشباع، چربی دوست و به طور عمده حلقوی هستند که ممکن است بیشتر اکسیژن دار شوند و گروه های عاملی مختلفی به آنها اضافه شود. این گونه ترکیبات از قرن 19 مورد مطالعه قرار گرفته اند و خصوصا از زمانی که Wallach قانون ایزوپرن بیوسنتز ترپنوییدها را مطرح نمود (Fowler et al. 1999) این قانون بیان می دارد که ترپنوییدها از اتصال سر به دم واحدهای ایزوپرن 5 کربنی به هم حاصل می شوند و Isopentrnyl Pyrophosphate (IPP) به عنوان واحد شکل دهنده تمام ترپن ها در نظر گرفته شد. به طور کلی در تمام قوانین استثناهایی وجود دارد و در این مورد نیز اتصال دم به دم و به سر به سر واحدهای ایزوپرن نیز رخ می دهد، اما این امر به ندرت صورت می پذیرد. ترپن ها گروه بزرگی از ترکیبات طبیعی هستند که دارای تنوع بالای شیمیایی و عملکردی می باشند. اگر چه بعضی از ترپن ها دارای نقش حیاتی در متابولیسم اولیه یوکاریوت ها و باکتری ها و آرکئا می باشند اما اکثریت آنها در سوخت و ساز ثانویه نقش دارند که دارای نقش مهم در ارتباطات و دفاع می باشند و نقش حیاتی آنها در رشد و تولید مثل به نسبت بسیار کمتر می باشند (Harborne, 1991). ترپن ها بزرگترین و متنوع ترین ساختارهارا در ترکیبات طبیعی گیاهی به خود اختصاص داده اند.

واژه ترپن و ترپنوییدها از تورپنتین گرفته شده است که از تقطیر رزین کاج حاصل شده است. با این وجود ترپنوییدها همچنین به عنوان ترکیبات مرتبط با ساختار ترپنی نیز در نظر گرفته می شوند که شامل اکسیژن و گروهای عملکردی مانند، الکل ها، آلدهیدها و کتون ها می باشند. ترپن ها همچنین دسته وسیع تری از ایزوپرنوییدها را می توانند شامل شوند که تنوع ترکیبات طبیعی مشتق شده از ایزوپرن 5 کربنی (2-متیل- 1، 3 بوتادین) را شامل می شوند. ترپن ها بر اساس واحدهای ایزوپرنی 5 کربنی به ساختارهای همی ترپن (C5)، مونوترپن (C10)، سزکویی ترپن (C15)، تری ترپن (C30)، تتراترپن(C40) و پلی ترپن (C5)n  تقسیم بندی می شود (Chappell et al., 1995)

نقش ترپن ها در متابولیسم اولیه

ترپن ها پیش ماده مورد نیاز را برای بیوسنتز تعداد کمی از متابولیت های ضروری در مقایسه با متابولیت های ثانویه فراهم می کنندف اما این تعداد کم بسیار مهم می باشند. اینها شامل استرول ها که باعث استحکام و تثبیت غشاهای یوکاریوتی می شوند. همچنین به عنوان پیش ماده برای هورمون های استروییدی به عنوان مثال کورتیزول و استرایدول نیز می باشند. در گیاهان ترپن ها در بیوسنتز فیتوهورمون های اسید جیبرلیک، اسید آبسیزیک و سیتوکینین ها نقش دارند. آنها همچنین به عنوان پیش ماده های بیوسنتزی برای رنگدانه های فتوسنتنیک کارتنویید و زنجیره جانبی فیتول در کلروفیل و اجزای کوآنزیم های حامل الکترون مانند کوینون و یوبیکویتین و پلاستیکوینون نقش دارند

نقش ترپن ها به عنوان متابولیت ثانویه

بو و عطر

عطر و بو شامل مخلوط متنوعی از ترکیبات  با وزن مولکولی کم می باشد که به طور غالب ترکیبات شیمیایی چربی دوستی هستند که از مسیرهای ایزوپرنوییدی، لیپوکسیژناز و فنیل پروپانویید مشتق می شوند (Knudsen and Gershenzon, 2006). این ترکیبات به طور عموم شامل مونوترپنی مانند لینالول، لیمونن، مایکرن، اوسیمن و ژرانیول و سزکویی ترپن های فرنسن، نرولیدول، کاریوفیلن و ژرماکرن می باشند. اینگونه ترکیبات معمولا در گیاه به عنوان جذب کننده عمومی وهمچنین به عنوان عوامل گرده افشان گیاهی عمل می کنند (Pellmyr, 1986). فرار بودن اینگونه ترکیبات به آنها این قابلیت را می دهد که بتوانند به عنوان پیام رساننده های شیمیایی با دامنه وسیع به کار گرفته شوند.

 


دانلود با لینک مستقیم


دانلود تحقیق مفید بررسی مسیر بیوسنتزی ترپنوییدها
نظرات 0 + ارسال نظر
امکان ثبت نظر جدید برای این مطلب وجود ندارد.