دانلود مقاله خاک و ما
نوع فایل : Word
تعداد صفحات : 76
فهرست محتوا
- بخش اول
- خاک را دریابیم
- آغازه (1)
- شناخت خاک
- شناخت خاک
- عوامل گوناگون محیطی و تأثیر آنها در تحول و تشکیل خاک
- الف:عناصر آب وهوایی
- 1- رطوبت:
- 2- دما
- 3- باد
- ب: موجودات زنده
- 1- گیاهان
- هوموس چیست؟
- هوموس های اسیدی یا نارس( خام) ، قهوه ای، و خاکستری
- هوموس های اسیدی:
- هوموس های قهوه ای:
- هوموس های خاکستری:
- 2- جانوران
- موجودات ذره بینی و حیوانات کوچک خاکزی
- 1- فلورا = باکتری ها و قارچها
- 2- فونا- کرم، هزارپا، موش، خرگوش و ....
- ج: نوع سنگها
- د: آبهای زیرزمینی
- ه: ناهمواریها
- و: انسان
- ز: زمان
- ( 2)
- تغییرات منفی خاک
- 1- کم شدن ذخیره بازی و موادغذایی درخاک
- الف: بارندگی و آبیاری زیاد
- عمودی:
- افقی:
- راههای جلوگیری از کم شدن ذخیرة بازی و موادغذایی
- 2- سفت وسخت شدن زمین مزروعی
- 3- کاهش یا نابودی هوموس خاک
- تأثیرات مختلف هوموس
- عوامل کاهندة هوموس
- راههای حفظ و افزایش هوموس خاک
- 1- راههای جلوگیری از کاهش هوموس:
- الف: خودداری از شخم های متعدد و بیش از اندازه
- ب: خودداری از آتش زدن بقایای گیاهی
- ج: خودداری از کشت گیاهان وجینی به صورت متمادی در یک زمین
- د: خودداری از مصرف بقایای گیاهی بعنوان ماده سوختنی
- ه: خودداری از چرانیدن احشام در زمین پس از جمع آوری محصول
- 2-راههای افزایش مستقیم و غیرمستقیم هوموس
- - تقویت خاک توسط «کودسبز»
- - شخم زدن زمین کلش گندم و جو
- -ریختن کلش و ساقه های گندم و جو و برنج روی سطح زمین
- 4- روئیدن علفهای هرز
- راههای ورود علفهای هرز به زمین
- - علل افزایش بیش از حد علف های هرز در زمین مزروعی
- عدم رعایت تناوب در کشت
- شخم نامناسب با ابزارقدیمی
- - ناکافی بودن آب آبیاری
- 5- آلودگی خاک
- چه خاکی آلوده است؟
- آلوده کننده های خاک کدامند؟
- الف- صنعتی :
- ب: زباله ها و فاضلاب ها
- ج: آلاینده های کشاورزی:
- کودهای شیمیایی: سموم:
- راههای پیشگیری از آلودگی های کشاورزی (3)
- شور و قلیایی شدن خاک ها
- چه خاکی شور یا قلیایی است؟
- عوامل شوری یا قلیایی بودن خاک
- مقایسه خاک شور باخاک قلیایی
- نمک های زیان آور و بی ضرر خاک
- چگونگی شور و قلیایی شدن خاک ها:
- - شور و قلیایی شدن طبیعی:
- - در مناطق خشک:
- شور و قلیایی شدن مصنوعی
- - در مناطق مرطوب:
- آبها چگونه شور می شوند؟
- طبقه بندی آبهای شور
- (1) کمی شور:
- (2) متوسط شور:
- (3) زیادشور:
- (4) بسیار زیاد شور :
- تأثیرات نامطلوب شوری خاک
- الف تأثیر شوری برکمیت و کیفیت محصول
- ب: تأثیر شوری درنامساعدشدن شرایط زیست و پیشروی کویر بخش دوم
- «عمران کویر»
- شورِ
- شیرین
- آغازه
- (1)
- اصلاح خاک
- اقدامات لازم جهت اصلاح خاک
- 1- احداث شبکه های زهکشی
- انواع زهکش ها
- -زهکشی جویی
- - زهکشی چاهی
- 2 – جمع کردن قشر نمکی
- 3- شخم زدن وکرت بندی زمین
- 4- آماده سازی داخل کرتها
- 5- استفاده از موادمعدنی اصلاح کننده
- 6- شستشوی خاک با آبیاری زیاد با آب شیرین
- زمان مناسب برای شستشو
- 7- دادن کودهای آلی و معدنی به زمین
- مصرف کودهای آلی
- 8- انتخاب و کاشت گیاهان آبادکننده
- - یونجه :
- - جوزمستانی:
- - جو:
- - پنبه:
- - برنج کاری:
- 9- انتخاب روش صحیح کشت و آبیاری
- 1-روش کرتی کشت و آبیاری
- 3- روش کشت و آبیاری نشتی
- مقایسه روش کرتی و نشتی:
- معایب روش کرتی:
- راهکار مناسب جهت بکارگیری روش کرتی و نشتی
- - روش کشت و آبیاری پشته ای
- 10- آبیاری به اندازه و به موقع
- (2)
- تداوم اصلاح
- 1- جلوگیری از شورشدن مجدد خاک های اصلاح شده
- 2- جلوگیری از پیش روی کویر
- خاک های شور ایران و چگونگی شورشدن آنها
- علل شوری خاک در ایران
- طبیعی:
- عوامل مصنوعی( انسانی)
- منابع :
- منابع نوشتاری :
مقاله خاک و ما