زد فایل

مرجع دانلود فایل ,تحقیق , پروژه , پایان نامه , فایل فلش گوشی

زد فایل

مرجع دانلود فایل ,تحقیق , پروژه , پایان نامه , فایل فلش گوشی

مقاله در مورد تاریخچه آموزش معماری در غرب و جهان

اختصاصی از زد فایل مقاله در مورد تاریخچه آموزش معماری در غرب و جهان دانلود با لینک مستقیم و پر سرعت .

مقاله در مورد تاریخچه آموزش معماری در غرب و جهان


مقاله در مورد تاریخچه آموزش معماری در غرب و جهان

لینک پرداخت و دانلود *پایین مطلب*

فرمت فایل:Word (قابل ویرایش و آماده پرینت)

 تعداد صفحه25

 

تاریخچه آموزش معماری در غرب و جهان

1-بوزار فرانسه

دراین مدرسه اصل کار تکیه بر کارهای قدیمی است ، قواعد و تناسبات و بررسی نظام های شناخته شده نویان و دورة کلاسیک بوده است ، سیستم آموزشی کارگاهی یا به عبارتی آتلیه ای بود و هر کارگاهی تحت راهنمایی و سرپرستی استاد مشخصی قرار داشت . سنگ بنای سیستم آموزش مدرسة بوزار طرح مسئلة طراحی بود که تقریبا" در ابتدای ترم به دانشجوها داده میشود و با کنترل و حمایت نزدیک در پیشرفت آن دقت می‌شد . مساله بصورت اسکیس شروع می‌شد و بصورت شارت تمام می‌شد . روش آموزش بوزار کاملا" متکی به استادان فاضل و برجسته و یاد گرفتن عمل بوده ، کارهای نهایی بصورت پروژة به سبک سنتی و زیبایی کشیده می‌شد و معمولا" فقط براساس مفهوم خوب و قابل فهم دفاع می‌شد . شیوه رایج سبک نئوکلاسیک بود . اساس داوری در مورد پروژه‌ها دانشجویان در نظر گرفتن مفهوم کلی بود که دانشجویان در طراحی استفاده می‌کردند . در این نوع آموزش مسئلة رقابت جدی بود .

 

2- باهاوس

باهاوس مدرسة حرفه‌ای طراحی و ساختمان در سال 1919 بوسیلة گروپیوس پایه گذاری شد . یکی از اهداف ایجاد وحدت بین هنر و حرفه بود و معتقد بود که هنرمند یا معمار می‌بایست در عین حال صنعتگر باشد . آموزش در این مدرسه تولید صنعتی را شامل می‌شود  گروپیوس معتقد بود ماشین باید مطلقا" براساس خواسته‌های یک طراح خلاق بکار گرفته شود . گروپیوس به ماشین صرفا" به عنوان ابزار تکامل یافته وسایل کاردستی یک صنعتگر می‌نگریست . تعلیم و تربیت در این مدرسه نه تنها به کار حرفه‌ای بر روی مواد پرداخت . بلکه ساختن نمونه‌هایی را که بعنوان مدل برای تولید انبوه بکار می‌رفت مدنظر داشت .

دوره تعلیمات باهاوس شامل دو دورة آموزشی بود ، دورة اول به مطالعه‌ی مواد و کار با دست بر روی آنها اختصاص داشت و در دوره‌ی دوم نظریه‌های شکل و طراحی مطالعه می‌شد . در آغاز کار هر شاگرد دو معلم داشت که یکی صنعتگر و دیگری هنرمند بود .

مدرسه با دورة مقدماتی 6 ماهه آغاز می‌شد و در طی آن شاگردان با مواد مختلف آشنا می‌شوند و منظور این بود که بدانند هر دانشجو به چه چیزی علاقه دارد . هر دانشجو نخست برای استفاده از وسائل دستی و سپس برای کار با ماشین هایی که در صنعت و جانشین این وسایل دستی می‌شد آموزش می‌دید .

 

اصول سیستم آموزشی بعد از اصلاح

تعلیم و تربیت در طراحی ، تکنیک ، صنعت گری برای همة انواع کارهای خلاقه به‌ویژه ساختمان و اجرای کارهای تجربی بویژه ساختمان و مبلمان داخلی و ساخت مدل و فروش به کارخانه‌ها برای تولید صنعتی . انستیتو طراحی شیکاگو ، مدرسه معماری دانشگاه‌ها وارد ، مدرسة طراحی صنعتی نیویورک ، مدرسة طراحی کالیفورنیای جنوبی به روش باهاوس کار می‌کند .

 

برنامه آموزشی : به دو قسمت تقسیم می‌شود  .

