از آنجا که دین اسلام آخرین و کاملترین شریعت است، قوانین اساسی آن نیز جاودانه است. قرآن و روایات اسلامی نیز جاودانه بودن احکام و قوانین اسلام را به صراحت بیان میدارند. خداوند در قرآن کریم، در آیه 42 سوره فصلت اعلام میکند: که هیچ باطلی به قرآن راه ندارد. لا یَأْتیهِ الْباطِلُ مِنْ بَیْنِ یَدَیْهِ وَ لا مِنْ خَلْفِهِ تَنْزیلٌ مِنْ حَکیمٍ حَمید ترجمه: «از پیش روى آن و از پشت سرش باطل به سویش نمىآید؛ وحى [نامه]اى است از حکیمى ستوده»همچنین پیامبر اکرم (ص) در حدیثی میفرماید: حلال محمد (ص) تا روز قیامت حلال و حرام وی تا روز قیامت حرام است(اصول کافی جلد 1، صفحه 58)
قوانین اسلام بر اساس ساختار وجود فطرت انسان وضع شده اند و چون این گوهر وجودی در طی قرون و اعصار ثابت است، قوانین اسلام نیز ثابت و پابرجاست و رمز بقای قوانین اسلام نیز همین است. هرچند رشد صنعت و فنآوری شکل زندگی را دگرگون ساخته است، اما نتوانسته با ماهیت انسان چنین کند. بی شک یک سلسله امور که برخواسته از فطرت آدمی است در طی قرون ثابت مانده است.
علاقه به علم آموزی و رشد و تکامل، علاقه به همنوع، نیاز به همسر، مسکن، صیانت نفس، عشق به زیبایی و همچنین یک سلسله مسائل اخلاقی نظیر گرایش به عدالت، وظیفه شناسی، ایثار و فداکاری، اجتناب از ظلم، دروغ و خیانت از این دسته امور هستند.
بنابراین هرچند شکل زندگی امروزه با گذشته تفاوت یافته است، اما امور فطری انسان همچنان ثابت و پابرجاست. قرآن نیز این حقیقت را در آیه 30 سوره روم تاکید کرده است:
فَأَقِمْ وَجْهَکَ لِلدِّینِ حَنیفاً فِطْرَتَ اللَّهِ الَّتی فَطَرَ النَّاسَ عَلَیْها لا تَبْدیلَ لِخَلْقِ اللَّهِ ذلِکَ الدِّینُ الْقَیِّمُ وَ لکِنَّ أَکْثَرَ النَّاسِ لا یَعْلَمُون
ترجمه: «پس روى خود را با گرایش تمام به حقّ، به سوى این دین کن، با همان سرشتى که خدا مردم را بر آن سرشته است. آفرینش خداى تغییرپذیر نیست. این است همان دین پایدار، ولى بیشتر مردم نمىدانند.»
شامل 8 صفحه فایل word قابل ویرایش
دانلود مقاله راز جاودانگی و حقانیت شریعت اسلام