مشخصات این فایل
عنوان: صرع
فرمت فایل: word( قابل ویرایش)
تعداد صفحات: 18
این مقاله درمورد صرع می باشد.
خلاصه آنچه در مقاله صرع می خوانید .
درمان داروئی صرع:
درمان دارویی صرع با کشف اثر ضد تشنجی داروی برمید پتاسیم در سال 1857شروع شده شد. این دارو تا بیش از هفتاد سال ، داروی ترجیحی در درمان صرع بود. پس از آن فنوباربیتال در سال 1912 کشف و سنتز شد. 25 سال بعد از کشف فنوباربیتال در سال 1938 فنی توئین و سپس تری متادیون معرفی گردیدند. کاربازماپین نیز در سال 1967 وسدیم والپروات در سال 1974معرفی شدند.بعد از 15 سال ، سه درائی ضد تشنج جدید فلبامات ،لاموتریژین و گاباپنتین به بازار عرضه شدند وسپس داروهای جدید دیگری نیز معرفی گردیدند.
نسل جدید داروهای ضد صرع اغلب در درمان صرع ها ی نقاوم به درمان استفاده می شوند. در 70% موارد ، حملات صرع با یک دراو بطور کامل کنترل می گردد. در 10 % موارد شدت و فراکانس حملات کاهش یافته و در 20% باقیمانده نیز ، علی رغم درمانهای مناسب دارویی ، حملات غیر قابل کنترل و مقاوم باقی می مانند.
اگر پزشک داروهای ضد جنون را تجویز می کند، بیمار باید بداند که طول دروه درمان طولانی مدت خواهد بود. در اغلب موارد در صورتیکه بیمار به مدت چند سال هیچ حمله ضد تشنجی نداشته باشد. پزشک تصمیم به کاهش تدریجی و نهایتا قطع دارو خواهد گرفت.
هدف :
هدف از درمان دارویی ، قطع یا به حداقل رسانیدن تعداد تشنج ، بدون ایجاد عوارض جانبی جدی و خطرناک می باشد. دردرمان دارویی صرع بایستی بین کنترل صرع و عوارض دارویی بالانس مناسب برقرار گردد.
انتخاب دارو:
انتخاب دارو بستگی به عوامل مختلفی از جمله سن بیمار ، نوع تنشج ، تداخل دارویی ، سهولت مصرف دارو و عوارض دارویی دارد.
الف ـ سن بیمار : بعضی از داروهای ضد صرع ، در دوره های سنی مختلف ، عوارض متفاوت و خاصی را نشان می دهند. مثلا داروی سدیم والپروات در نوزادی وشیرخوارگی احتمال عارضه کبدی بیشتری نسبت به سنین جوانی و میانسالی دارد.
ب ـ نوع تشنج : هرگاه از داروهای ضد صرع بر روی نوع خاصی از صرع ، مؤثرتر هستند. مثلا داروی اتوسوکسیماید، برروی حملات آبسانس یا صرع کوچک ، تاثیر بهتری نسبت به حملات صرع بزرگ خواهد گذاشت .
تداخل دارویی:
گاه پزشک برای کنترل صرع مجبور به تجویز دو یا چند داروی ضد صرع بصورت همزمان می باشد. در این موارد انواع خاصی از داروها می توانند اثرات جانبی همدیگر را تشدید کنند که در این صورت ،جهت کاهش این مشکل ، بهتر است داروهایی انتخاب شوند که تداخل کمتری باهم دارند.
د- سهولت مصرف دارو:در درمان فرد مصروع ، وقتی دو دارو به یک نسبت در کنترل حملات مؤثرند، دارویی انتخاب می شود که نحوه مصرف آن آسانتر باشد. مثلا پزشک به جای مصرف سه وعده دارو در روز یک وعده از آن را برای بیمار تجویز نماید.
و ـ عوارض دارویی : بعضی داروها می توانند عوارض گوارشی ،پوست ومو، اختلالات کبدی ، کلیوی ؤ خونی ؤ عوارض مربوط به دستگاه سیستم عصبی مرکزی ( گیجی ، خواب آلودگی ،اختلال تعادل و اختلال شناختی ) ، اختلال جنسی ، اختلال متابولیسمی ( متابولیسم کلسیم ) ، اختلال در رشد لثه و تغییر اشتها را ایجاد کنند لازم به تضیح است عوارض کلی ذکر شده مربوط به تمام داروهای ضد جنون نیست . بلکه یک داروی خاص تمام عوارض فوق را ایجاد نمی نماید بلکه عارضه هر دارو محدود می باشد. از طرفی اگر برای دارویی عارضه بخصوصی ذکر شده است ، به این مفهوم نیست که مصرف داروی فوق در هر فرد ، حتما منجر به ایجاد عارضه مذکور خواهد شد. مثلا ممکن است فردی اختلال گوارشی یا حساسیت پوستی نسبت به دارویی پیدا کند، ولی فرد دیگر با همان دارو هیچ عارضه ای نداشته باشد. اینکه بیمار کدام یک از عوارض فوق را پیدا میکند بستگی به نوع دارو ، تعداد داروها و پاسخ فردی دارد. در بعضی موارد شروع مصرف دارو به میزان کم و افزایش تدریجی آن ( تا رسیدن به مقدار مناسب ) سبب کاهش بروز عوارض دارویی می شود.
