لینک پرداخت و دانلود *پایین مطلب*
فرمت فایل:Word (قابل ویرایش و آماده پرینت)
تعداد صفحه32
بخشی از فهرست مطالب
فهرست:
مدیریت سیستم در لینوکس
مفهوم مدیریت سیستم
LinuxConf
Webmin
YAST
مجازیسازی در لینوکس
روش مجازیسازی
دایمون Xend
ایجاد دیسکت بوت لینوکس
مدیریت سیستم در لینوکس
مقوله مدیریت سیستم همواره از مباحث سطح بالا در یک سیستم عامل به حساب میآید. مدیران سیستم معمولاً از پرمشغلهترین دستاندرکاران سیستمهای اطلاعاتی به حساب میآیند. در این شماره و شمارههای آینده ماهنامه شبکه به برخی مسائل و ابزارهای مدیریتی در سیستم عامل لینوکس خواهیم پرداخت.
مفهوم مدیریت سیستم
مدیریت سیستم در لینوکس همواره جایگاه ویژهای را در میان مشاغل و تخصصهای مرتبط با فناوری اطلاعات دارا بوده است. در حال حاضر بسیاری از متخصصان IT در نرمافزارهای مربوط به این سیستمعامل که امروزه به نام نرمافزارهای اپنسورس شناخته میشوند، دارای مهارتها و تجارب خوبی هستند. مثلاً عدهای از آنها به خوبی قادرند یک وب سرور مبتنی بر آپاچی را پیکربندی و راهاندازی کنند یا برخی دیگر میخواهند لینوکس را در نقش یک سرور میزبان دامنه (DNS) یا سرور اختصاص آدرس IP در یک شبکه (DHCP) تنظیم کنند و به کار گمارند.
بهطور کلی مشغله این دسته از ادارهکنندگان سیستم، راهاندازی سرورهای لینوکسی در نقشهای مختلف و ارائه سرویسهای گوناگون شبکهای است. اما آیا واقعاً مدیریت سیستم در لینوکس به همین موارد محدود میشود؟ یا آیا این مسائل اصولاً جزء وظایف یک مدیر سیستم محسوب میگردد؟ در یک کلمه میتوان گفت: خیر. دلیل آن هم کاملاً روشن است. یک سرویس شبکهای یا یک سرویس شبکه ممکن است فقط یک بار نصب و راهاندازی شود، اما صدها بار در طول سال مورد بازبینی و عملیات نگهداری (Maintenance) برای بهبود کارایی یا رفع اشکال قرار گیرد.
در واقع واژه <مدیریت سیستم> نیز به اینگونه امورِ مربوط به تعمیر و نگهداری بسیار نزدیکتر است تا به مسائل مربوط به تنظیم و راهاندازی. بنابراین بسیار واضح است که برای یک مدیر سیستم، آشنایی با مباحث مربوط به نصب و راهاندازی و تسلط بر امور مربوط به نگهداری سیستم مثل مدیریت کاربران، فایلها، امنیت، فایل سیستم، سرعت و کارایی سیستم شرط لازم و کافی برای تصدی این پست شغلی است.
به عنوان مثال، در یک وبسایت که روزانه هزاران بار مورد بازدید کاربران اینترنت قرار میگیرد، امکان بروز رویدادی که سرور میزبان را به شدت دچار افت سرعت و کارایی کند، بسیار محتمل است. در این وضعیت شاید مدیر سیستمی که چندان به مسائل مربوط به نگهداری و کنترل ترافیک مسلط نباشد، راهحل را در توقف و راهاندازی مجدد سرور یا همان Reset کردن بیابد، اما کاملاً روشن است که بسیاری از ایرادات ممکن است با این روش مقابله، سازگار یا قابل رفع نباشند.
مقاله در مورد آشنایی با سیستم عامل لینوکس