لینک پرداخت و دانلود *پایین مطلب*
فرمت فایل:Word (قابل ویرایش و آماده پرینت)
تعداد صفحه46
فهرست مطالب
چکیده:
گروههای سازگاری رویش در قارچ Bipolaris oryzae :
مقدمه:
خصوصیات بذر شناسی :
1-2-1- خصوصیات قارچ شناسی:
- بیماری لکه قهوه ای برنج:
2-2-1- خصوصیات ماکروسکپیک قارچ Bipolaris :
3-2-1- خصوصیات میکروسکپیک قارچ Bipolais :
- بیماریی زایی و خصوصیات کلینکی قارچ:
4-1- آسیب شناسی قارچ Bipolaris oryzae :
الف: خسارت:
ب: نشانه ها و علائم:
ج: فاکتورهای مناسب جهت توسعه بیماری:
د:بررسی قارچ های عامل بیماری لکه قهوه ای:
بیماری لکه قهوهای (Brown spot) برنج، یکی از بیماری های بذر زاد برنج است که در کلیه مراحل رشدی از خزانه تا مزرعه روی گیاه دیده میشود و خساراتی را از جنبه کیفی و کمی بر روی محصول بوجود میآورد. هر چند این بیماری در بیشتر نقاط کشور که در آنها برنج کشت میشود وجود دارد، ولی اطلاعات دقیقی از پراکندگی بیماری و تنوع گونهها و همچنین میزان خسارتهای وارده موجود نیست. از این رو مطالعاتی در زمینههای مختلف این بیماری انجام شده که اهداف آن عبارت بودند از:
-شناسایی گونههای قارچ بیماری لکه قهوهای برنج در گیلان
- مطالعات بیماری زایی جدایه های بدست آمده
- واکنش برخی از ارقام برنج در مقابل قارچ عامل بیماری.
برای این منظور، ابتدا از 91 مزرعه برنج در استان گیلان نمونه برداری شد و نمونه های گیاهی جمع آوری شده جهت جدا سازی قارچ عامل بیماری، روی محیط PDA و کاغذ صافی قرار داده شدند. بدین ترتیب120 جدایه بدست آمد. برای اسپوزایی جدایه ها روی محیط کشت Twa+wheat +Straw (Top water Agar) کشت دادهشدند. سپس صفات موفولژی کنیدی و کیندیوفر، فرایند تشکیل کنیدی و نحوه جوانه زنی آنها، جهت تشخیص تا کسنومیکی مطالعه گردید. بررسی بیماری زایی جدایه های این گونه روی برنج رقم خزر و هاشمی در محیط آکواریوم انجام گرفت و علائم به صورت لکه های نکروتیک بیضی شکل، قهوهای تیره با هاله زردوگاهی بهم پیوسته در روی برگها مشاهده شد.که ودر موارد پیشرفته نیز خشکیدگی برگ، دیده شد.
لکه ها به طرف غلاف برگ نیز توسعه یافته و باعث ایجاد لکه های بیضی تا مستطیلی شکل به رنگ قهوهای تیره، مایل به سیاه روی غلاف میشدند. برای بررسی و اکنش ارقام برنج نسبت به قارچ عامل بیماری دورقم برنج به اسامی هاشمی و خزر در مرحله برگ مورد ارزیابی قرار گرفتند. نتایج حاصله نشان داد که در مرحله برگ، تفاوت معنی داری از نظر میزان آلودگی بین ارقام مذکور وجود ندارد. علاوه بر این جدایه های جمع
تحقیق در مورد گروههای سازگاری رویش در قارچ