زد فایل

مرجع دانلود فایل ,تحقیق , پروژه , پایان نامه , فایل فلش گوشی

زد فایل

مرجع دانلود فایل ,تحقیق , پروژه , پایان نامه , فایل فلش گوشی

تحقیق در مورد تقسیم کار, دور کیم (وجدان کاری )

اختصاصی از زد فایل تحقیق در مورد تقسیم کار, دور کیم (وجدان کاری ) دانلود با لینک مستقیم و پر سرعت .

تحقیق در مورد تقسیم کار, دور کیم (وجدان کاری )


تحقیق در مورد تقسیم کار, دور کیم (وجدان کاری )

لینک پرداخت و دانلود *پایین مطلب*

فرمت فایل:Word (قابل ویرایش و آماده پرینت)

 تعداد صفحه18

تقسیم کار یکی از مفاهیمی است که مورد کابرد جامعه‌شناسان بوده است و عمدتاً امیل دورکیم در کتابی با همین عنوان به آن پرداخته است. «پیش از او یکی از اقتصاددانان قرن هجدهم به نام آدام اسمیت (1776) در اثرش به نام "رساله‌ای در باب ثروت ملل" تقسیم کار را نخستین‌بار تشریح کرد. وی این اصطلاح را در اشاره به تخصصی شدن فراگرد تولید که از شاخه‌‌شدن‌های کار و درآمد به صورت تقسیمات کوچک و فرعی ناشی می‌شود و شاخه‌های محدودتر و فرعی کار به طور جداگانه به وسیله کارگران مختلف انجام می‌شود، به کار برده است.»

دورکیم خود، معتقد است که ایده تقسیم کار را از آگوست کنت و سن سیمون گرفته است «وی در کتاب تقسیم کار، هفده‌بار به نویسنده درس‌هایی درباره فلسفه اثباتی ارجاع می‌کند و با تأکید، یادآور شده که کنت تشخیص داده بود که تقسیم کار، سرچشمه همبستگی اجتماعی است و یکپارچگی‌ای که تقسیم کار میان افراد متقابلا وابسته، ایجاد می‌کند، تا اندازه‌ای از کنت و سن سیمون مایه گرفته است».

در جامعه‌شناسی مارکس(1883-1818) نیز سخن از تقسیم کار اجتماعی به میان آمده و مراد وی از آن، تشریح ویژگی‌های فرایند تمایزیابی و تخصصی شدن کارهای گوناگون و مشاغل ضروری، در جریان مطلوب جامعه‌ای است که هر روز پیچیده‌تر می‌شود. «مارکس معتقد بود، که تقسیم کار در جامعه سرمایه‌داری،‌ تمام جنبه‌های جالب و خلّاق کار را نابود کرده  و فقط اعمال مرارت‌بار و تکراری را بر جای گذاشته است. وی در نوشته‌های بعدی خود اظهار نظر کرده است، که تقسیم تکنیکی کار در هر جامعه صنعتی مورد نیاز است؛ بطوری که حتی در شرایط سوسیالیسم و بعد از لغو مالکیت خصوصی و نابرابری هم ادامه خواهد داشت.» آگوست کنت نیز پیش از مارکس، جنبه‌های منفی تقسیم کار در جامعه را مورد تأکید قرار داده و معتقد بود که تقسیم کار، سبب ایجاد شکاف و تفرقه در جامعه می‌شود.

از نظر امیل دورکیم که در کتاب تقسیم کار اجتماعی(1893) او منعکس است، هرچه جمعیت جوامع بیشتر شود، تقاضای مردم برای استفاده از منابع طبیعی بیشتر می‌شود. این امر محرّک رشد و توسعه روش‌های تولیدات مادی و خدمات می‌شود.


دانلود با لینک مستقیم


تحقیق در مورد تقسیم کار, دور کیم (وجدان کاری )
نظرات 0 + ارسال نظر
امکان ثبت نظر جدید برای این مطلب وجود ندارد.