لینک پرداخت و دانلود *پایین مطلب*
فرمت فایل:Word (قابل ویرایش و آماده پرینت)
تعداد صفحه:7
فهرست مطالب
چینه شناسی :
ماگماتیسم و متامورفیسم :
سنندج-سیرجان و چینه نگارى آن
تاریخچة چینهنگارى سنندج - سیرجان
سنندج – سیرجان
سنندج – سیرجان باریکهاى از جنوب باخترى ایران میانى است که در بلافصل شمال خاورى راندگى اصلى زاگرس قرار دارد. ویژگیهاى سنگى و ساختارى سنندج – سیرجان معرف یک گودى ژرف (Trough) و یا کافت میانة بلوک در سپر پرکامبرین ایران و عربستان است. به همینرو ویژگیهاى زمینشناختى آن با پهنههاى مجاور تفاوتهاى آشکار دارد. تفاوتهاى ویژة این زون سبب شده است تا از گذشتههاى دور مورد توجه و مطالعة زمینشناسان باشد.
سریهیتات (پیلگریم، 1908)، زون همدان (گرگورى، 1929)، زون ساختارى پیچیده همراه با سنگهاى دگرگونى (فالکن، 1961) سنندج – سیرجان (اشتوکلین، 1968)، زون دگرگونى زاگرس (برو و ریکو، 1971)، اسفندقه – رضاییه (تکین، 1971)، مریوان – منوجان (هوشمندزاده، 1976)، اسفندقه – مریوان (نوگل، 1977)، اُلاکوژئوسینکلینال پروتروزوییک – تریاس (سبزهئى، منتشر نشده) نامهاى ناهمسانى است که براى این زون گزیده شده است که از میان آنها، « سنندج – سیرجان » شناخته شدهتر است و کاربرد بیشتر دارد.
درازاى زون سنندج – سیرجان حدود 1500 و پهناى آن 150 تا 250 کیلومتر است که از باختر دریاچة ارومیه آغاز میشود و در یک راستاى شمال باخترى – جنوب خاورى تا گسل میناب، در شمال بندرعباس، ادامه مییابد. نیاز به یادآورى است که در پهنة مکران باریکهاى از پوستة قارهاى به نام کمپلکس دورکان وجود دارد که مککال (1985) آن را ادامة خاورى زون سنندج – سیرجان میداند. در جهت شمال باختر، گودى درون قارهاى سنندج – سیرجان تا جنوب خاورى ترکیه ادامه دارد که پس از تغییرى در روند آن تا ماسیف بیتلیس ادامه مییابد (اشتوکلین، 1968).
تحقیق در مورد بازدید زمین شناسی