زد فایل

مرجع دانلود فایل ,تحقیق , پروژه , پایان نامه , فایل فلش گوشی

زد فایل

مرجع دانلود فایل ,تحقیق , پروژه , پایان نامه , فایل فلش گوشی

دانلود تحقیق کاربرد فناوری اطلاعات در پزشکی

اختصاصی از زد فایل دانلود تحقیق کاربرد فناوری اطلاعات در پزشکی دانلود با لینک مستقیم و پر سرعت .

تحقیق کاربرد فناوری اطلاعات در پزشکی در 95 صفحه با فرمت ورد بسیار جامع شامل بخش های زیر می باشد:

چکیده

 

فصل اول : فناوری اطلاعات و کاربردهای آن 

مقدمه 

عصر اطلاعات( انقلاب تکنولوژی)

مقایسه انقلاب های تکنولوژی

  انقلاب های اطلاعاتی

فناوری اطلاعات

داده ، اطلاعات ، دانش

پارادایم فناوری اطلاعات

سواد اطلاعاتی

تعریف فناوری اطلاعات

کاربرد‌های فناوری اطلاعات

تجارت الکترونیک

دولت الکترونیک

بانکداری الکترونیک

آموزش مجازی

فناوری اطلاعات در صنعت

سیستم اطلاعات و فناوری اطلاعات

فناوری اطلاعات و علوم رایانه

فن آوری اطلاعات

تفاوت فن آوری اطلاعات و فن آوری اطلاعات و ارتباطات چیست

تاثیر فناوری اطلاعات بر اشتغال

   فناوری اطلاعات و تغییر در ساختار مشاغل

  IT-Base  اشتغال در صنایع

مباحث حقوقی اخلاقی در فناوری اطلاعات

محرمانگی

 سرقت نرم افزار

جرایم کامپیوتری

فصل دوم : کاربردهای فناوری اطلاعات در پزشکی

تعاریف و اصطلاحات

Telehealth   اجزای 

Telehealth  کاربردهای

 صنعت انفورماتیک و لزوم توسعه آن

 زیر ساخت ها

زیرساخت استانداردسازی

درمان از راه دور

درمان از راه دور (Telemedicine)

تصویربرداری رزونانس مغناطیسی

توموگرافی همدوسی نوری

اولتراسوند درون عروقی IVUS

اسپکتروسکوپی 

 آنژیو گرافی

آنژیوسکوپی

IBM نرم افزار جدید

انواع درمان از راه دور

مزایا

کاربردها

موانع

مراقبت پزشکی از راه دور

خدمات پزشکی قابل ارائه از طریق اینترنت

کارت اطلاعات سلامت

کارت سلامت چیست ؟

کارت اطلاعات بیمار( PDC)

کارت تخصصی سلامت ( HPC )

محتویات کارت سلامت

سیستم کارت سلامت

انواع کارت سلامت

فواید استفاده از سیستم کارت سلامت

نحوه استفاده از کارت سلامت در ارائه مراقبت‌های بهداشتی

جایگاه فناوری اطلاعات در بهبود مدیریت و توسعه خدمات سلامت

مصاحبه

گفت وگو با دکتر مهران انوری، جراح مبتکر و پیشگام نوآوری در جراحی از راه دور در جهان

فصل سوم: کاربرد IT   در پرستاری 

مدیریت در پرستاری

استاندارد پرستاری 

پرستاری از راه دور

فصل چهارم : سلامت الکترونیکی

تعریف دقیق سلامت الکترونیک و کاربرد ‏ICT‏ در پزشکی

e-Health چیست؟

فصل پنجم : کاربرد IT  در آموزش پزشکی

راهنمایی ها

 

* با ذکر این نکته که از صفحه اول تا صفحه 40 این تحقیق ، متن به صورت عکس می باشد و غیر قابل ویرایش است و از صفحه 40 تا انتها به صورت ورد و قابل ویرایش می باشد.*

 

 

 

 

