مقدمه :
متالوگرافی عبارتست از بررسی و مطالعه ساختار داخلی فلزات و آلیاژها به 2 روش ماکروسکوپی و میکروسکپی این علم از کشف دانشمند بزرگی به نام سوربی SORBI مبنی بر امکان پولیش واج کردن سطوح مختلف فلزی و مشاهده جزئیات ساختمانی آنها با چشم غیر مسلح و مسلح آغاز می شود.
بطور کلی می توان گفت مطالعات متالوگرافی علاوه بر اطلاعات گسترده ای که در زمینه ترکیب شیمیایی و خواص مختلف ماده به ما می دهد ، ساختمان کریستالی آن را نیز برایمان آشکار می سازد و اطلاعات ارزشمندی نیز در رابطه با تاریخچه کارمیکانیکی یا عملیات حرارتی انجام شده بر روی آنها در اختیار ما قرار می دهد.
چکیده
برای بررسی و مطالعه سطح مقطع یک فلز باید مراحل زیر را طی کرد .
1) نمونه برداری از قطعه مورد بررسی
2) مانت کردن
3) آماده کردن سطح نمونه ( شامل سنگ زدن ، سنباده زدن – پولیش کردن واج کردن )
4) بررسی سطح مقطع به طریق میکرسکوپی و ماکروسکوپی
مانت کردن :
عمل مانت کردن به 2 علت صورت می گیرد .
1) قطعه کار کوچک است و انجام عملیات ب روی آن مشکل است .
2) استفاده از دستگاه های مخصوص در این مرحله مستلزم آن است که قطعه در ابعاد بخصوصی باشد.
تعریف
مانت کردن یعنی نصب کردن قطعه در داخل مواد پلاستیکی که به 2 روش گرم و سرد انجام می شود.
مانت گرم
در این روش ابتدا نمونه را از طرفی که مورد بررسی قرار می گیرد در کف محفظه قالب قرار داده و پودر مخصوص مانت کردن را روی آن می ریزند سپس این پودر تحت فشار و دما ذوب شده و دور نمونه را می گیرد در مرحله بعد آن را با آب یا وسایل خنک کننده دیگر سرد کردهو به این ترتیب نمونه مانت شده بدست می آید .
دمای لازم برای ذوب پودر ما بین 120تا 180 درج سانتی گراد است
دستگاه مانت گرم
مانت سرد
بطور کلی برای فلزاتی که دارای نقطه ذوب پایین بوده و یا انعطاف پذیری زیادی دارند نمی توان از روش مانت گرم استفاده کرد چرا که اعمال فشار یا درجه حرارتی که در عملیات مانت گرم بکار می رود ساختمان سطح مقطع فلز تغییر داده و مطالعه متالوگرافی آن را مشکل می سازد در چنین حالتی از مانت سرد استفاده می شود.
در این روس از یک پودر بعلاوه محلول و کاتالیزور بخصوص استفاده می کنند که با مخلوط کردن این مواد مایه اولیه مانت سرد بدست می آید . باز هم نمونه را از طرفی که مورد بررسی قرار می گیرد در کف محفظه قالب قرار داده و مخلوط فوق را بر روی آن ریخته و صبر می کنیم تا خودش را بگیرد . این روش برای فلزات غیر آهنی مثل سرب، قلع ، غیره صورت می گیرد .
شامل 8 صفحه Word و 29 اسلاید powerpoint
دانلود تحقیق مانت کردن و روشهای مانت کردن