در نهایت با وجود همه عوارضی که برای مصرف دارو ذکر گردید ، توجه به اینکچگونهه الزامی است که مصرف صحیح دارو، با در نظر گرفتن تمام عوارض آن ضروری و اساسی است و قطع خودسرانه آن می تواند عواقب جبران ناپذیری داشته باشد.
مصرف منظم داروها از اصول بنیادی در درمان صرع می باشد
چگونه صرع خود را کنترل کنید
ثبات در مصرف منظم دارو و پیگیری مناسب ، از ویژگیهای کنترل دقیق صرع است . به جای اینکه صرع بر شما مسلط گردد، شما باید صرع خود را کنترل کرده و برآن مسلط یابید. برای این هدف باید با پزشک خود جهت اجرای سه اصل مهم : مصرف منظم دارو ، کنترل عوامل برانگیزاننده صرع و توصیه های ایمنی ، همکاری کنید.
رعایت نظم در مصرف داروهای ضد صرع ، از جمله نکات ضروری است. به عبارت دیگر ، هرچه شما انظباط بیشتری در برنامه رژیم درمانی تجویز شده از طرف پزشک خود داشته باشید ، صرعتان بهتر کنترل می شود که در نهایت ایم امر می تواند به سازگاری بهتر شما با محیط کمک کند. بنابر این پزشک با تنظیم داروها ، نقش مهمی در جهت کنترل حملات شما دارد. برای رسیدن به این هدف ، باید مانند یک همکار با او تشریک مساعی کنید و تا تنظیم سطح درمانی دارو ، مراجعات لازم به پزشک را ادامه دهید.
مسلم است هر شخص مصروع با مشکلاتی مانند بیکاری ، کم کاری ، محدویت در به دست آوردن شغل ، وغیره... مواجه می باشد. اما به رغم تمام مشکلات ، تاریخ گواه بیماران مصروعی است که توانسته اندنویسنده ، شاعر و سیاست مدار معروفی بشوند و کارهای موفقیت آمیزی انجام بدهند.
صرع به خودی خود خطر جدی برای افراد ندارد و اگر آن را کنترل کنید ، می توانید از پیامد های ناگوار احتمالی آن جلوگیری کنید.
برای سلامت بهتر
با اجرای دقیق نکات زیر ، می توانید زندگی پرنشاط ، سالم و طولانی تری برای خود فراهم کنید:
داروهای خود را همه روزه مطابق برنامه تعیین شده مصرف نمایید و دستورهای پزشکتان را به دقت اجراکنید.
سعی کنید از یک رژیم غذایی مناسب پیروی کنید تا شما را از بیماریها ، به ویژه یبوست کصون بدارد.
باید بر روی برنامه ورزشی مناسب و سبک داشته باشید.
باید برروی برنامه زندگی خود کنترل داشته باشید ، نه آنکه برنامه زندگی ، شما را کنترل کند. بع اندازه کافی بخوابید، مدت زمان طولانی و مداوم هم کار نکنید.
بیمارانی که از داروی فنی توئین استفاده استفاده می کنند در نعرض خطر بیماریهای مربوط به لثه دندان قرار دارند، بنابراین باید در رعایت بهداشت دهان ودندان خود کوشا باشند.
از سخت کار کردن ، فشارهای روحی ـ عصبی و خسته کردن خود اجتناب کنید.
پیشگیری از صرع :
علت ابتلا به صرع در 70 % مبتلایان شناخته نمی شود. بدیهی است در چنین مواردی پیشگیری نیز امکان پذیر نخواهد بود. علاوه بر این در بسیاری از موارد هم که علت پدید آیی صرع معلوم و مشخص است، پیشگیری از ابتلا به صرع ممکن نیست . در این زمینه می توان به صرع ناشی از تومور ( غده های ) مغزی ، نابهنجاری های مغزی با زمینه ژنتیکی و همین طور به صرع توام به عقب ماندگیهای ذهنی اشاره کرد.