1ـ آموزش درفن        

الف ـ آموزش مصالح و ابزار      ب _ اصول تهیة صورت وضعیت ها

2ـ آموزش در مسائل شکل

الف ـ  مشاعره             ب ـ عرضه کار

ج ـ کار هنری

 

باهاوس با این فکر اداره میشد

1ـ هر کارآموز بوسیله دو استاد آموزش داده میشد . یکی صنعتگرو دیگری هنرمند.

2ـ دورة آموزش فنون و نظریة شکل ضروری است .

باهاوس معتقد است که ماشین باید واسطة مدرن طراحی کردن ما باشد واحمقانه است که یک کارآموز مستعد را بی آنکه در یک فن آمادگی پیدا کرده باشد روانة کار در صنعت  کنیم .

 

هدف دورة آموزشی باهاوس

نقطة اوج آموزش  باهاوس تمایل به وابستگی کاری قدرتمند و نوین همه روندهای کار خلاق است . دانشجویان با  استعداد باید علاقه به رشته‌های درهم بافته کار عملی و شکل را دوباره بدست آورند .

لذت ساختن بنا ، در گسترده ترین مفهوم این واژه باید جای گزین کار کاغذی طراحی شود .

معماری در یک کار جمعی همه کارگران خلاق ، از صنعتگر ساده تا هنرمندان متعالی را وحدت می‌بخشند . بدین دلیل بنیادهای آموزشی جمعی باید به اندازة کافی گسترده باشند تا گسترش هر نوع استعدادی را اجازه دهد .

از آنجا که یک روش مقبول جهانی برای کشف استعدادها وجود ندارد فرد در دورة تکامل خویش باید برای خود آن زمینه فعالیتی را بیابد که مناسب‌ترین زمینه برای او در محدودة جامعه است .

 

3-دانشکده معماری لندن

اولین مدرسة معماری که بعنوان دانشکده معماری مطرح شد در لندن بود . این مرکز شیوه‌ای نسبتا" مستقل و جنبه‌های فنی و علمی کار معماری را بیشتر مورد توجه قرار می‌داد . اما در سال‌های اخیر جنبه‌های فلسفی و هنری را مدنظر قرار داده است .

 

4- مدارس معماری ایتالیا

مدارس معماری ایتالیا تا حدودی مانند بوزار دانشجویان را با دیدی هنری تر با مسائل معماری آشنا می‌کرد . اما تفاوت عمده در ایتالیا این بود که بیشتر به مسائل اقلیمی ، محیطی و بومی توجه شد و نظامنامه جدید دانشکده‌های معماری ایتالیا چنین مقرر می‌کند . آموزش دورة دیپلم معماری متشکل از یک بخش تکوینی یا ساختاری است که به یادگیری نظریه‌ها ، روش ها و دیسپلین ها اختصاص دارد و یک بخش نظری – عملی که به یادگیری و تعلیم در حوزة فعالیت‌های حرفه‌ای اختصاص دارد . به‌منظور تحقق یافتن به بخش نظری – عملی کارگاه ها به منزله ساختارهای آموزشی با هدف خاص خود ، در دانشکده‌های معماری دایر می‌شوند .

این هدف چنین است : دانش طراحی ، فرهنگ طراحی و کار طراحی … در این کارگاه ها ارتباطی نزدیک بین دانشجو و استاد برقرار خواهد بود . بنابراین هر کارگاه نباید بیش از 50 دانشجو داشته باشد .

 

5- روش آموزش معماری در آمریکای شمالی

آنچه دولت آمریکا از دانشگاهها خواست این بود که به جوان های آمریکا آموزش علمی و کاربردی بدهند . این نحوة نگرش به‌شدت با سنت اروپا در تضاد بود . در اروپا آموزش به روشنی از تربیت حرفه‌ای جدا بود .

سنت اروپا از نظر سیر تفکر تاریخی به هر صورت در مرحله‌ی دوم اهمیت آموزش معماری در آمریکا قرار داشت .

با آغاز معماری مدرن در اروپا و گسترش شهرت اصطلاح آسمان خراش شیکاگو و مدرسة معماری پریری طراحی شده توسط رایت ، فشار زیادی برای تغییر برنامه آموزش معماری آغاز شد .

دانشکده‌های معماری دانشگاه اورگن اولین مدرسه‌ی معماری در آمریکا بود که دو اصل اساسی را در حرکت آموزش معماری بکار گرفت .

1- ارتباط داشتن با همه رشته‌های وابسته  2- عدم رقابت دانشجویان

در تمام این دانشگاه‌ها دورة آموزش 4 ساله بود ولی وقتی آموزش معماری توسعه یافت و در کنار آن هنر تصویرسازی معماری و مبحث تأسیسات و سازه  به میان آمد، بنظر رسید 4 سال برای آموزش کافی نیست .


دانلود با لینک مستقیم


مقاله در مورد تاریخچه آموزش معماری در غرب و جهان
نظرات 0 + ارسال نظر
امکان ثبت نظر جدید برای این مطلب وجود ندارد.