پروژه طرح ریزی یک واحد صنعتی مواد غذایی ( کارخانه صنعتی مینو خرم دره )
با فرمت ورد 52 صفحه
تاریخچه کارخانه
«کارخانه صنعتی مینو» ی خرمدره در 85 کیلومتری شهرستان زنجان در زمینی به مساحت 54 هکتار در سال 1352 شمسی به دست آقای خسرو شاهی که زمینها را با قیمت مناسبی خریداری کرده بود، تاسیس شده است. در سال 1352 شمسی تقریباً "نیمی از ساختمانهای آن احداث و قسمت زیادی از دستگاه ها از کشورهای آمریکا، انگلیس، آلمان، ایتالیا و چند کشور دیگر خریداری شد و به کشور وارد گردید و توسط مهندسان همان کشورها پیلوت کارگاه ها طراحی ،و دستگاه ها نصب شدند.
پس از نصب و راه اندازی دستگاه ها در سال 1352 شمسی تمامی مهندسان و کارکنان خارجی از مسیر هدایت کارخانه خارج شدند و آقای خسروشاهی برای اداره کارخانه ار کارگران بومی و متخصصان داخلی استفاده کردتا اینکه کل کارخانه ای که اینک وجود دارد در سال 1354 شمسی به بهره برداری رسید که در آن زمان یکی از بزرگترین و معروفترین کارخانه های تولید مواد غذایی نه تنها در ایران بلکه در خاورمیانه بود . تمامی محصولات به علت کیفیت بالا و مدیریت ممتاز صادر می شدند تا اینکه با وقوع انقلاب شکوهمند اسلامی اداره این کارخانه به دولت سپرده شد و تا کنون نیز ، زیر نظر مدیران دولتی اداره میشود.
«کارخانه صنعتی مینو» دارای محصولات متنوعی از قبیل: بیسکویت، ویفر، پفک نمکی، کیک، تافی آبنات می باشد ، با این حال این کارخانه با تولید روزانه 180 تن مواد غذایی و 150 تن آرد مورد نیاز خود و منطقه مشغول به کار می باشد.قابل ذکر است که این کارخانه دارای گواهینامه ISO 9000 نیز میباشد.
هدف پروژه:
هدف از این پروژه آشنایی با محیط کار و همچنین طرح ریزی یک واحد صنعتی برای ایجاد فضای مناسب و همراه با حداکثر تولید و حداقل هزینه میباشد.
جمع آوری اطلاعات
قبل از بررسی نحوه فرآیند تولید این کارخانه، نوع و نحوه استقرار ماشین آلات این کارخانه را بررسی میکنیم.نحوه استقرار ماشین آلات این کارخانه بر اساس فرآیند(محصولی) میباشد.
مدیریت و نحوه اداره:
لیست تجهیزات و ماشین آلات کارگاههای تولیدی کارخانه مینو
نحوۀ خمیر سازى:
حجم دهنده ها :
امولسیفایر
آب
شیر
انواع کیک
انواع یک به دو دسته کلی تقسیم می شوند :
1 ـ High ratio که در آنها :
مقدار شکر بیشتر از آرد است.
مقدار تخم مرغ باید بیشتر یا مساوی مقدار روغن باشد.
2- Iow ratio که در آنها :
مقدار شکر کمتر از آرد است.
مقدار مواد مایع بایدمعادل مقدار شکرباشد.
مقدار روغن باید کمتر از تخم مرغ باشد.
انواع مختلف کیک های این گروه عبارتند از :
مقدار مواد مایع بیشتر از شکر است.
مراحل تولید کیک :
مخلوط کردن اجزای کیک
روش مخلوط کردن دو مرحله ای :
روش گرم کردن :
روش مخلوط کردن یک مرحله ای :
روش Blending :
قالب گیری خمیر کیک :
پخت کیک :
سرد کردن کیک :
فرآیند تولید:
نواقص کیک :
شکل فرایند عملیات
نام عملیات: تخم مرغ
شکل فرآیند عملیات
نام عملیات: ضایعات
شکل فرآیند عملیات
نام عملیات: روغن
شکل فرآیند عملیات
نام عملیات:شکر
شکل فرآیند عملیات
نام عملیات:شربت اینورت
شکل فرآیند عملیات
نام عملیات: گندم
شکل فرآیند عملیات
نام عملیات:گلوکز
شکل فرآیند عملیات
نام عملیات:آب
شکل فرآیند عملیات
نام عملیات:اسید پیروفسفات سدیم
شکل فرآیند عملیات
نام عملیات:نمک و جوش شیرین
شکل فرآیند عملیات
نام عملیات:نشاسته و متابی سولفیت سدیم
شناسنامه ماشین آلات
جدول مشخصات دستگاههای کارگاه کیک
فرم محاسبات تعداد ماشین آلات
محاسبه نیروی انسانی
برگ محاسبه نیروی انسانی
آشپزخانه و غذاخوری
نگهبانی
بهداری
نمازخانه
دریافت و ارسال
رختکن و دستشویی
پارکینگ
برگ فضای کل کارخانه(قسمت کیک)
نمودار رابطه بین فعالیتها
مقادیر رابطه نزدیکی
پروژه طرح ریزی یک واحد صنعتی مواد غذایی