 صنعت انفورماتیک و لزوم توسعه آن

انفورماتیک پزشکی را حوزه کاربردی فن آوری اطلاعات و ارتباطات در پزشکی می توان تعریف کرد ، و به تولید و خدمات فن آوری اطلاعات در حوزه خدمات بهداشتی و درمانی صنعت انفورماتیک پزشکی اطلاق می شود . جهت توسعه این صنعت در داخل کشور نیازمند برنامه ریزی بر اساس فرصت ها و تهدید های سر راه و نقاط قوت وضعف خود هستیم . گروهی از موانع عمده و مشهودی که در سر راه توسعه به حساب می آیند ، اثر پذیر از عواملی هستند که مربوط به فضای بیرون از کشور بوده و مدیریت آنها کارآسانی نیست. تعدادی از این موانع و چالش ها را در زیر بیان می کنیم : 

1- سرمایه گذاری وسیع کشورهای پیشرفته و رقابت شدید بین آنها باعث کاهش عمر فن آوری در این عرصه شده و رقابت را سنگین تر کرده است .

 

2- به دلیل درخواســت بـازار داخـلی با استفاده از پیشرفته ترین محصولات دنیا در ارائه خدمات درمانی ، ارائه محصولات در این عرصه نیازمند تولید محصولاتی در سطح استانداردهای جهانی است .

 علاوه بر موارد فوق صــنعت انفورماتیک بصورت عام دارای ویژگی هایی است که کشــورهای دنیا را ترغیب به سرمایه گذاری در این بخش کرده است . صنعت انفورماتیک پزشـکی شـامل سه بخش نرم افزار و ســـخت افزار و خدمات درحوزه پزشـکی است . دراین میان قسمت نرم افزار جایگاه ویژه ای جهت سرمایه گذاری دارد . همچنین حوزه هایی از انفورماتیک پزشکی چون کاربرد هوش مصنوعی در پزشکی ، خدمات پزشکی از راه دور به دلیل در مرحله تحقیق بودن، زمینه خوبی برای برنامه ریزی و سرمایه گذاری در ارائه محصول در آن بخش خواهند بود .   

 

 زیر ساخت ها

با توجــه به نقش دولت ها در راســتای توســعه دو بخش کاربردی و تولید در حوزه انفورماتیک موظف به ایجاد موارد زیر بنایی هسـتند. بنابراین شناخت جامع از زیر ساخت های این بخش در بدو برنامه ریزی به شکل حیاتی لازم و ضروری می باشد .

 

1- زیرساخت امنیتی :

پوشـــیدگی‌و‌حفاظــت‌از اطلاعات دیجیتالی کــه مانع سوء استفاده و تجاوز به حریم شــخصی افراد می شود ، زیربنای توسعه کاربری انفورماتیک پزشــکی  می باشد . مجموعه مواردی که باید مورد توجه قرار گیرد عبارتند از : تجهیزات امنیت شبکه ها ، سیستم عامل امن ، امضای الکترونیک ، مرکز تعیین هویت و ...

2- زیرساخت تجاری :

ضعف و نبود سیســتم مناسب برای تعامل مالی در تبادلات تحت شبکه مانع استقبال عمومی برای ارائه خدمات از طریق شبکه خواهد بود . بنابراین از دیگر موارد زیر بنایی توســـعه کاربردی و به دنبال آن رشـــد صـــنعت انفورماتیک پزشــــکی زیر ســاخت تجاری می باشــد . از جمله : بانکداری الکترونیک ، پول الکترونیک و ...

 

 

3- زیرساخت حقوقی :

قوانین و مقررات مربوط به فعالیت در عصــر اطلاعات از ملزومات توســـعه انفورماتیک پزشــکی در کشور هستند . چرا که بدون قوانین شفاف ، روشن و تعیین کننده عملاً هرج و مرج مانع توسعه خواهد بود . به عنوان مثال : دادگاه شبکه ، قوانین فضای سایبر و ...

