زد فایل

مرجع دانلود فایل ,تحقیق , پروژه , پایان نامه , فایل فلش گوشی

زد فایل

مرجع دانلود فایل ,تحقیق , پروژه , پایان نامه , فایل فلش گوشی

دانلود تحقیق جالب تزویج متقابل در آرایه های آنتنی

اختصاصی از زد فایل دانلود تحقیق جالب تزویج متقابل در آرایه های آنتنی دانلود با لینک مستقیم و پر سرعت .

دانلود تحقیق جالب تزویج متقابل در آرایه های آنتنی


دانلود تحقیق جالب تزویج متقابل  در آرایه های آنتنی

 

 

 

 

 

 

 

مقدمه

آرایه ­های آنتنی بطور گسترده در بسیاری از سیستم­های عملی راداری جهت بدست آوردن بهره بیشتر و بهبود توانایی پرتویابی بکار­برده می­شوند. در بسیاری از کاربردهای آرایه، الگوریتم های پردازش سیگنال معمولاً فرض می­کنند که سیگنال و آنتن از لحاظ تداخل و اثر­گذاری برهم، از یکدیگر مستقل هستند. این فرض زمانیکه عناصر آرایه به هم نزدیک هستند فرض درستی نیست و عناصر آرایه اثر نامطلوبی به نام اثر تزویج متقابل بر روی عملکرد هم می­گذارند.

تزویج متقابل یک پدیده الکترومغناطیس است که در بسیاری از آرایه­های آنتنی وجود دارد. در اکثر موارد تزویج متقابل بر­روی عملکرد آنتن تأثیر مخرب دارد، با­ این حال مواردی وجود دارد که حضور این اثر می­تواند مفید باشد. بدلیل اثرات مختلف تزویج متقابل، این پدیده حجم زیادی از تحقیقات را جهت مطالعه در­مورد علت وقوع آن و روش­های جبران آن به خود اختصاص داده است. اثر تزویج متقابل در حوزه­های متفاوتی بسط یافته است، هم در کاربرد های مرسوم آنتن­ها و هم در حوزه کاربردهای جدید از جمله سیستم­های چند ورودی چند خروجی (MIMO)، سیستم­های دایورسیتی، تصویر­برداری پزشکی و سیستم­های سوناری و راداری. طی چند سال گذشته روش­های بسیاری برای بررسی مسئله تزویج متقابل مطرح شده است و راه­حل­های بسیاری نیز برای حل آن ارائه شده است. روند کاهش اندازه فرستنده و گیرنده­های رادیویی موجب پیدایش آنتن­های سایز کوچک در سال­های اخیر شده است. این مسئله مطالعه بر روی اثر تزویج متقابل را از نظر اهمیت در الویت قرار داده است[1].

تزویج متقابل یک مفهوم نسبتاً کلی است که به روش­های مختلفی می­توان آن را درک کرد. عمومی­ترین تعریف تزویج متقابل مربوط به فرآیندی است که از طریق آن مشخصه­های یک تشعشع­کننده، بویژه امپدانس ورودی و پترن تشعشعی آن، هنگامیکه شیء دیگری در حوزه میدان نزدیک آن قرار داده می­شود، دچار تغییر می­گردد. این شیء می­تواند یک آنتن و یا حتی پایه نگهدارنده آنتن باشد. بهر­حال تعیین حداقل فاصله که در آن بتوان از اثر تزویج متقابل صرف­نظر کرد مشکل است. بطور­کلی این فاصله بر­حسب طول  موج بیان می­شود. اشیایی که در خارج از محدوده میدان نزدیک قراردارند نیز دارای اثر تزویج متقابل هستند که اثرات آنها از راه­های گوناگون همچون روش "با کمک اشعه ردیابی" و یا "روش­های پراکندگی چندتایی" قابل محاسبه است. شیء­ای که در میدان نزدیک آنتن قرار دارد می­تواند با جذب اندکی از توان تشعشعی، پترن و نیز امپدانس ورودی آنتن را تغییر دهد. این پدیده به علت تغییر در توزیع جریان الکتریکی و مغناطیسی سطحی آنتن و نیز پیدایش جریان روی شیء بوجودمی­آید. هردو این تغییرات در توزیع جریان را می­توان مقدمه­ای برای شرای مرزی جدید اعمال شده توسط شیء در­نظر گرفت. بطور­خاص اگر شیء موردنظر یک تشعشع­کننده باشد، اثر تزویج متقابل خیلی شدیدتر خواهد بود و پترن و امپدانس سیستم نسبت به زمانیکه آنتن بصورت ایزوله و تک آنتن است خیلی متفاوت می­شود. اگر آرایه­ای از تشعشع­کننده­ها داشته باشیم می­توان ضریب تزویج را برحسب ماتریس­های امپدانس، اندوکتانس و یا S- پارامتر تعریف کرد. باید توجه داشت که تمام اثرات تزویج متقابل را نمی­توان بتنهایی با این ماتریس­ها نشان داد[2].

در حالت فرستندگی، سیگنال ارسالی توسط یکی از عناصر آرایه، توسط عنصر دیگر آرایه دریافت خواهد شد و دوباره منتشر می­شود و درنتیجه سیگنال ارسالی نهایی، تنها حاصل از مجموع سیگنال­های ارسالی توسط تک­تک آنتن­ها بصورت منفرد نیست بلکه سیگنالی که توسط هر عنصر آرایه دریافت و دوباره انتشار یافته نیز در آن اثر می­گذارد. بطور مشابه در حالت گیرندگی نیز، موج الکترومغناطیس، ابتدا دریافت شده و سپس یک جریان القایی روی هر یک از عناصر آرایه ایجاد می­شود. جریان القایی تولید شده یک میدان الکترومغناطیسی منتشر می­کند که توسط هر یک از عناصر آرایه دریافت می­شود. جبهه موج سیگنال ورودی توسط این میدان منتشر شده تضعیف می شود. در هر دو حالت گیرندگی و فرستندگی تداخل بین عناصر آرایه جبهه موج را تضعیف می کند. این اثر به عنوان تزویج متقابل شناخته می­شود و معمولاً به عنوان یک ناهنجاری که عملکرد الگوریتم­های پردازش سیگنال آرایه را کاهش می­دهد در نظرگرفته می­شود.

طی سال­ها وجود اثر تزویج متقابل در آرایه­های آنتنی بخوبی شناخته شده است و مطالعات گسترده­ای در راستای کاهش و یا جبران همچین اثر نامطلوبی صورت گرفته است. گوپتا و کسینسکی[3]، یک روش تئوری مداری مبتنی بر استفاده از امپدانس متقابل مرسوم (CMI) را برای تحلیل اثر تزویج متقابل آنتن بکار بردند. این روش، روش امپدانس متقابل مرسوم (CMIM)، رایج ترین روش برای تحلیل تزویج متقابل شده است بطوریکه CMI­ها بسادگی، بطور مستقیم اندازه­گیری می­شوند و یا بطور غیرمستقیم از طریق اندازه­گیری S- پارامتر تعیین می­شوند. بعدها Yeh و همکارانش در [4]، CMIM­ را جهت برطرف کردن اثر تزویج بر ولتاژ اندازه­گیری شده از خروجی آنتن در آرایه آنتن گیرنده، برای تخمین زاویه ورود (DOA) بکار بردند.

تعداد صفحه: 32

با فرمت ورد و با قابلیت ویرایش


دانلود با لینک مستقیم


دانلود تحقیق جالب تزویج متقابل در آرایه های آنتنی
نظرات 0 + ارسال نظر
امکان ثبت نظر جدید برای این مطلب وجود ندارد.