سیستمهای اطلاعات مدیریت (MIS) نقشی بسیار مهم و کلیدی در سازمانهای هزارۀ سوم دارند.
امروزه نظامهای اطلاعات تأثیر شگرفی بر ساختار سلسله مراتبی سازمانها دارند؛ به گونهای که مدیران سطوح مختلف، خود را بینیاز از این اطلاعات نمیدانند.
به هر حال، یکی از عوامل مؤثر در بهبود نظام تصمیمگیری در سازمان، وجود سیستمهای اطلاعاتی است که البته این نظامها باید دقیق، صحیح و به هنگام باشند.
دانشگاهها و مراکز آموزش عالی کشور از جمله سازمانهایی هستند که به اطلاعات دقیق، صحیح و به روز برای تصمیمگیریهای راهبردی در زمینههای آموزشی، پژوهشی، فرهنگی و … نیاز دارند. در زمینه فرهنگ سازمانی دانشگاه و نقش سیستمهای اطلاعاتی در تغییرو جابه جایی عنصار آن – که موضوع این مقاله است- تا کنون مطالعهای علمی و منسجم در کشور انجام نگرفته است. لذا به نظر میرسد با توجه به کمبود منابع پژوهشی در این مورد، لازم است پژوهشهایی در این باره به انجام برسد.
مقاله حاضر در پی شناخت بیشتر فرهنگ حاکم بر دانشگاه، عناصر مهم آن و نیز تأثیر سیستمهای اطلاعاتی بر تغییر و جابجایی این عناصر است.
تعریف اطلاعات
اطلاعات، عبارت از دادههایی است که در بافتی معنادار و مفید جای میگیرد و دراختیار دریافت کننده قرار داده میشود تا ازآنها برای تصمیمگیری استفاده کند. اطلاعات، متضن انتقال و دریافت آگاهی و دانش است ( تهرانی و کاظمی 1380)
اطلاعات، آگاهی و هوشیاری میدهد، شگفتی میافریند، انگیزه ایجاد میکند و از عدم اطمینان میکاهد.
سیستم های اطلاعاتی
دو زمینه عمده که سیستمهای اطلاعاتی را تعریف میکنند، عبارتند از اجزای تشکیل دهندۀ سیستمهای اطلاعاتی و نیروهای طراح اثر گذار بر این اجزا.
1- اجزای تشکیل دهنده، که شامل شش جزء هستند: درون داد مدلها ، برون داد ، فناوری ، پایگاه دادهها ، و کنترلها .
شامل 20 صفحه فایل word قابل ویرایش
دانلود مقاله نقش سیستمهای اطلاعات مدیریت (MIS) بر عناصر فرهنگ سازمانی دانشگاه