ورزش با تعرق و افزایش ضربان قلب ، کاهش اضطراب و افسردگی را موجب می شود
ورزش مستمر به طوریکه بدن شروع به تعرق کند ، باعث افزایش تراوش آنزیمهای آندورفین ، آنکفالین و دانپورفین که خاصیت تسکین دهندگی دارند می شود .
دکتر حسین نجمی ، استاد دانشکده علوم توانبخشی دانشگاه علوم پزشکی ایران ، در گفت و گو با سر دبیر بخش ورزشی تبیان در خصوص نقش ورزش در جلوگیری از اعتیاد افزود : ورزشی که باعث تعرق شود و ضربان قلب را افزایش دهد ، بدن را وادار به ترشح آنزیمهای مسکنی می کند که باعث کاهش اضطراب ، افسردگی و افزایش انبساط خاطر و تقویت روحیه می شود .
وی در ادامه با اشاره به نقش ورزش مستمر در افزایش هورمون رشد ، خاطر نشان کرد : هورمون رشد که باعث ایجاد انگیزه ، شور و شوق زندگی در فرد می شود ، در سن 20 سالگی حداکثر تراوش خود را دارد و طبق تحقیقات متخصصین در هر 10 سال ، 15 درصد از تراوش این هورمون کاسته می شود ،در حالیکه ورزش مرتب میزان تراوش هورمون رشد را در سنین بالا در بدن تنظیم می کند .
دکتر نجمی با اشاره به نقش ورزش در ایجاد روحیه نشاط و از بین بردن افسردگی گفت : ورزش مرتب می تواند با افزایش روحیه ی شادی و نشاط ، افسردگی را در فرد کاهش دهد و تا حدودی جایگزین مواد مسکن خارجی می شودکه از خارج به بدن وارد می شود . به طور کلی زمانیکه فرد توسط ورزش به روحیه ای با نشاط دست یافته و بر اضطرابها و افسردگی های خود غلبه نمود ،نیازی به مواد مخدر ندارد .
وی یکی دیگر از فواید ورزش را جلوگیری از فشار خون و سکته های قلبی و مغزی دانست و گفت : از دیگر فواید ورزش مستمر ،کاهش چربی مضر خون( L.D.L ) و افزایش چربی مفید خون مانند ( H.D.L ) است که این امر از تجمع چربی داخل عروق و تنگی و انسداد رگها جلوگیری می کند و در مجموع از وقوع سکته های قلبی و مغزی و افزایش فشار خون جلوگیری می کند .
وی تصریح کرد : پس زمانیکه در اثر ورزش سیستم ایمنی بدن قوی تر شد ، سلولهای سرطانی نیز کمتر خود را نشان می دهند و این امر موجب کاهش احتمال بروز سرطان در افراد است .
شامل 18 صفحه فایل word قابل ویرایش
دانلود مقاله نقش ورزش در جلوگیری از اعتیاد