زد فایل

مرجع دانلود فایل ,تحقیق , پروژه , پایان نامه , فایل فلش گوشی

زد فایل

مرجع دانلود فایل ,تحقیق , پروژه , پایان نامه , فایل فلش گوشی

دانلود مقاله اکوسیستم نیشابور

اختصاصی از زد فایل دانلود مقاله اکوسیستم نیشابور دانلود با لینک مستقیم و پر سرعت .

دانلود مقاله اکوسیستم نیشابور


دانلود مقاله اکوسیستم نیشابور

 

مشخصات این فایل
عنوان: اکوسیستم نیشابور
فرمت فایل :word(قابل ویرایش)
تعداد صفحات: 38

این مقاله در مورد اکوسیستم نیشابور می باشد.

بخشی از تیترها به همراه مختصری از توضیحات هر تیتر از مقاله اکوسیستم نیشابور

موقعیت جغرافیایی استان خراسان
استان خراسان با مساحتی معادل 313335 کیلومتر مربع، وسیع‌ترین استان کشوراست و در حدود یک پنجم مساحت ایران را تشکیل می‌دهد. این استان از شمال و شمال شرق به جمهوری ترکمنستان، از شرق به کشور افغانستان، از جنوب به استان سیستان و بلوچستان و از غرب و شمال غربی به استان یزد، اصفهان، سمنان و گلستان محدود می‌باشد. بر اساس آخرین تقسیمات کشوری استان خراسان دارای 23 شهرستان، 54 شهر، 24 بخش و 224 دهستان و 7996 آبادی دارای سکنه است.

نیشابور
نیشابور» شهری است در قلب خراسان، ساختن نیشابور را به شاپور اول ساسانی نسبت می دهند و اسم شهر را به معنی «نهاده نیک شاپور» می دانند.
«ابرشهر» نام قدیم نیشابور است، احتمال دارد که این نام در اصل شهر آپارناک یا آپارنی و جایگاه یکی از سه قبیله مهم پارت بوده باشد که شاهنشاهی نیرومند اشکانی را بنیاد کردند......(ادامه دارد)

زمین لرزه های نیشابور
ماهی سیاه کوچولو در وبلاگ«نیشابور؛ شهر آناهیتا»، در مقاله ای کوتاه،موضوع پراهمیت زمین لرزه های نیشابور را به رشته بررسی درآورده، و در پایان نیز نتایج و راهکارهایی را ارایه داده است، با هم مقاله مذکور را می خوانیم:
«زلزلــه های ویران کننـده، همراه با نابــودی سازه ها و مردم، دگرریختی های زمین از جمله زمین لغزه، بطور متواتر بر این گستره وارد آمده است. تمامی زلزله هایی که بر پیکره ی نیشابور وارد آمده، به دلیل نبود دسترسی به اطلاعات و ثبت داده ها، در جدول و نوشتار نیامده است. برخی به خاطر اینکه خرابی به بار نیاورده، به ثبت و ضبط نیامده است. بعضی از نواحی نیز به دلیل نبود دسترسی و ضعف ارتباطات در ذهن تاریخ هم باقی نمانده  است......(ادامه دارد)

«نام نیشابور به اشکال و الفاظ مختلف آمده است. به نظر می رسد صحیح ترین و زیباترین نام آن همان نشابور (Noshabour) است که هم اکنون با لهجه زیبای این شهر و شهر های مجاور تلفظ می گردد. حجم عظیمی از مطالب کتاب های تاریخی ایران و ممالک همجوار در خصوص نشابور است و کمتر کتابی از هنر ها و هنر مندی ها، علما و دانشمندان، رزم آوران و عارفان و وزراء و کارگزاران تیزبین آن سخن نگفته است تا آنجا که می توان در خصوص این شهر دایرت المعارفی نوشت پربار تر از بریتانیکا.
انبوه مطالبی که در کتب گذشتگان آمده، تنها مشتی از خروارها معارف و عظمت های این کهن شهر و کهندژ شرق است. شهری آراسته به مساجد، خانقاه ها، مدارس، دیرها، بازارها و سراچه های ارباب حرف گوناگون که هرکدام در راسته ای و تیمچه ای آهنگ زندگی می نواختند، شهری که در آن ده ها وزیر برخواسته و هزاران عالم و دانشمند به عالم علم تقدیم شده و خاک پاکش چون کهربا، عقول اهل علم و عرفان، فلاسفه، فقها و جهانگردان زیادی را مجذوب خویش ساخته است.
نشابور به روایت تاریخ دیرسال خود ده ها بار آماج حملات دشمنان واقع شده است. اولین .....(ادامه دارد)

د: خودباوری و خوداتکایی فرهنگی شهر؛
زمینه های جغرافیایی، ارتباطی، اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی، خود موجب پیدایش  زمینه دیگری جهت دوام نیشابور گردید و آن خودباوری مردم شهر و خوداتکایی فکری و فرهنگی بود که از مفهوم شهر بودن و شهری بودن مردم آن ناشی می شد، مفهومی که در قرون میانه رواج داشت و جا افتاده بود. داشتن عنوان شهری برای ساکنان نیشابور، در مقابل روستایی و زندگی در شهر خود یک افتخار بود زیرا شهر ها مجمع علما، دانشمندان، مشایخ و نخبگان و بزرگان صاحب نام بود. آنجا محلی بود برای بدست آوردن نام و آوازه و بروز هنرها، از این روست که محل اجتماع شخصیت های برجسته محسوب می شد، شخصیت هایی که خود موجب اعتبار، پویایی و بقای زندگی برتر شهری می شدند»......(ادامه دارد)

عمر خیام و نیشابور
اساسا وجود شهر نیشابور تا به امروز دلیل زنده ای حاکی از روح شکست ناپذیر و نیروی زندگی مردم آن زمان است . چه این شهر مکرر در معرض محاصره و تاخت و تاز و زلزله واقع شده است . امروز نیشابور انعکاس غم انگیزی از گذشته درخشان آن می باشد . اکنون دیگر اولین اشعه ی خورشید بر کنگره ی قصر سلطان نمی تابد . مناره ی باریک و ظریف آنجا مدتی است که سرنگون شده و کاروانسراهای آن فرو ریخته و مبدل به توده های خاک گردیده . دیگر گل سرخ به لب روخانه نمی روید ، چه بستر رودخانه ها خشک شده و باغها از بین رفته و در قهوه خانه ها بسته شده است . امروز فلسفه شاعر فقط در باره ی خود مردم صدق نمی کند چه اگر عمر خیام امروز می زیست می توانست.....(ادامه دارد)

بخشی از فهرست مطالب مقاله اکوسیستم نیشابور در پایین آمده است.

(استان خراسان)
موقعیت جغرافیایی استان خراسان
آثار تاریخی نیشابور:
زمین لرزه های نیشابور
بیابان         
اطلاعات اولیه
مشخصات بیابان از نظر آب و هوا
جانوران و سازگاری آنها به خشکی
گیاهان و سازگاری آنها به خشکی
خاک بیابان
اقلیمهای بیابانی
گرم شدن زیاد منطقه بر اثر تابش خورشید
فشار زیاد جنب حاره‌ای
جریانهای آب سرد ساحلی اقیانوسها
انسان چگونه موجب گسترش بیابانها می‌شود؟
.....(ادامه دارد)

 


دانلود با لینک مستقیم


دانلود مقاله اکوسیستم نیشابور
نظرات 0 + ارسال نظر
امکان ثبت نظر جدید برای این مطلب وجود ندارد.