به هرحال در معدودی از موارد امکان پیشگیری از ابتلای به صرع وجود دارد که در این مورد می توان به نکات زیر اشاره کرد:
صرع ناشی از مراقبتهای نادرست دوران جنینی – نوزدای
غفونتهای مغزی
بیماریهای عفونی بدو تولد یا ابتدای طفولبت
از دست دان آب و مواد معدنی در دوران شیرخواری
حملات کنترل نشده از تب
ضربات مغزی
پیشگیری اولیه
ده هاسال پیش به علت عدم تکنولوژی پزشکی انجام زایمانهای سنتی و عدم کنترل بیماریهای عفونی ، این امر رویای بیهوده ای بیش نبود. ولی در حال حاضر با استفاده از تسهیلات و امکانات ، به نوعی از پدید آیی این بیماری جلوگیری شده است. چنانچه با بالا رفتن امکانات پزشگی ، مثل بهداشتی کردن زایمانها، مشاوره ژنتیک ، مراقبت های دوران جنینی – نوزدادی ، ایمن سازی ، کنترل تشنجات ناشی از تب و جلوگیری از صدمات سر وکنترل بیماریهای قلبی وعروقی می توان از پدید آیی بسیاری از بیماریها از جمله صرع جلوگیری کرد.
پیشگیری ثانویه :
با درمان به موقع و پیگیری مناسب ، در بیش از 70% مبتلایان ، حملات صرع را می توان کنترل کرد. علاوه بر دارو درمانی با آموزش های لازم به بیمار و خانوداه وی ، می توان از بروز بسیاری از حملات صرع در فرد جلوگیری کرد. همچنین تغییر در نگرش عمومی نسبت به صرع ، حمایتهای روانی از طرف خانواده ، وسایل ارتباط جمعی و انجمنهای حکایت کننده از بیماران مصروع نیز در این امورد نقش مهمی دارند.
پیشگیری ثالثیه :
تلاش در جهت توانبخشی روانی ـ اجتماعی و شغلی مصروع ، سبب ارتقاء کیفیت زندگی و ممانعت از عمیق شدن مشکلات روحی ناشی از صرع می شود. چنانچه یک فرد مبتلا به صرع ممکن است در عملکرد خانوادگی یا شغلی و اجتماعی دچار مشکل شده باشد که در این مواقع توانبخشی اجتماعی و حرفه ای می تواند مفبد واقع شود.اولین قدم در توانبخشی اجتماعی و حرفه ای و........دارو درمانی می باشد،تا از این طریق حملات فرد به طور نسبی یا کامل تحت درمان در آید.
بطور کلی در مورد مصروعین هرچه کمتر بهتر لازم است در تمام زمینه ها اعم از زمینه های اجتماعی ، ورزشی ،
حرفه ای و ........در نظر گرفته شود. با این وجود بایستی یاد آور شد که بعضی از نحدودیتها برای سلامتی فرد مصروع ضروری است که این امر باید به ویژه در محیط کار وی در نظر گرفته شود، نظیر محدودیت برای کار کردن با ماشینهای سنگین یا ماشین آلات در حال چرخش ، کار کردن در ارتفاعات و با وسایل برنده ، تحقیقات نشان داده که وقتی حرفه مصروعین متناسب با مشکل آنها انتخاب شود، امکان بروز خطرات خیلی کم و در حد افراد عادی خواهد بود.
بخشی از فهرست مطالب مقاله صرع
صرع چیست؟
صرع عمومی ( ژنرالیزه )
الف ـ صرع بزرگ
آلودگی است وشدیدا احساس خستگی می کند.
ب ـ صرع کوچک
صرع موضعی
تشنج های نمایشی (هیستریک)
تشنج تب :
در موقع بروز حمله صرع بزرگ چه باید کرد؟
عوامل تشدید کننده و تسریع کننده صرع
آیا صرع ارثی است؟
علل صرع
درمان داروئی صرع:
هدف :
انتخاب دارو
تداخل دارویی:
مصرف منظم داروها از اصول بنیادی در درمان صرع می باشد
تشخیص در مدرسه
چگونگی برخورد با تشنج در مدرسه :
تشنج های نمایشی (هیستریک)
چگونه صرع خود را کنترل کنید
از سخت کار کردن ، فشارهای روحی ـ عصبی و خسته کردن خود اجتناب کنید.
پیشگیری از صرع :
پیشگیری اولیه
پیشگیری ثانویه :
پیشگیری ثالثیه :
دانلود مقاله صرع