4- زیرساخت اجتماعی و فرهنگی :

نیروی انسانی مخاطب اصلی فن آوری اطلاعات است و چنانچه طبق عادت در برابر تغییرات حاصل از توسعه مقاومت کند ، نمی توان به نتایج مطلوب دست یافت . بنابراین آموزش و فرهنگ سازی برای ارتقاء علمی و فکری افراد جامعه از ضروریات مستمر توسعه فن آوری اطلاعات می باشد . آگاهی و افزایش مهارت متخصصان حوزه پزشکی و در مقابل افزایش آگاهی و ایجاد پذیرش اجتماعی جهت بهره وری از خدمات ارائه شده در سطح ملی و منطقه ای ضرورتی انکارناپذیر است .

5- زیرساخت فنی :

تجهیزات پزشکی در کنار ابزارهای ارتباطی و اطلاعاتی این عصر زیرساخت فنی انفورماتیک پزشکی را تامین خواهد کرد . پیدایش ابزارهای الکترونیکی با قابلیت ثبت اطلاعات اشخاص از بدو تولد تا هنگام مرگ ، بستری برای استفاده از ابزارهای توانمند پردازشی و هوشمند را فراهم خواهد آورد تا کارهای روزمره با ماهیت غیرخلاقانه بر عهده این ابزارها گذاشته شود .

 از جمله این ابزارها می توان به فن آوری مشاوره پزشک که به عنوان کمک پزشک در تشخیص و درمان شناخته می شــود،  اشاره کرد .

گروه دیگر از این ابزارها ، پایگاه داده ای قدرتمندی هستند که جایگاه بسیار قابل توجهی در بالا بردن سرعت ارائه خدمـات و کاهش هزینه ها خواهند داشت ، از جمله این فن آوری ها پایگاه داده های قوی اطلاعات پزشکی است . که می توان در بخش های زیر از آنها بهره گرفت :

5-1-  سیستم های اطلاعات مدیریتی بیمارستانی :

این سیســتم ها نوعی از سیســتم های اطلاعات مدیریت ( MIS ) هستند که اطلاعاتی از قبیل اطلاعات اداری و مالـی برای مدیریت منابع مالی و اطلاعــات مربوط به نظـام های بازپرداخت و ســایر مســـائل اداری را در بر می گیرد . 

5-2-  سیستم های اطلاعات بالینی و مراقبت پزشکی :

این سیستم ها دارای پایگاه داده هایی هستند که انواع اطلاعات بیمار به صورت چند رسانه ای شامل موارد مختلفی از جمله پارامترهای حیاتی اشخاص ( EMG ، ECG ، EEG  ) تصاویر پزشکی ( CT ، MRT ) ، اصـوات پزشکی می باشد و سیســتم توانایی جمع آوری و ثبت ، جستجو و بازیابی این اطلاعات را فراهم می کند و به این وسیله قدرت تشخیص و درمان پزشـک را با وجـود ابزارهای قدرتمــند پردازش و  بهــبود می بخشند ...

.

.

.

انواع درمان از راه دور

1- درمان ازراه دور همزمان
Synchronus Telemedicine
(Real Time Technology)
زمانی که مشــاوره چهــره به چهـره ضـــروری به نظر می رســد و یا نیاز به عمل های جراحی می باشــد از این روش استفاده می شــود که معمولاً این ارتباط بین بیمار و پزشـــک معالج می باشـــد از انواع آن می توان به Telesurgery یا جراحی از راه دور توســـط بازوهای روبات اشــاره کرد.در این روش جراح می تواند با هدایت بازوهای روبات که ممکن است کیلومترها دورتر در بیمارســتانی آماده جراحی باشد به عمل جراحی اقدام کند .
دراین حالت بازوهای روبات دقیقا مانند دست های جراح عمل کرده و تمام حرکات دست جراح را پیروی می کند.
اولین سیســـتم جـراحی از راه دور توسـط Green و همکـــــارانش درموسـسـه پژوهشــی استنفورد توسعه پیدا کرد International, California, USA) Stanford Research Institute (SRI کــه شــامل جایگاهی برای جراح و سیســتم تصــویری رنگی ســه بعدی با کیفیت وضوح تصــویر بالا و درشتنمایی قابل تنظیم بود و بازوهایی برای جـــراح که در زیر صــفحه نمایش قرار گـــرفته بود و ورودی صـــدا به سیســـتم وجود داشـــت که این سیســـتم توســـعه پیدا کرد و به جراحی از راه دور MONA نام گذاری شـــد و بعد دوباره توســــعه پیدا کرد و به جراحی از راه دور da vinci نام گذاری شــد . اولین عمل جراحی که با سیستم MONA کار می کرد در بلژیک در ســـال 1997 انجام شـــد و در طول یک سال بیشــتر از 150 عمل جراحی مربوط به قلب در فرانسـه با این شیوه انجام شد.

