نوع فایل: word
قابل ویرایش 90 صفحه
چکیده:
هدف کلی این پروژه بررسی در اصول ساختار مبدل ها و کاربرد مبدلهای قدرت در طراحی HVDC و ادوات FACTS می باشد. در فصل اول این مقاله به مطالعه ساختار HVDC LIGHT و کاربرد آن در HVDC ، طریقه عملکرد، چیدمان و ساختمان کلی این سیستم ها بحث شده است. در ادامه و در فصل دوم مباحث مختصری راجع به اینورترها و یک مبدل چندسطحی پوششی و مدل سازی آن و علل استفاده از این نوع مبدل ها ارائه شده است و شبیه سازی آن با نتایج کلی به تصویر کشیده شده است .
در فصل سوم هم توپولوژی یک مبدل چند سطحی جدید با کاهش برخی از عوامل الکترونیکی مطرح گردیده است.در این فصل در ابتدا مبدل چند سطحی با کاهش تعددی از سوئیچ ها عنوان شده و در ادامه یک مبدل پیشنهادی[5] ارائه گردیده و سپس با معرفی ساختار آن به ترتیب تلفات مختلف آن را با معادلات مربوطه به اثبات رسانیده است.
امید می رود با پیشرفت روز افزون ادوات FACTS و مهندسی قدرت، مبدل های قدرت به ساختاری هرچند بهینه تر در صنعت برق دست یابند اگرچه با موفقیت دانش پژوهان دنیا از جمله محققان ایرانی این حرفه مراحل بسیار موفقیت آمیزی تا این لحظه را پیموده است ولی این صنعت هم چنان راه را برای بهبودی هرچه بیشتر و صرفه بهتر آن هموار می بیند و با ارائه مندی جدیدتر همچنان می شود به بهبود صنعت نیروگاهی و برق کمک کرد.
مقدمه:
معمولا در انتقال توان الکتریکی در زیر دریا از خطوط HVDC و HVDC LIGHT استفاده می شود.شکل زیر بلوک دیاگرام استفاده از خطوطHVDC درانتقال انرژی الکتریکی توسط کابلهای زیر دریا را نشان میدهد.
فهرست مطالب:
مقدمه
فصل اول : معرفی HVDC LIGHT و و کاربرد مبدل ها
اینورتر سه فاز
یکسوکننده
HVDC LIGHT
کاربردهای مبدل HVDC
چیدمان مبد های HVDC
عملیات مبدل DC
زوایای پل مبدل
معادلات حالت دائم پل مبدل
کنترل وحفاظت
خازن های سری یا مبدلهای DC در پستهای HVDC
حاشیه جریان
فصل دوم: مبنای کار اینورتر (INVERTER) و مبدل های مالتی لول یا چند سطحی
پیش فصل
دسته بندی اینورترها
کاربرد و طراحی
چکیده
1) مقدمه کاربردی
2) ساختار مبدل چند سطحی
1 اصل مبنا
2 موازنه- قدرت اکتیو
3) استراتژی های کنترل و مدلسازی
1 مدل سازی سیستم
2 الگوریتم کنترل
4) نتایج شبیه سازی
5) نتیجه گیری
فصل سوم : توپولوژی یک مبدل چندسطحی جدید با کاهش تعدادی از اجزای الکترونیک قدرت
1) مبدل چندسطحی با کاهش تعداد سوئیچ ها
2) توپولوژی [5]
3) ساختارهای بهینه
3-A) ماکزیمم تعداد سطوح ولتاژ با تعداد ثابتی از IGBTs
3-B) ماکزیمم تعداد سطوح ولتاژ با تعداد ثابتی از خازن ها
3-C) حداقل تعدادIGBTs با تعداد ثابتی از سطوح ولتاژ
3-D) حداقل تعداد مدارهای محرک گیت با مقدار ثابتی از سطوح ولتاژ
3-E) حداقل ولتاژهای قطع کننده از سوئیچ ها با تعداد ثابتی از سطوح ولتاژ
3-V) تلفات به وجود آمده در توپولوژی [5]
A .V) محاسبه تلفات رسانایی
B .V) محاسبه تلفات سوئیچینگ
1 .V) اتلاف های خاموش
2 .V) اتلاف های روشن
4) نتایج تجربی
5) نتیجه گیری فصل
فصل چهارم: نتایج
نتیجه گیری پایانی
منابع و مراجع
منابع و مأخذ:
]1[ محمد مرامی ساران، امیر فرهادی ، "طراحی و ساخت جبران کننده توان راکتیو استاتیکی" ]2[ "استفادده از روشی نو در اندازه گیری کمیتهای مختلف الکتریکی" ، شانزدهمین کنفرانس برق ]3[ مصطفی پرنیانی ، شاهین فیلی زاده ، "کاربرد خازن سری کنترل شونده (TCSC) در پایداری و کنترل سیستم های قدرت" ،شانزدهمین کنفرانس برق ]4[ کتاب" مرجع کاربردی کابل ها و سیم ها" تالیف مهندس محمد باقری
[5] Javad Ebrahimi’s scientific paper ,Member of(AUT) Student of IEEE,Dr Gevorg B Gharehapetian Senior member of IEEE & AUT (1997-2003 ) & Ebrahim babaei scientific Member of Tabriz university & IEEE About "Multylevel Converters"
[6]C.schauder et .al.(1994)."Development of a (_-^+)100 MVAR Static Condenser For voltage control of Transmission systems".IEEE pes summer power meeting.paper no94 SM479-6PWRD.
[7]Mon et .al(1986)."Development of Large Static var Generator Using sellf-Commuteted Inverters for Improving power system stability".IEEE PES Winter Power Metting .paper no .92 WM165-1.
[8]L.H. Walker(1986)." Force commutated reactive power compensator". IEEE Trans.Ind Appl.,vol IA-22,no.6.pp 1091-1104.
[9]Moran et.al .(1986)."Analysis dnd design of a three-phase current source solid –state var campensator ".MEE Trans .Lnd.Appl., vol IA-25,no.2.
[10]Nam S. Choi et .al.(1994)."Modeling and analysis of a static var Compensator using multilevel voltage source inverter". IEEEIIAS ’94 Annual Meeting, pp 946-953
[11]J.S.Lai and F.Z.pena(1996)."Multylevel Converter of A New Breed of Converter" .IEEE Trans. lnd Appl.,vol.32,no,3,pp .356-365.
پروژه بررسی مبدل های قدرت و کاربرد های آن در (HVDC). doc