افزایش علاقه دانش آموزان پایه هشتم به درس زبان انگلیسی
چکیده
با توجه به شرایط موجود در آموزش زبان در مدارس و مشکل عدم توانایی دانش آموزان در استفاده از آموخته های خود در پایان سال تحصیلی و کاربردی نبودن این آموزش ها در زندگی واقعی نوعی بی علاقگی و سردی ،دانش آموزان را در این واحد درسی فرا گرفته است.
این طرح هم با مشاهده ی این مشکل به ارائه راهکارهای عملیاتی و کاربردی ای در جهت رفع این مشکل تا حد قابل قبولی می پردازد.
در نتیجه ی این پژوهش، بسیاری از مشکلات و موانع پیشرفت و عللی که انگیزه ی یادگیری را از دانش آموزان گرفته بود شناسایی کردم و به کمک خود دانش آموزان و اولیای مدرسه اطلاعاتی بدست آمد که از طریق آنها عمل پژوهشی ام را انجام دادم .ابتدا به علل و عواملی که منجر به این بی علاقه گی شده پرداختم ودر ادامه با مصاحبه با کارشناسان و دانش آموزان به ارائه ی راه حل هایی پرداختم.
مقدمه
در مباحث روانشناسی تربیتی، انگیزش و تعلیم وتربیت رابطه ای مانند آب و ماهی را دارند. برای کسب مهارت در یک زمینه یا کسب دانش در موضوعی خاص اگر انگیزه ،شوق یا علاقه در میان نباشد ، هیچگاه به هدف خود نخواهیم رسید. حال آنکه بی علاقه گی به موضوعی در بیشتر موارد باعث ترد آن از طرف یادگیرنده میشود.برای اینکه بتوانیم میزان علاقه و میزان انگیزه را افزایش دهیم از تقویت کننده های موثر استفاده میکنیم.
هم رفتارگرا ها هم شناخت گراها ،هر دو گروه از تقویت کننده های موثر استفاده میکنند. گروه اول از انگیزه بیرونی و گروه دوم از انگیزه های درونی استفاده میکنند.
در میان دروس دوره ی متوسطه اول زبان انگلیسی زیاد مورد علاقه ی اکثر دانش آموزان نیست و معمولاً به درس زبان انگلیسی بعنوان چیزی نگاه می کنند که در آینده به آن هیچ نیازی ندارند، و تصــور می کنند که این زبان یک زبان بیگانه وکهنه است و در زندگی امروزی هیچ جایگاهی ندارد و تنها زبان زنده ی روز را زبـا ن فارسی می دانند و نسبت به یادگیری زبان انگلیسی علاقه ای نشان نمی دهند. معمولاً در طول تدریس این بی انگیــزگی را کامـلاً درک کرده ام . من در این پژوهش از هر دو روش تقویت کننده ها، هم بیرونی هم درونی استفاده کردم تا به نتایج مطلوب خودم برای حل مشکل دست پیدا کنم.
افزایش علاقه دانش آموزان پایه هشتم به درس زبان انگلیسی