در سیســـتم da Vinci به بازوهای روبات 7 درجه آزادی حرکت اضــافه شد ودارای 2 دوربین می باشد که اجازه تصویرهای سه بعدی را از طریق دوچشمی های تخصصی فراهم می کند.
در سیســـتم ZEUSکه مشـــابه با طرح da vinchi می باشد سه بازوی روبات در سمتی که بیمار قرار گرفته است مســـتقیماً به میز عمل بیمار متصل می شود و جایگاه جراح توسط صفحه های نمایش مخصوص برای دیدن توسط کارکنان اتاق عمل قابل رؤیت خواهد بود. هر دو سیســـتم da Vinci وZEUS خروجی موفقیت آمیزی را تولید می کنند ، امادر سیســـتم da Vinci زمان عمل کوتاهتر اســت .(برای مثال در nephrectomy زمان 51 دقیقه در مقابل 72 دقیقه در سیســـتم ZEUS).
جراحی از راه دور می تواند بر روی عضـــوهای گوناگون بدن صورت پذیرد که از انواع آن می توان به موارد نمونه که بین سالهای 2000-1994 انجام شده است ، اشاره کرد.

-2 درمان از راه دور غیر همزمان
Asynchronus Telemedicine
Store -and- Foreward Technology))
درمان از راه دور به طریق ذخیره ســـازی و ارســال اطلاعات می باشد و برای مواردی که زیاد فوریت ندارند اســـتفاده می شــــــود و می توان زمانی را برای ارســـال اطلاعات و دریافت منظور نمود که اطلاعات منتقل شــده می تواند از تصــویرهای دیجیتالی گرفته تا بخشــی از یک فیلم درنظرگرفته شود .
یکی از کاربردهای عمومی درمان از راه دور به این روش Teleradiology یا رادیولوژی از راه دور می باشــــد که عکـس های رادیولوژی ،CT SCAN ، MRI ، به مراکز درمانی گوناگون مانند کلینیک ها و بیمارســـتان ها ارســـال می شـــود که پس از بررسی نتیجه توســـط رادیولوژیست های آن مراکز ارسال می گردد.
و از انواع دیگر درمان از راه دور می توان به Telepathology ، Teledermatology و... اشاره کرد .
منابع در دسترس جهت پیاده سازی درمان از راه دور
-1مدیریت(management)
-2بخش مالی(financial)
-3بخش فنی(technical)
-4اداره قراردادها(contractual)

مزایا:
-1افزایش دسترسی به مراقبت های ویژه برای بیماران
-2افزایش دسترسی به مراقبت های بهداشتی
2-1جمعیت شهری
2-2جمعیت روستایی (درمناطق روستایی کمبود مراقبتهای اولیه و تخصصی بیشتر نمایان است)
-3بهبود کیفیت مراقبت های بهداشتی
3-1اشتباهات پزشکی کمتر...

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


دانلود با لینک مستقیم


دانلود تحقیق کاربرد فناوری اطلاعات در پزشکی
نظرات 0 + ارسال نظر
امکان ثبت نظر جدید برای این مطلب وجود ندارد.