زد فایل

مرجع دانلود فایل ,تحقیق , پروژه , پایان نامه , فایل فلش گوشی

زد فایل

مرجع دانلود فایل ,تحقیق , پروژه , پایان نامه , فایل فلش گوشی

دانلود پاورپوینت آشنایی با وسایل آزمایشگاه طبی

اختصاصی از زد فایل دانلود پاورپوینت آشنایی با وسایل آزمایشگاه طبی دانلود با لینک مستقیم و پر سرعت .

دانلود پاورپوینت آشنایی با وسایل آزمایشگاه طبی


دانلود پاورپوینت آشنایی با وسایل آزمایشگاه طبی

میکروسکوپ  (Microscope)

میکروسکوپ به معنی کپی یا ثبت ذره کوچک است و ریشه در زبان لاتین دارد میکروسکوپ دستگاهی است که برای دیدن اجسام خیلی کوچک بکار می‌رود و می‌توان تصویری بسیار بزرگتر و با جزئیات بیشتر از جسم مورد نظر ، بدست آورد. میکروسکوپ شامل دو دستگاه عدسی همگرا است که ممکن است هر کدام ترکیبی از چند عدسی باشد، ولی مانند یک عدسی همگرا عمل می‌کند، یکی عدسی شیئی یا ابژکتیو و دیگری عدسی چشمی یا اکولر نام دارد.

لیونهاک یکی از اولین مخترعین میکروسکوپ در قرن هفده میلادی بود او مشاهدات خود را در زیر میکروسکوپ خود ثبت و یادداشتهای دقیقی تهیه نمود. در موزه میلدبرگ در هلند یکی از میکروسکوپ های اولیه نگاهداری می شود که احتمالا بوسیله این دانشمند ساخته شده است

اجزا یک میکروسکوپ

1- بدنه

2- منبع نور

3- کندانسور

4- صفحه نمونه

5- ماکرومتر و میکرومتر

6- عدسی شیی

7- عسی چشمی

موارد استفاده از میکروسکوپ

امروزه وجود میکروسکپ در هر آزمایشگاه آموزشی و درمانی ضروری است . در آزمایشگاه تشخیص طبی میکروسکوپ جهت بررسی انواع میکروب ها و انگل ها در مایعات بدن ، انواع سلولهای خونی و غیره  استفاده می شود .

همچنین دربرخی از آزمایشهای تخصصی و تحقیقاتی نیاز به میکروسکپ های تخصصی مانند میکروسپ فلوروسنت (Fluorescent Microscope)، میکروسکپ الکترونی (Electron Microscopy) ، میکروسکپ زمینه سیاه (Dark field)میکروسکپ اینورت (Inverted Microscope) و…  است حتی جراحها از میکروسکوپ ویژه ای برای اعمال ظریف جراحی (جراحی گوش و چشم و ...) استفاده  می کنند.

از میکروسکوپ در آزمایشگاهها درباره موضوعات گوناگون از گیاه شناسی گرفته تا فلزشناسی برای مطالعه استفاده می گردد.

اسپکتروفتومتر(Spectrophotometer)

اسپکتروفتومتر یا طیف سنج یک دستگاه آزمایشگاهی اولیه است که جهت خواندن نتایج آزمایش های که واکنش آنها از نوع End point هستند بکارمی رود این دستگاه میزان جذب یا عبور طول موجهای مشخصی از انرژی تابشی (نور) از یک محلول را اندازه گیری مینماید بیشترین کاربرد آن در آزمایشگاه در بخش بیوشیمی است.

اساس کار اسپکتروفتومتر همانند بسیار از دستگاههای آزمایشگاهی، براندازه گیری میزان نور جذب شده توسط یک محلول رنگی است  کی طبق قانون     بیر-لامبرت (-Lambert Bear)  میزان جذب نور(OD) متناسب با غلظت ماده حل شده در محلول است.

قانون بیر-لامبرت زمانی صادق است که:

1- نور منتشر شده بر روی ماده مورد نظر تک رنگ باشد

2-غلظت ماده حل شده باید در محدوده خطی باشد

اسپکتروفتومترهای مرئی و فرابنفش رایجترین ، نوع آنها در مراکز تشخیصی و آزمایشگاهی است اسپکتروفتومترها بر اساس تعداد پرتوهای نوری که به آشکارساز دستگاه می رسد به دو نوع تک پرتویی و دوپرتویی تقسیم میشوند.در نوع تک پرتویی یک جایگاه برای محلول و بلانگ وجود دارد در دستگاههای دو پرتویی دو جایگاه منظور شده است .پرتوتابش شده بطور خودکار مجزا شده و ازمحلول بلانک و نمونه همزمان عبور می کند این دستگاهها بسیار حساس می باشند.

قسمت های مختلف یک اسپکتروفتومتر شامل:

1ـ منبع نور(Light Source)

2ـ تک رنگ ساز(Monochromator)

3ـ شکاف عبور یا متمرکز کننده پرتو(Focusing Device)

4ـ کووت یا محل قرار دادن نمونه (Cuvet)

5ـ دتکتور یا آشکار ساز (Detector)

6ـ صفحه نمایشگر (Display device)

منبع نور(Light Source)

معمولا“از لامپهای تنگستنی که تولید نور با طول موج990-300 نانومتر مینمایند استفاده می شود برای تولید پرتوهای فرابنفش غالبا“ از از لامپ های هیدروژنی یا دوتریومی  (با طول موج 450-200نانومتر) استفاده می شود لامپ های دوتریومی معمولا“ پایدارترند وطول عمر بیشتری دارند.

فتومتر (Photometer)

با توجه به اینکه اسپکتروفتومتر معمولا“ جهت خواندن جذب نوری در واکنش های End point  کاربرد دارد لذا امروز با توجه به افزایش تنوع تستها کاربرد آنها کم شده است و جای خود را به فتومترها داده اند.

بیشتری کاربرد این دستگاه نیز در بخش بیوشیمی آزمایشگاه است.

اساس کار فتومترهمانند اسپکتروفتومتر است در فتومتر منوکروماتور،  فیلترها ی شیشه ای رنگی هستند که بخش اعظم نور را جذب کرده و فقط طول موجهای محدودی را عبور می دهند فتومترهای پیشرفته در حدود 8 فیلتر رنگی دارند  که معمولا“ شامل طول موج های  340،405،492،520،546،578،623 است که بسته به نوع آزمایش فیلتر مورد نظر را انتخاب می کنند

منوکروماتور فتومترها فیلترهای تک رنگ کاملا“ استاندارد بوده و از طرفی بسیاری از فتومترهای نسل جدید تقریبا“ نیمه اتوماتیک می باشند لذا قسمتی از واکنش در داخل دستگاه انجام میگیرد و قابل برنامه ریزی  جهت خوانش جذب نوری در زمانهای برنامه ریزی شده می باشند همچنین آنها دارای انکوباتو37 درجه می باشند. لذا برای آزمایش های آنزیمی که نیاز به خوانش متوالی در زمانهای معین و 37 درجه دارند(Kinetic)  بسیار ضروری می باشند. بسیاری از فتومترها علاوه بر نمایشگرهای دیجیتالی ، چاپگر نیز دارند.

شامل 51 اسلاید powerpoint


دانلود با لینک مستقیم


دانلود پاورپوینت آشنایی با وسایل آزمایشگاه طبی
نظرات 0 + ارسال نظر
امکان ثبت نظر جدید برای این مطلب وجود ندارد.